حبیب لشکری روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یک کشاورز که مشغول آبیاری زمین خود بود، یوزپلنگ مادر را به همراه ۲ توله مشاهده کرده است و روز گذشته هم یکی از محیط بان یک قلاده یوزپلنگ را مشاهده کرده که احتمال می رود یوز نر باشد.
وی افزود: یکی از محیط بانان، یوزپلنگ را در محور سنخواست به جاجرم مشاهده کرده است و یوزماده و توله ها هم در ضلع غربی پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم مشاهده شده است.
لشکری خاطرنشان کرد: پناهگاه حیات وحش میاندشت و پارک ملی ضامن آهو یکی از بهترین زیستگاه های یوزپلنگ آسیایی در ایران و قاره آسیاست که با وجود منطقه دشتی و تپه ماهورها و وجود طعمه فراوان محلی امن و مناسب برای زیست این گونه ارزشمند است.
وی گفت: افزایش شمار مشاهدات یوزپلنگ در میاندشت جاجرم و نیز سایر نقاط استان، نشان از بهبود وضعیت زیست این حیوان ارزشمند دارد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: برآورد می شود دست کم پنج قلاده از این گونه ارزشمند و زیبا در استان زیست می کند.
به گزارش ایرنا، منطقه حفاظت شده میاندشت با گستره ۸۵ هزار هکتار، از امن ترین زیستگاه های یوز ایرانی است که در سال ۱۳۵۲ زیر حفاظت قرار گرفته است.
این منطقه پوشیده از دشت های وسیع با اقلیمی خشک، نیمه خشک و تراکم گیاهی نسبتا مطلوب است و عبور کالشور از آن سبب شده تا این منطقه حتی در خشکسالی ها چندان مشکل کم آبی را احساس نکند.
پناهگاه حیات وحش میاندشت در شهرستان جاجرم یکی از قدیمی ترین مناطق چهار گانه کشور به شمار می رود. میاندشت دارای یکی از غنی ترین و متراکم ترین گونه های جانوری در بین زیستگاه های استپی کشور است.
پناهگاه میاندشت با پارک ملی گلستان ۱۰۰ کیلومتر، با منطقه حفاظت شده قرخود در شهرستان مانه و سملقان ۸۰ کیلومتر، با منطقه حفاظت شده خار توران شاهرود ۷۵ کیلومتر و با منطقه حفاظت شده سالوک اسفراین ۳۰ کیلومتر فاصله دارد.