به گزارش روز جمعه پایگاه خبری آستان قدس رضوی، حجت الاسلام احمد مروی در دیدار با مسوولان تشکلهای مردمی و جهادی فعال در عرصه مقابله با کرونا، تشکلهای مردمی را به تلاش برای ترویج سنت حسنه کمک به نیازمندان توصیه و بیان کرد: دامنه خیرین و نیکوکاران را گسترش دهید و بستر خدمت را برای دیگران نیز باز کنید، برخی خط کشی ها تنها ساخته ذهن ما است و در اسلام جایگاهی ندارد.
وی با بیان اینکه بر اساس آیات و روایت در اسلام بعد از انجام واجبات، هیچ عملی بهتر از رفع مشکل مردم و کمک به نیازمندان نیست، افزود: توجه و اهتمام به امور معیشتی فقرا، محرومان و نیازمندان در سیره ائمه اطهار(ع) و علمای بزرگ اسلام همواره جایگاه ویژه ای داشته و دین اسلام نسبت به رسیدگی به ضعفا و رفع نیازهای آنها تأکید فراوانی کرده است.
تولیت آستان قدس رضوی ائمه معصومین(ع) را همواره ملجاء و پناهگاه مردم در حوزههای مختلف دانست و تصریح کرد: حضرت امیر(ع) خدمات شایان و رشادتهای فراوانی در زندگی خود داشتند، ولی برای هیچ یک آیه نازل نشد، اما هنگامی که آن حضرت انگشتر خود را در نماز به سائلی بخشیدند و یا غذای افطار خود را برای سه شب انفاق کردند، آیه قرآن نازل شد، که نشان دهنده ارزش و اهمیت رسیدگی به نیازمندان نزد پروردگار متعال است.
حجت الاسلام مروی، رسیدگی به نیازمندان را سیره علمای بزرگ اسلام دانست و گفت: علمای بزرگ تاریخ اسلام هیچگاه از حضور در میان مردم و رسیدگی به امور نیازمندان غافل نبودند، امروز نیز طلاب و روحانیت باید در عرصههای مختلف خدمات اجتماعی حضور داشته باشند که اینگونه نیز هست، در موضوع کرونا و در دورانی که هیچ کس حاضر نمیشد فوت شدگان کرونایی را غسل دهد این طلاب بودند که در اقدامی جهادی غسل و نماز اموات کرونایی را برعهده گرفتند که دشوارترین کارها بود.
وی با اشاره به این مطلب که شیوع کرونا بسیاری از خانواده های آبرومند را نیز با مشکلات معیشتی روبه رو کرده است، گفت: دستگیری از محرومان و نیازمندان از توفیقات الهی و نعمتی از جانب خداوند متعال است، لذا تشکلهای مردمی باید قدر اقدامات خود در خدمت رسانی به محرومان را بدانند.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: تشکلهای مردمی در گمنامی، بدون هیچ چشمداشت و عنوان اجتماعی، برای رفع مشکلات و دستگیری از نیازمندان تلاش میکنند که از بهترین اعمال است. عناوین و اعتبارات اجتماعی برای همین دنیاست و در آخرت کاربردی ندارد، اما گروههای جهادی و تشکلهای مردمی کارهایی انجام میدهند که اجر فراوانی در آخرت داشته و ائمه اطهار(ع) و مراجع بزرگ شیعه بسیار به آنها اهتمام داشته اند و شخصا آنها را انجام میدادند.
وی افزود: کمیته امداد از نخستین نهادهایی بود که با دستور امام خمینی(ره) پس از انقلاب اسلامی تشکیل شد تا فرهنگ کمک به محرومان ترویج یابد که از نگاه و توجه مرجعیت و علمای بزرگ اسلام نسبت به دستگیری از نیازمندان حکایت دارد.
حجت الاسلام مروی با اشاره به پیشگامی رهبر معظم انقلاب در کمک رسانی به حادثه دیدگان حوادث طبیعی پیش و پس از انقلاب اسلامی، بیان کرد: علمای بزرگ در طول تاریخ همواره با ساخت مدارس، بیمارستان، کتابخانه و دیگر موارد برای ارائه خدمات عام المنفعه به مردم تلاش میکردند.
وی تشکلهای مردمی را به برگزاری جلسات همفکری برای هماهنگی با یکدیگر، انتقال تجربیات، تقسیم کار و هم افزایی توصیه و اظهار کرد: برگزاری جلسات هماندیشی میان تشکلهای مردمی بسیار اثرگذار است، کار جمعی و استفاده از مهارتها، دانش، اطلاعات و تجربیات یکدیگر میتواند فعالیتهای جهادی و خیرانه را اثر بخشتر کند.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: خوب است تشکلهای مردمی با همکاری یکدیگر منطقهای محروم را شناسایی و با برنامه ریزی و اقدامات محرومیت زدایی آن منطقه را از دایره محرومیت و نیازمندی خارج کنند. رهبر معظم انقلاب در دیداری با مسوولان بنیاد مستضعفان فرمودند که «بروید یک منطقه را بطور کامل آباد کنید»، که خوب است تشکلهای مردمی به این رویکرد مناسب توجه داشته باشند.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۳۶۴ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ در کشور جان خود را از دست داده اند و مجموع جانباختگان ناشی از ابتلا به کرونا در کشور به ۱۱۶ هزار و ۴۳۶ نفر رسیده است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت اکنون ۱۶۸ شهرستان کشور همچنان در وضعیت قرمز، ۲۰۹ شهرستان در شرایط نارنجی و ۷۱ شهرستان در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.