رییس اداره حفاظت محیط زیست میاندوآب روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پس از دریافت گزارشی از مجتمع پتروشیمی میاندوآب مبنی بر وجود پرندهای در داخل این واحد تولیدی، ماموران یگان حفاظت به محل اعزام و پس از اطمینان از عدم وجود آشیانه در محوطه واحد، پرنده را تحویل گرفتند.
علیرضا بقالی افزود: پس از بررسی های اولیه مشخص شد این پرنده از خانواده شبگردان بنام "شبگرد" معمولی است که نابالغ بوده و توانایی کامل برای پرواز ندارد.
وی بیان کرد: اقدامات لازم جهت تیمار این پرنده صورت گرفت که پس از حصول اطمینان از توانایی پرواز و ادامه حیات، در زیستگاه مناسبی رهاسازی خواهد شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست میاندوآب اضافه کرد: "شبگردها " معمولا در غروب و اندکی دیرتر، در پرواز دیده شده و چنانچه هنگام روز به طور ناگهانی به پرواز درآید، تنها قادر به طی کردن فاصلهٔ کوتاهی هستند.
بقالی با بیان اینکه بال زدنهای این پرنده آرام همراه با سر خوردن طولانی در هواست و صدای آن با لرزش همراه است، گفت: این پرنده در جنگلها و زمینهای پست، حاشیه جنگلها و حوالی تپههای شنی به سر برده و روی زمین تخم گذاری میکند.
مجتمع پتروشیمی میاندوآب پایش شد
رییس اداره حفاظت محیط زیست میاندوآب گفت: کارشناسان پایش این اداره با همکاری کارشناسان پایش و آزمایشگاه اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از مجتمع پتروشیمی این شهرستان بازدید و آلاینده های زیست محیطی احتمالی این واحد را اندازه گیری کردند.
بقالی افزود: در این بازدید همچنین بر روند نمونهبرداری کارشناسان آزمایشگاه معتمد سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص نحوه اندازهگیری پارامترهای مدنظر محیط زیست نظارت کردند.
وی افزود: مطابق ضوابط خود اظهاری در پایش، از پساب تصفیه خانه، ذرات و گازهای خروجی دودکش (بویلر ها)، آبهای زیرزمینی و میزان پارامترهای هوای محیط و صوت این واحد نیز نمونهبرداری انجام شد.
بقالی اضافه کرد: صدور گواهی عدم آلایندگی برای هر واحد، منوط به نتیجه آنالیز نمونههای گرفته شده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست میاندوآب اظهار داشت: مجتمع پتروشیمی این شهرستان یکی از طرحهای جهش دوم صنعت پتروشیمی با ظرفیت تولید سالانه ۱۴۰ هزار تن پلی اتیلن سنگین در کشور به شمار میرود که در سال ۱۳۹۹ به بهرهبرداری رسیده است.
زیستگاههای کوهستانی شهرستان باروق کنترل شد
رییس اداره حفاظت محیط زیست میاندوآب اظهار داشت: یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان ارتفاعات کوهستانی باروق را پایش کردند.
بقالی افزود: در گشت و کنترل مناطق مذکور پهنه وسیعی از مناطق حساس کوهستانی و زیستگاه عمده پرندگان خشک زی واقع در شهرستان باروق تا مرز شهرستان های همجوار پایش شد.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط فصلی، تلاش در جهت شناسایی زیستگاه های با حساسیت بالا و تمرکز برنامه های گشت و کنترل هدف دار در این مناطق به منظور جلو گیری از انجام هر گونه شکار و زنده گیری احتمالی حیات وحش به صورت مستمر ادامه دارد.
میاندوآب و باروق از شهرهای جنوبی آذربایجان غربی هستند.