تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۲

تهران- ایرنا- سینما به عنوان هنر هفتم امروز گلوگاه یک جامعه و در جوامع توسعه یافته ابزار تاثیرگذاری در سیاست گذاری و سیاست ورزی است.

اهمیت سینما به عنوان یک دالان ارتباطی سبب ساز در روند جاری زندگی مردم و حوزه ی فرهنگی و اجتماعی بسیار حائز اهمیت است. راه برون رفت از شرایط فعلی با توجه به مشکلات روز جامعه ایران از جمله شیوع ویروس کرونا و معضلات اقتصادی و معیشتی مردم که بطور غیر مستقیم بر روی سینما نیز تاثیر گذار است چند نکته است.

ابتدا تقویت سینماگران و آزادی عمل هرچه بیشتر برای ساخت و پرداخت بیشتر و بهتر مجموعه های سینمایی. دومین موضوع فارغ از این مسائل معافیت مالیاتی برای فعالیت های فرهنگی هنری که درگذشته وجود داشت اما چندی پیش سینما از این جرگه جدا شد و تولید آثار هنری سینمایی نیز مشمول مالیات شد.

معافیت مالیاتی که از تولیدات سینمایی حذف شد خود باعث ایجاد فساد خواهد بود و زمینه ساز ایجاد بروکراسی های زمان بر و فعالیت های ناسالم خواهد بود، چرا که طبق این مصوبه مجلس سینماگران باید درآمد بالای ۲۰۰ میلیون تومان به بالا باید مالیات پرداخت کنند این به بدین گونه است که در گام اول هیچکس درآمد خود در سال را بیش ۲۰۰ میلیون اعلام نخواهد کرد ضمن اینکه هیچ درآمدی نیز برای دولت حاصل نمیگردد مضاف برآن به ایجاد زمینه های فساد نیز ناخواسته کمک کرده است و به فرار های مالیاتی منجر خواهد شد
طبق آمار حدود ۸۰٪ تولیدات سینما در سال به طور مطلق متضرر هستند اگر قرار است از همه اثار سینمایی و سینماگران و هنرمندان مالیات اخذ شود در قبال اخذ مالیات دولت باید ضرر این آثار را نیز عهده دار شود. چرا که اگر نگاه اسلامی و اعتقادی داشته باشیم باید دولت در سود و زیان شریک باشد بلکه نه تنهاد شراکت دولت در سود که مصداق بارز ربا است

از دیدگاه حرفه ای نیز اگر بخواهیم به این موضوع بپردازیم دولت ها در قبال اخذ مالیات حمایت کامل دولتی خود را ابراز میکنند که باز هم با این دید باید ضرر سینماگران جبران شود و راه سوم این است که کما فی السابق حوزه سینما از مالیات معاف باشند که نسبت به شرایط فعلی اقتصادی بهترین گزینه معافیت مالیاتی سینما و هنرمندان فعال در آن بهترین راه است.
بطور کل ضمن اشاره به این مهم که تولیدات فرهنگی و هنری ابتدا  بعنوان ابزاری برای هویت بخشی ملی و بین المللی است، سینما بعنوان یک سبب ساز فرهنگی و اجتماعی در متن جامعه از آن یاد میشود و ما باید به تقویت آن بپردازیم تا جامعه ای پویا داشته باشیم. در واقع سینما باید بعنوان یک هنر صنعت فراگیر و تاثیرگذار به متن جامعه معرفی شود
توسعه اقتصاد سینمای ایران امری ضروریست و این مهم به چند صورت امکان پذیر است.

در وهله اول تولیدات آثار سینمایی بر اساس سلیقه مخاطب که برای مثال سریال نمایش خانگی زخم کاری را بعنوان مثال میتوان یاد اور شد که قسمت اخر این مجموعه ساعت ۳ بامداد در سینما نمایش داده شد که کلیه بلیت های آن ظرف ۱۰ دقیقه به فروش رسید و استقبال بسیار خوبی داشت که این نشانگر این است که اگر تولیدات با سلیقه مخاطب همسان باشد هم مردم استقبال میکنند و هم اوقات فراغت خود را با فعالیت سالم پر کرده و هم به اقتصاد سینما رونق می‌بخشد.

در وهله بعد جهت توسعه اقتصاد سینمای ایران باید به افزایش ساخت سالن های نمایش اشاره کرد. میزان سالن های نمایش به نسبت مخاطبانش همسان نیست که این مهم نیز برای توسعه اقتصاد سینما ضروریست. در گام سوم برای توسعه اقتصادی سینما باید از سینماگران و هنرمندان و آثارشان جهت حضور در فستیوال های بین المللی حمایت شود چرا که برای مثال طبق کفتوگوی بنده با آقای سیدجمال ساداتیان تهیه کننده فیلم متری ۶/۵ ایشان اعلام کردند این فیلم همچنان در فرانسه روی پرده اکران است و فروشش تنها در فرانسه از مرز ۱/۳۰۰/۰۰۰ دلار گذشته است و این ابتدا بعنوان یک کار ملی قابل ستایش و از نظر رونق اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.

در گام چهارم و اخر صحبت‌هایم پیشنهاد می‌کنم آثار خوب قابل توجیه سینماهای دنیا در سینماهای ایران نیز اکران شود این تابو شکنی نیست چرا که در حال حاضر در پلتفرم های نمایش خانگی خودمان نیز قابل دانلود است پس چرا این اور روی پرده سینما به نمایش در نیاید. گردش مالی سینما برای مثال در سال ۹۸ حدودا۳۰۰ میلیارد تومان بوده که با چهارگام اساسی فوق میتوانیم توسعه اقتصادی سینمای ایران را بعنوان یک صنعت هنر شاهد باشیم و شاهد گردشی ۴-۵ هزار میلیاردی در این صنعت باشیم که به اقتصاد ملی نیز کمک شایانی کرده است.