بجنورد-ایرنا- مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری خراسان شمالی گفت: ۱۶ معدن این استان که کارهای مربوط به اکتشاف آن انجام شده آماده واگذاری به بخش خصوصی است.

سیدعلی میرکریمی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خراسان شمالی دارای ظرفیت های زیاد در زمینه فعالیت های معدنی است و به لحاظ ذخیره معدنی و  تنوع ماده معدنی ظرفیت های خوبی در این استان وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه ۱۶ معدن قابل واگذاری به بخش خصوصی در سامانه مجوزهای بی نام بارگذاری شده است گفت: عمده این معادن شامل سنگ تزیینی، مرمریت و بتنی است که  تمامی فرآیندها برای بارگذاری به بخش خصوصی آن انجام شده است.

مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با بهره بردرای از این معادن برای بیش از ۲۰۰ نفر شغل ایجاد می شود و میزان سرمایه گذاری در آن یک هزار و ۹۲۰  میلیار ریال برآورد شده است.

وی در بخش دیگر سخنان خود درباره واگذاری طرح های ناتمام بخش دولتی به بخش خصوصی اظهار داشت: ۳۲ طرح دولتی قابل واگذاری به بخش خصوصی هم در سامانه مجوزهای بی نام استان بارگذاری شده است.

میرکریمی با اشاره به اینکه میزان پیشرفت این طرح ها تا ۶۰ درصد است افزود: این طرح ها در حین اجرا برای برای ۳۸۴ نفر شغل ایجاد می کند و برای تکمیل آن هفت هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

وی با بیان اینکه تمامی فرآیندها برای واگذاری این پروژه ها به بخش خصوصی طی شده و دولت، مزایایی برای ورود بخش خصوصی دیده است تصریح کرد: سرمایه گذار می تواند بخشی از طرح را تغییر کاربری دهد تا منافعش در اجرای این طرح تامین شود و انجام کار دارای توجیه اقتصادی باشد.

مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: امکان پرداخت تسهیلات بانکی هم برای تکمیل این طرح ها به بخش خصوصی وجود دارد.

اکنون ۲۵۴ معدن در استان ثبت شده است که ۱۲۰ فقره معدن از این تعداد فعال و مابقی غیرفعال است. 

میزان ذخیره قطعی معادن خراسان شمالی یک میلیارد و ۵۸ میلیون تن و میزان ذخیره استخراج اسمی معادن ۱۱ میلیون و ۵۰۰هزار تن است.

سالانه پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تن ماده معدنی از معادن خراسان شمالی استخراج می شود.

میزان سرمایه گذاری توسط معدنکاران استان یکهزار و ۳۴۰ میلیارد ریال است.

در کشور ۶۸ ماده معدنی وجود دارد که خراسان شمالی ۲۸ نوع آن را دارد.