به گزارش روز چهارشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، حسین صادقی افزود: «شبکه شاد» یکی از مهم ترین دستاوردهای آموزش و پرورش و مولود خلف کرونا است که با ورود خود به عرصه تعلیم و تربیت، تحول شگرفی در نظام آموزشی ایجاد کرده است. شیوع ویروس کرونا در کنار تمام آسیبهایی که به نظام آموزشی ما وارد کرد، در بحث ایجاد شبکه شاد و استفاده از فضای آموزشی مجازی به کمک ما آمد و فرصت و جریان جدید آموزشی را در کشور رقم زد.
وی ادامه داد: اگرچه در ابتدای راهاندازی شبکه شاد، امکاناتی که معلمان و دانشآموزان در مبحث آموزش از آن انتظار داشتند، مهیا نبود، ولی با همان زیرساختهایی که داشت، به استمرار جریان آموزشی مدارس ما کمک کرد و اجازه نداد که فرآیند یادگیری و آموزش ما تعطیل شود.
ایجاد امکان تبادل صوتی در نسخه جدید شبکه شاد
سخنگوی اپلیکیشن شاد به ارتقای سرورها و قابلیت های این شبکه اشاره کرد و گفت: در نسخه جدید شبکه شاد که برای سال تحصیلی پیش رو طراحی شده است، علاوه بر ایجاد امکان «تبادل صوتی همزمان میان معلم و دانش آموز»، قابلیت «آزمون سازی برای معلمان» و امکانات دیگری نظیر: «QR SCANNER» و...که از ظرفیت های مورد نیاز نسخه قبلی بود نیز به آن افزوده شده است تا معلمان علاوه بر امکان برگزاری آزمونهای آنلاین، بتوانند تعامل بیشتری با دانش آموزان برقرار کرده و اهداف آموزشی و پرورشی را از طریق این شبکه محقق کنند.
صادقی به ارتقای ظرفیت سرورهای شبکه شاد اشاره کرد و اظهار داشت: حدود ۴۵ میلیارد فایل آموزشی مولتی مدیا مبادله شده در سال گذشته که فضای زیادی از سرورها را اشغال کرده بود، حذف شده است که این مهم در افزایش سرعت شبکه شاد، بی تأثیر نخواهد بود.
وی تاکید کرد: در سال تحصیلی جدید، امر آموزش از سه درگاه «حضوری»؛ «تلویزیونی» و «شبکه شاد» انجام میشود که این مهم نیز باعث کاهش بار ترافیک شبکه شاد شده و بر سرعت گردش اطلاعات در این شبکه می افزاید.
عضو کمیته اجرایی و سخنگوی شبکه آموزشی دانشآموزی با تأکید بر اینکه دغدغه اصلی نظام تعلیم و تربیت «برقراری عدالت آموزشی» است، تصریح کرد: در هدف عملیاتی شماره ۵ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به موضوع «بسط و توسعه عدالت آموزشی» تأکید شده و برنامههای ابلاغی آموزش و پرورش نیز بر همین اساس تنظیم شده است، از این روی رفتن به سمت آموزشهای تلویزیونی و استفاده از آموزش های مجازی و شبکه شاد نیز برای تحقق همین هدف مهم در نظر گرفته شده و «شبکه شاد» در واقع «تمهیدی برای برقراری عدالت آموزشی و ایجاد فرصت های آموزشی متنوع» بوده است.
وی به مزیتهای شبکه شاد اشاره کرد و گفت: در هیچ پیام رسانی این ظرفیت وجود نداشت که طی چند ماه بتواند ۱۸ میلیون کاربر جذب کند، ولی در اپلیکیشن شاد شاهد این استقبال بودیم و این ظرفیت، برای آموزش و پرورش بسیار حائز اهمیت است و به همین دلیل، بزودی در مرکز فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش، معاونتی تحت عنوان «معاونت شاد» ایجاد خواهدشد که این امر هویّت و بقای شبکه شاد را تضمین خواهد کرد.