یوسف امینی روز شنبه با انتشار پیام تبریک ۲۷ شهریور ماه "روز بزرگداشت شعر و ادب فارسی" افزود: به راستی که سرایندگان شعر پارسی، کلامشان قند و شعرشان نغز است و حلاوت گفتارشان سفیری پربهاست که حدود و ثغور جغرافیایی را در نوردیده و سوغات هر مسافری می شود که دیوان یا غزل و قصیده ای از آن را همراه خودساخته و به سرزمین جان و روان خویش هدیه دهد.
وی در ادامه این پیام فرهنگی نوشت: در تمامی صفحات جغرافیایی ایران، در توس و نیشابور، شیراز و تبریز، همدان و آذربایجان، در اصفهان و تهران، در یزد و سیستان و در هرجایی از این ملک که می نگریم نشان استوار شعر شاعران پارسی به مثابه پرچمی پر افتخار به اهتزاز است.
سرپرست ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: هر دوره ای از تاریخ این کهن دیار را که ورق می زنیم، این سرایندگان شعر پارسی هستند که به نیکی از آنان یاد می شود و اگر مردمان، امروزه عنایت و توجهی به دوره ها و سلسله های حکمرانی گذشته دارند در ذیل عنایت به ادبیات و فرهنگ آن دوره هاست.
وی در این پیام نوشت: هنوز طعم اشعار رودکی سمرقندی در عصر سامانیان، همچنان برایمان گواراست و شعر بوی جوی مولیان او اشک اشتیاق بر گوشه چشمانمان می نشاند؛ اشعار حماسی حکیم سخن سرای توس ابوالقاسم فردوسی، هیجان وحس غرور و افتخار را در جان و اندیشه هر ایرانی به تلاطم در می آورد؛ اشعار ناصر خسرو قبادیانی، حکایتگر درد و رنج دائمی است که فرومایگان و پست اندیشان بر دانشمندان در هر عصر وزمانه ای تحمیل می کنند و شعرهای ناب عرفانی مولانا جلال الدین مولوی بلخی، بسان سفیر فرهنگ ایرانی، از شرق آسیا تا اقصی نقاط غرب، همگان را مسحور شعر خویش ساخته است. ما با اشعار حافظ و سعدی شیرازی است که از میانه هجوم ویرانگر مغولان، سر به سلامت بردیم و خاقانی شروانی، نظامی گنجوی، صائب تبریزی، بیدل دهلوی و صدها شاعر شیرین گفتار و سخن سرای دیگر فارسی هر کدام در عصر و زمانه خود، پرچمدار پر افتخار زبان فارسی هستند.
امینی در ادامه پیام تبریک خود به مناسبت روز بزرگداشت شعر و ادب فارسی افزود: باید اذعان داشت که زبان و ادبیات فارسی همچون رودی خروشان، جریان تاریخی و استمرار فرهنگی خودش را حفظ کرده و هم اکنون در دوران معاصر که جهان آوردگاه افکار و اندیشه هاست زبان فارسی و دین اسلام ۲ بال هویت ساز فرهنگ وتمدن ایرانی در جهان هستند و ضرورت دارد که با توسعه آموزش زبان فارسی و تقویت پایه های علمی و کاربردی آن و به کارگیری دیپلماسی فرهنگی، طراوت و اصالت این زبان کهن و پر طرفدار، همچنان حفظ شود.
شورای عالی انقلاب فرهنگی، بیست و هفتمین روز شهریور ماه هر سال مصادف با سالروز درگذشت استاد بلندآوازه شعر فارسی "سید محمدحسین بهجت تبریزی" متخلص به "شهریار" را که سال ۱۳۶۷ در چنین روزی به دیدار حق شتافت "روز ملی شعر و ادب پارسی" نامگذاری کرده است.
زبان و ادبیات فارسی به عنوان دومین زبان جهان اسلام و زبان حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی با هزاران آثار بیهمتای ادبی، عرفانی، فلسفی، کلامی، تاریخی، هنری و مذهبی همواره در تراز جهانی مورد توجه اندشمندان و ادیبان در سرزمینهای دور و نزدیک بوده بطوری که زبان فارسی با وجود فراز و نشیبهای تاریخی همچنان نفوذ و تاثیر خود را در اقصی نقاط دنیا حفظ کرده است.