سید راشد جزایری روز پنجشنبه در نشست شورای اطلاعرسانی چهارمحال و بختیاری افزود: محمولههای واکسن تحویلی به استان به طور معمول شامل ۸۰ درصد سینوفارم، ۱۰ درصد استرازنکا و ۱۰ درصد واکسن برکت است که در چند مورد اخیر آمار واکسن برکت حدود ۲ درصد افزایش داشته است و افراد در انتخاب سه نوع واکسن در استان آزاد هستند.
جزایری در ادامه آمار جامعه هدف بالای ۱۸ سال استان را ۶۸۸ هزار نفر اعلام کرد و یادآور شد: تاکنون ۴۳.۸ درصد از این جمعیت دز اول و نزدیک به ۲۰ درصد هر ۲ دز واکسن را دریافت کردهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری به عبور استان از قله موج پنجم کرونا نیز اشاره کرد و گفت: این موج که از ۲۰ تیر آغاز شد به مدت ۶۰ روز شرایط بسیار سختی را در استان رقم زد و در حال حاضر نیز از مجموع مراجعات روزانه نزدیک به ۳۰ درصد افراد در جمع مبتلایان قطعی قرار میگیرند.
وی نکته نگرانکننده در خصوص شرایط شیوع کرونا در استان را کاهش درصد رعایت دستورالعملهای بهداشتی بیان کرد و افزود: این آمار هماکنون به ۵۰ درصد رسیده است و اگر بحث پایداری شرایط و جلوگیری از ورود به موج بعدی در نظر گرفته شود این آمار باید به بالای ۸۵ درصد برسد.
تقاضای دریافت تسهیلات برای مشاغل آسیبدیده از کرونا تمدید شد
مسوول کمیته اقتصادی شورای اطلاعرسانی چهارمحال و بختیاری نیز در ادامه با اشاره به اینکه مشاغل آسیبدیده از کرونا میتوانند تا پایان آذر برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل مراجعه کنند، گفت: بانکها نیز موظف شدهاند تا پایان بهمن برای پرداخت این تسهیلات اقدام کنند.
محمدرضا رئیسی همچنین به ثبات بازار عرضه و تقاضای گوشت مرغ در استان اشاره کرد و افزود: این ثبات به ایجاد تعادل نسبی در بازار ملی این کالا باز میگردد به طوری که کاهش دما، جوجهریزی مناسب در تیر و مرداد و صدور مجوز انتقال مرغ زنده از استانهای شمالی کشور به تهران بر ادامه این ثبات اثر گذاشت.
رئیسی همچنین عرضه سیمان استان در بازار بورس کالا در هفته آینده و حذف واسطهها در این حوزه را به عنوان یک فرآیند اثرگذار در تثبیت بازار این کالا دانست.
وی در ادامه افزایش قیمت برنج در بازار را ناشی از بروز خشکسالی و کاهش ۱۸ تا ۲۰ درصدی تولید داخلی بیان کرد و گفت: ۸۰۰ تن برنج خارجی به استان وارد شده است که روند توزیع آن در حال انجام است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری ذخیرهسازی گندم در استان را نیز مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر کمبودی در این بخش وجود ندارد و برای پرداخت مطالبات کشاورزان در طرح خرید تضمینی گندم تا ۲۱ شهریور ۸۷ میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی یکی از مشکلات پیش آمده در بخش تولیدات دامی استان را ورود واسطهها به بازار خرید و فروش دام زنده عشایر عنوان کرد و یادآور شد: با اخذ مجوز خرید ۱۰ هزار راس دام مازاد به زودی این فرآیند از طریق کشتارگاه جونقان آغاز میشود.
رئیسی در ادامه اظهار داشت: از نیمه شهریور امسال ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به استان ابلاغ شد که با همکاری دستگاههای ذیربط در حال پرداخت به متقاضیان است.
وی بررسی مشکلات ۳۱ طرح تولیدی، صنعتی و خدماتی استان را که نقش موثری در اشتغالزایی دارند را از دیگر موارد در نظر گرفته شده در جمعبندی مشکلات اقتصادی استان بیان و تصریح کرد: این تعداد طرح نیز برای تامین آب مورد نیاز با مشکلاتی مواجه شدهاند و همچنین درمورد تسهیلگری در حوزه حمل و نقل و آرد و نان نیز مواردی برای ارائه آماده شده است.
عادیسازی فرآیند زندگی اجتماعی در شرایط کرونا باید ادامه یابد
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری چهارمحال و بختیاری به عنوان مسوول کمیته اجتماعی شورای اطلاعرسانی استان در این نشست گفت: شیوع ویروس کرونا سبک زندگی متفاوتی را بر جامعه تحمیل کرد و با طولانی شدن این وضعیت برخی عادتهای ثانویه و نگرشهای نامناسب نیز شکل گرفت که بازگشت به شرایط قبل از کرونا را با مشکل مواجه کرده است.
شهرام مقدس افزود: در حال حاضر در خصوص وضعیت آموزشی ۲ نوع نگرش در جامعه به وجود آمده است به گونهای که عدهای به شدت نگران هستند و از حضور فرزندان خود در مدارس خودداری میکنند و عدهای دیگر به این باور رسیدهاند که مدارس تنها محدود به آموزش رسمی نیستند و بسیاری از فرآیندهای اجتماعپذیری، پذیرش ضوابط و قوانین و ایجاد تعامل گروهی دانش آموزان با حضور در مدارس محقق می شود که لازم است این باور تقویت شود و برای اقناعسازی والدین تلاشی همهجانبه صورت بگیرد.
وی تعطیلی بخش مهمی از فعالیتهای اجتماعی همچون برنامههای آموزشی و تاثیر روانی آن، تصریح کرد: باید برای ارائه ساماندهی و یکسانسازی آموزشهای حضوری در مدارس برنامهریزی مشخصی در نظر گرفته شود چرا که سلیقهای عمل کردن موجب افزایش چانهزنیها و بروز مشکلات جدید خواهد شد.
مقدس در ادامه به برخی تمهیدات اندیشیده شده برای رفع مشکلات بیمهای نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس اعلام دستگاههای ذیربط امکان دسترسی شرکتهای بیمه تکمیلی به سامانه نسخهنویسی الکترونیک فراهم شده است و پزشکان و مراکز ارائهکننده خدمات بهداشتی و درمانی میتوانند به آگاهسازی افراد در این مورد کمک کنند.
ارائه اطلاعات صحیح در حوزههای اقتصادی به ایجاد آرامش در جامعه کمک میکند
مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه جایگاه وحدت و انسجام در حفظ ثبات و امنیت کشور و استانها از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: این انسجام میتواند به حل مشکلات و گذر از شرایط سخت منجر شود.
ملک محمد قربانپور افزود: از مباحث مهمی که در چهارمحال و بختیاری باید به صورت ویژهتری به آن توجه شود موضوع زیرساختی و اقتصادی است از این رو لازم است مسوولان در این حوزه نسبت به اطلاعرسانی دقیق و شفاف برنامهریزی کنند.