علی اصغر حجی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه میانگین برداشت خرما در شهرستان شاهرود سه تن در هکتار است، افزود: سطح زیر کشت درختان خرما در این شهرستان ۱۱۵ هکتار است که ۵۰ هکتار آن نهالکاری و بقیه بارده است.
وی با اشاره به اینکه درخت خرما پس از پنج سالگی به باردهی می رسد، ابراز داشت: بازدهی اقتصادی و کامل نخل های خرما از هشت تا ۱۰ سالگی آغاز می شود و اکنون برداشت انواع خرما از ۶۵ هکتار نخلستان های روستای طرود آغاز شد.
حجی با بیان اینکه امسال در یکی از نخلستان های طرود میانگین ۹ تن خرما در هکتار برداشت شد، ادامه داد: تلاش کارشناسان جهاد کشاورزی، آموزش های ترویجی و کشاورزان این عرصه برای دستیابی به این میزان تولید است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود اظهارداشت: انواع خرمای کبکاب ،زاهدی ،شاهانی،برهی ،مضافتی ،شهابی ، عجوه ،مجول ، پیارم و محلی در این شهرستان کشت شده است.
وی با اشاره به اینکه برداشت خرما در شاهرود از شهریور تا اواسط مهرماه ادامه دارد، ابراز داشت: در هر هکتار از نخلستان های این منطقه ۱۵۶ اصله درخت خرما وجود دارد.
حجی با بیان اینکه امسال ۷۰۰ میلیون ریال یارانه کشت نهال خرما به کشاورزان این منطقه پرداخت شد، افزود: کار پخت شیره خرمای امسال از خرماهای درجه ۲ و سه توسط بانوان روستای طرود در آشپزخانه مسجد امام حسن (ع) این روستا انجام می شود.
روستای طرود بیشترین سطح نخلستان های استان سمنان را دارد، این روستا در ۱۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شاهرود قرار دارد.