قزوین - ایرنا - مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین گفت: ۹۵ درصد عوامل آتش سوزی در مراتع و عرصه‌های طبیعی استان، بی احتیاطی از سوی مردم بوده که خسارت‌های زیادی به دنبال داشته است.

قدرت الله مهدیخانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: متاسفانه طی سال های گذشته شاهد نابودی مکرر بسیاری از مراتع، عرصه های طبیعی و حتی باغ‌های سطح استان ناشی از آتش سوزی بر اثر بی احتیاطی مردم بوده ایم که این مساله علاوه بر خسارت های جبران ناپذیر، هزینه های مالی فراوانی را نیز برجای گذاشته است.

وی با بیان اینکه قزوین، ظرفیت بالایی در وقوع انواع حوادث، سوانح طبیعی و انسان ساخت از جمله آتش سوزی دارد، تاکید کرد: به رغم موقعیت جغرافیایی و اقلیمی استان به همراه خشکسالی های مکرر که زمینه حریق های گسترده را در اراضی و مراتع استان فرآهم آورده، خطاهای انسانی و بی احتیاطی مردم، آتش را در بسیاری از باغ ها، مراتع و جنگل ها شعله ور کرده که همین مساله علاوه بر خسارت های مالی، باعث از بین رفتن گونه های خاصی از گیاهان نیز در مناطق حفاظت شده استان شده است.

این مسوول مدیریت بحران استان قزوین خاطر نشان کرد: سال گذشته با وجود همه توصیه هایی که از طریق رسانه ها به مردم و مسافرانی که قصد عبور از راه های ارتباطی استان را داشتند ما شاهد وقوع ۲۱۳ فقره آتش سوزی در ۲ هزار و ۱۱۲ هکتار از اراضی، مراتع، عرصه ها و حتی باغ های منطقه بودیم.

مهدیخانی اضافه کرد: امسال نیز با وجود بارش های کم، توصیه و رعایت موارد ایمنی از سوی مردم در مراتع و مزارع باعث شده تا با کاهش تعداد آتش سوزی ها روبه رو باشیم تا جایی که از ابتدای امسال تاکنون شاهد وقوع ۵۰ فقره حریق در ۲۳۹ هکتار از مراتع، مزارع و باغ های سطح استان بوده ایم.

وی گفت: آتش سوزی در صنایع و مراکز صنعتی و تولیدی استان نیز از مخاطرات با منشای انسانی بوده که متاسفانه بارها شاهد رخ دادن آن در این مراکز بوده ایم و این مساله نیز با خسارت های مالی و جانی همراه بوده است.

مهدیخانی تاکید کرد: صنعتی بودن قزوین هم یک فرصت و هم یک چالش است چون وجود مواد شیمیایی خطرناک در صنایع مستقر استان و مسیرهای ارتباطی پرترافیک،میزان خطر پذیری استان را به شدت افزایش داده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین، بسیاری از سوانح و حوادث به خصوص در بخش انفجار و حریق را قابل پیشگیری دانست و یادآور شد: جلوگیری از روشن کردن آتش در مراتع و جنگل‌ها، همراه داشتن کپسول آتش نشانی در خودرو، آمادگی واحدهای واکنش سریع و ایمنی در واحدهای تولیدی و صنایع، بازرسی های مکرر از سامانه های اطفای حریق صنایع و اماکن خاص نقش بسیار حایز اهمیتی در کاهش چشمگیر حریق و خسارت های ناشی از آن خواهد داشت.