غلامحسین ساربان روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال با توجه به شرایط نامساعد جوی و اقلیمی، کاهش شدید نزولات آسمانی، باد و توفان، نوسانات دمای هوا در زمان گرده افشانی و گرمای طولانی مدت، آبیاری کمتر باغات به دلیل خاموشی چاهها و سال کم باری این محصول شاهد کاهش میزان تولید پسته در این استان هستیم.
وی به آغاز فصل برداشت محصول پسته در خراسان رضوی از اواخر تابستان اشاره و پیشبینی کرد امسال حجم تولید پسته در این استان تا ۳۰ درصد کاهش مییابد که پیامدهای منفی فراوان برای کشاورزان در پی دارد.
معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: ۲۵ درصد از کل سطح زیرکشت پسته در ایران معادل ۱۱۲ هزار هکتار آن مربوط به این استان است.
وی گفت: سالانه از این سطح ۸۷ هزار تن پسته برداشت میشود که معادل ۲۳ درصد از کل تولید این محصول درختی در کشور است.
ساربان افزود: خراسان رضوی با این میزان سطح زیر کشت و تولید پسته از این نظر رتبه دوم کشور را بعد از استان کرمان به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: براساس آمار موجود از مجموع کل سطح زیرکشت پسته استان، ۶۸ درصد بارور و ۳۲درصد غیر بارور است و سالیانه بین پنج تا هشت درصد به سطح زیر کشت این محصول در استان افزوده میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: کشت این محصول در اکثر شهرستانهای استان انجام می شود که از مهمترین این شهرستانها می توان به مهولات، خوشاب، بردسکن، رشتخوار و گناباد اشاره کرد که به ترتیب رتبه های اول تا پنجم تولید پسته در خراسان رضوی را دارا هستند.
وی افزود: سطح زیر کشت در سایر شهرستانها نظیر بجستان، سبزوار، خلیلآباد، تربتحیدریه، تربتجام، تایباد و مشهد نیز هر سال رو به گسترش است.
مهمترین ارقام پسته رایج در استان خراسان رضوی فندقی، کله قوچی، احمد آقایی، اکبری، بادامی سفید و قرمز و عباسعلی است.