به گزارش روز جمعه روابط عمومی این سازمان عبدالله یوسفی اظهار داشت: برای اجرای طرح تجهیز سه هزار هکتار زمین کشاورزی استان ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که در صورت تخصیص اجرا خواهد شد.
وی افزود: در سال های اخیر دولت از اجرای سیستم آبیاری نوین در زمین های کشاورزی حمایت های خوبی داشته، به طوری که ۸۵ درصد هزینه ها از سوی دولت تامین می شود و کشاورز ۱۵ درصد از هزینه ها را تامین می کند.
وی گفت: در صورت تجمیع و یکپارچگی اراضی تحت شرب یک منبع آبی، کمک دولت به ۱۰۰ درصد می رسد و کشاورز هزینه ای پرداخت نخواهد کرد.
وی تصریح کرد: کشاورزان با تشکیل تعاونی و یکپارچه کردن اراضی می توانند از این فرصت استفاده کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در خصوص هزینه آبیاری نوین نیز گفت: کمک بلاعوض اجرای سیستم آبیاری نوین در هر هکتار به شیوه قطره ای ۴۰۰ میلیون ریال، در شیوه بارانی ۳۰۰ میلیون ریال و کم فشار ۱۵۰ میلیون ریال است که ۸۵ درصد هزینه طرح تا حداکثر مبالغ مذکور توسط دولت و الباقی سهم بهره بردار است.
یوسفی افزود: با اجرای این طرح ها راندمان آبیاری در طرح های کم فشار ۶۵ درصد، آبیاری بارانی ۷۵ درصد و قطره ای نیز به ۹۰ درصد خواهد رسید.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان معادل ۳۰ درصد کل اراضی آبی استان و ۴۰ درصد اراضی مستعد به سیستم آبیاری نوین تجهز شده است گفت: در سال جاری تا کنون ۵۱۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب و ابلاغ شده است که با توجه به اسناد خزانه بودن اعتبار امکان اجرای یکهزار و ۳۰۰ هکتار در سطح استان وجود دارد.
وی افزود: از میزان اعتبار مصوب تاکنون ۱۵۶ میلیارد ریال تخصیص داده شده است و اقدامات خوبی در خصوص معرفی طرح های اجرایی در حال انجام است.
یوسفی گفت: تمام بهره برداران و متقاضیان اجرای طرح های آبیاری نوین مشروب از منابع مختلف آبی، در صورت ارایه درخواست به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، نسبت به تشکیل پرونده و انجام مطالعات و تهیه طرح به صورت رایگان اقدام می شود و پس از طی مراحل تایید طرح، تامین اعتبار و اجرا می شود.
سهم بخش کشاورزی خراسان شمالی ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.
سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.
۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.