به گزارش ایرنا، کمک به همنوع یکی از آموزه های مهم دین مبین اسلام است که در آیات قرآنی بسیاری مورد تاکید قرار گرفته و روایات بسیاری از پیامبر بزرگوار اسلام و ائمه معصومین (ع) در این خصوص ذکر شده است.
پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، کمیته امداد امام خمینی (ره) جزء اولین نهادهایی بود که حتی پیش از آغاز سال ۱۳۵۸ در کشور شکل گرفت و امام راحل فرمان تشکیل این کمیته را صادر کرد تا زمینه ای برای کمک به خانواده های نیازمند فراهم شود.
این نهاد طی بیش از ۴۲ سال گذشته فعالیت های بسیاری برای کمک به خانواده های نیازمند انجام داده که البته در سال های اخیر این فعالیت ها بیشتر به سمت کمک به اشتغال و خودکفایی رفته است.
برگزاری جشن نیکوکاری در ایام پایانی سال و اواسط ماه اسفند یکی از نخستین اقداماتی بود که توسط کمیته امداد شکل گرفت و پس از آن در راستای توجه به نیازهای دانش آموزان در ایام آغازین سال تحصیلی، برگزاری جشن عاطفه ها نیز در ایام پایانی شهریورماه هر سال تمهید شد.
این جشن طی بیش از ۲ دهه گذشته در کشور برگزار شده و درسال های اخیر نیز تغییراتی در اجرای آن صورت گرفته به صورتی که برگزاری آن علاوه بر سطح شهر و مصلاها، به داخل مدارس نیز کشیده شده است.
البته این روند به علت شیوع کرونا طی ۲ سال اخیر با استفاده از ظرفیت پلتفرم شاد انجام شده و بسیار نیز مورد استقبال دانش آموزان و والدین قرار گرفته است.
برنامه شاد زمینه مشارکت بیش از ۶۰۰ هزار دانشآموز آذربایجانغربی در شور عاطفهها
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان غربی گفت: شبکه شاد در راستای بهره مندی بهتر از کمک های بیش از ۶۰۰ هزار دانش آموز در استان، نظیر سال گذشته امسال نیز به کمک آیین شور عاطفه ها آمده است.
عزیز سهندی افزود: شور عاطفه ها امسال در مدارس آذربایجان غربی با شعار "با هم مشق محبت بنویسیم" در بستر پیام رسان شاد برگزار می شود.
وی اظهار کرد: استفاده از ظرفیت برنامه شاد طی سال های اخیر و البته کمک دانش آموزان به نیازمندان همان مدرسه طی سال های گذشته، تمرینی برای کمک به همنوع بوده و می تواند در آینده بسیار موثر باشد.
وی بیان کرد: شور عاطفه ها را می توان گامی مهم در راستای کاهش فقر جامعه طی سال های آینده و کمک به خانواده های نیازمند دانست و به خوبی فرهنگ کمک به همنوع در این جشن تبیین می شود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان غربی اضافه کرد: علاوه بر پلتفرم شاد، ۳۰۰ پایگاه شور عاطفههای کمیته امداد آذربایجانغربی از روز گذشته، ۲۴ شهریورماه جاری به مدت سه روز هدایای نقدی و غیر نقدی نیکوکاران استان را برای کمک به دانش آموزان نیازمند دریافت میکنند.
سهندی ادامه داد: این پایگاهها به صورت ثابت و سیار در میادین سطح استان، دفاتر کمیته امداد، مراکز نیکوکاری، مصلاهای نمازجمعه، مساجد، پایگاههای بسیج و مدارس برگزار خواهد شد.
ترویج فرهنگ کمک به همنوع، مهمترین شاخصه شور عاطفه ها
کارشناس ارشد علوم تربیتی و روانشناسی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: آشنا کردن دانش آموزان به ویژه در سنین پایین با فرهنگ کمک به همنوع می توانددر آینده آینده سازان کشور بسیار موثر باشد.
زهرا سجادی افزود: دانش آموزان با استفاده از فرصت شور عاطفه ها، کمک به نیازمندان را در جامعه تمرین می کنند که باید از این ظرفیت بیشتر استفاده کرد.
وی اظهار کرد: هرچند کرونا طی سال های اخیر مشکل آفرین شده ولی استفاده از ظرفیت برنامه شاد برای برگزاری شور عاطفه ها موجب می شود تا هماهنگی بین دانش آموز و والدین برای کمک به همنوع پدید آمده و روش های کمک به نیازمندان به کودکان و نوجوانان به صورت عملی آموزش داده شود.
البته راه های دیگری نیز برای کمک به شور عاطفه ها در کشور و به تبع آن، آذربایجان غربی ایجاد شده که استفاده از ظرفیت اپلیکیشن های پرداخت در تلفن همراه در بین آنها مشهود است که در این خصوص نیز می توان دانش آموزان را در متن کمک به نیازمندان داشته و با دست آنها، این کمک را انجام داد.
راههای مجازی کمک به شور عاطفهها در آذربایجانغربی اعلام شد
مدیر روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجانغربی گفت: راههای مجازی کمک به شور عاطفهها در استان ایجاد شده و با توجه به شیوع کرونا، امیدواریم تعداد زیادی از شهروندان از این طریق به دانش آموزان نیازمند کمک کنند.
علی پیری افزود: مردم نیکوکار استان میتوانند از طریق کدهای دستوری #۱*۸۸۷۷* و #۱۲* در سریع ترین زمان ممکن در این جشن کمک و همیاری شرکت کنند.
وی اضافه کرد: همچنین شماره کارت مجازی۶۰۳۷۹۹۷۹۰۰۰۰۱۲۳۲ برای شرکت در شور عاطفهها در نظر گرفته شده است.
مدیر روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان غربی اظهار کرد: هماکنون ۲۷ هزار دانشآموز و یک هزار دانشجوی نیازمند تحت حمایت این نهاد است.
آیین شور عاطفهها در سال جاری با شعار "باهم مشق محبت بنویسیم" از ۲۰ شهریورماه جاری تا ۱۱ مهر به همت کمیته امداد و با همکاری آموزش، صدا و سیما، بسیج مستضعفین و مراکز نیکوکاری با هدف کمک به دانشآموزان نیازمند و گسترش فرهنگ احسان و نیکوکاری و انفاق برگزار میشود.