تهران - ایرنا - دادگاه علنی رسیدگی به دعوای حقوقی خانواده شهدای علمی و هسته‌ای ایران علیه دولت آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات تروریستی رژیم اشغالگر قدس به ریاست  قاضی پیرمردی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، سلمان پورمریدی رئیس شعبه ۵۵ بین‌الملل مجتمع شهید بهشتی روز شنبه در جلسه دادگاه علنی رسیدگی به دعوای حقوقی خانواده شهدای علمی و هسته‌ای ایران علیه دولت آمریکا به دلیل مساعدت و حمایت از اقدامات تروریستی رژیم اشغالگر قدس در تالار محاکمات علنی مجتمع امام خمینی (ره) افزود: امروز در رابطه با پرونده شهدای هسته‌ای از جمله شهدای گرانقدر  مسعود علی‌محمدی، مصطفی احمدی‌روشن، مجید شهریاری، داریوش رضایی‌نژاد، فریدون عباسی، نزهت شبان آزاد، دادخواستی به شعبه ۵۵ که صلاحیت جهانی علیه رسیدگی به پرونده دولت‌ها را دارد، مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: این دادخواست علیه ٣٧ تن از اشخاص حقیقی و حقوقی دولت آمریکا مطرح شده که در ترور دانشمندان ما در چند سال اخیر نقش داشته‌اند و خانواده شهدا مطالبه خسارات مادی، معنوی دارند.

قاضی دادگاه ضمن قدردانی از خانواده شهدای هسته‌ای برای طرح دعوا، خاطرنشان کرد: این دادگاه نمی‌تواند ظلمی که در حق خانواده‌های شهدا، مردم ایران و علم روا شده است، جبران کند و در این دادگاه واقعیت‌های حقوقی این رخدادهای تاریخی برای باقی ماندن در تاریخ مطرح می‌شود.

وی اظهارداشت: آمریکا تاکنون علاوه بر دانشمندان ایرانی، سابقه قتل و کشتار دانشمندان آلمان، فرانسه، سوریه، پاکستان و فلسطین را داشته است و هیچ دادگاهی در دنیا برای بررسی جنایات آمریکا تشکیل نشده و شاید هیچ کشوری شهامت برگزاری این دادگاه را نداشته است.


قاضی پورمریدی اضافه کرد: بعد از اینکه دادخواست توسط خانواده‌های شهیدان مطرح شد، از طریق دفتر حافظ منافع ما در واشنگتن دو نوبت دادخواست را ابلاغ کردیم اما نه پاسخی و نه لایحه دفاعیه‌ای برای ما فرستاده نشد چون پاسخی ندارند که ارائه دهند.

وی افزود: این دادگاه با دعاوی متعدد سابقه رسیدگی به اتهامات علیه آمریکا دارد. دولت آمریکا اموال و دارایی‌های ما را مصادره می‌کند و ما درخصوص افرادی به این موضوعات رسیدگی می‌کنیم که نقش آنها تاکنون مطرح نشده است. رئیس دادگاه خاطرنشان کرد: منظور ما از رژیم صهیونیستی همان آمریکا است وگرنه که رژیم صهیونسیتی از خود اختیاری ندارد.  

پس از آن با دستور قاضی دادگاه، وکیل مدافع خانواده شهدا در جایگاه قرار گرفت.

افضلی وکیل خانواده شهدا گفت: ۳۷ شخص حقیقی و حقوقی از جمله باراک اوباما، دونالد ترامپ، وزیر امور خارجه آمریکا، مشاور ویژه سیاسی آمریکا، آژانس امنیتی آمریکا و سایر مقامات ذیربط مسئولیت این اتهام را بر عهده دارند.

وی ادامه داد: دانشمندان برجسته و مجاهدان خستگی‌ناپذیر در کشور در اقدامی تروریستی و ناجوانمردانه در مقابل دیدگان خانواده‌های خود ترور شده‌اند.  

وکیل خانواده شهدای هسته‌ای اظهارداشت: در سال‌های اخیر و در پی پیشرفت‌های روز افزون علمی، شاهد افزایش اقدامات تروریستی برنامه‌ریزی شده علیه شخصیت‌های برجسته علمی تاثیر گذار هستیم و در واقع ملت ایران در این دوران شاهد ترور فرزندان عزیز ملت خود است.

افضلی گفت: با توجه به مندرجات متن دادخواست، قوانین نقض شده، متن قانون جمهوری اسلامی ایران، قانون مسئولیت مدنی و سایر قوانین مرتبط، خواهان رسیدگی به پرونده هستیم.  

وی ادامه داد: پرونده شهدای هسته‌ای در هزار صفحه تقدیم شده است و جمهوری اسلامی ایران بیش از ۱۷ هزار نفر از مردم و اتباع خود را در اقدامات تروریستی از دست داده است.

افضلی در بخش دیگری از دادخواست خود تصریح کرد: رژیم صهیونیستی خود را دولت و کشور می‌داند در حالی که سرزمینی که در آن حضور دارد اشغالی و غیرقانونی است؛ بنابراین رژیم صهیونیستی نه دولت است نه ملیت و بدون شک اشغال فلسطین چیزی جز سلسله‌ای از بی عدالتی‌ها و تجاوز به حقوق طبیعی و انسانی نبوده است.  

وی اضافه کرد: این رژیم از زمان تاسیس خود تاکنون تمام قوانین بین المللی را زیر پا گذاشته و از تعهد به عهدنامه‌ها شانه خالی کرده است و پس از اعلام استقلال رژیم صهیونیستی آمریکا اولین کشوری بود که از آن حمایت کرد و در کمک‌های مالی و نظامی خود به رژیم صهیونیستی هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد.

وکیل خانواده شهدای هسته‌ای با اشاره به وخامت حال جسمی و روحی پدر، مادر، همسر و فرزندان خانواده شهدای ترور افزود: چطور می‌توان خلأ بهترین پدران، همسران و فرزندان را جبران کرد؟ آیا کسی می‌تواند این روزگار را قیمت‌گذاری و معامله کند؟  


افضلی با اشاره به ترور زنجیره‌ای دانشمندان هسته‌ای ایران توسط رژیم صهیونیستی گفت: دانشمندان شهروندان علمی و غیرسیاسی ایران بودند که با ترور و حذف این عزیزان خسارت عظیمی به عرصه علمی و هسته‌ای کشور وارد شد.

وی افزود: دولت آمریکا به موجب قطعنامه های متعدد به جلوگیری از تروریست بوده است اما حمایت آن از جنایات تروریستی رژیم صهیونیستی به شکل واضحی مشهود است و رژیم اشغالگر قدس تحت حمایت کامل ایالت متحده قرار دارد و این ترورها به منظور دست کشیدن ایران از فعالیت های صلح آمیز هسته‌ای بوده است.  

وکیل خانواده شهدای هسته‌ای خطاب به قاضی دادگاه گفت: با توجه به رویه و سابقه آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی رسیدگی به وضعیت خانواده شهدا ناشی از اقدام تروریستی آنها را تقاضا دارم.
در ادامه جلسه رسیدگی قاضی پرونده از خانواده شهدا دعوت کرد برای بیان اظهارات خود در جایگاه قرار گیرند.

پس از آن همسر شهید علی‌محمدی در جایگاه قرار گرفت و با اشاره به ١٢ سال رنج و آسیبی که پس از ترور شهید علی محمدی متوجه وی و فرزندانش شده است، گفت: هرچه رخدادی بزرگتر باشد، آسیب‌های آن هم بزرگتر و جدی تر است.

وی ادامه داد: در اینجا از فردی سخن میگویم که به گفته مسئولان هنوز جایگزینی برای ایشان نیست؛ شهید علی‌محمدی هم خادم بود هم متخصص، هم عالم بود هم متعهد، باخدا و مهربان بود و من و فرزندانم حامی خود را از دست دادیم.

همسر شهید علی‌محمدی افزود: سرمایه زندگی من و فرزندانم شهید علی‌محمدی بود و من و فرزندانم جز او سرمایه‌ای نداشتیم و البته ایشان فقط متعلق به من و فرزندانم نبود بلکه متعلق به ملت ایران بود.


وی ضمن تقاضای رسیدگی به اتهامات متهمان این پرونده درخواست اشد مجازات برای آنان را از ریاست دادگاه خواستار شد.

پس از آن، نزهت شبان آزاد همسر فریدون عباسی در جایگاه قرار گرفت و با اشاره به روز ترور نافرجام فریدون عباسی در آذر ١٣٨٩، اظهارداشت: از سال‌ها قبل از ترور نافرجام با توجه به تلفن‌های مشکوک نگران امنیت و سلامت همسرم بودم و در این سالها حتی شغلم را در نهادهای علمی به دور از سیاست انتخاب کردم.

شبان آزاد ادامه داد: انتظار نداشتم در کشور خودم اینگونه بی دفاع مورد تهاجم بیگانه قرار بگیرم و تصورم این بود که با ترور شهدای هسته‌ای و علمی مقصران قصد تحقیر من و کشورم را داشتند که به حمدلله موفق نشدند.


وی اضافه کرد: اکنون به دلیل اضطراب مزمن لاعلاج بینایی یکی از چشمان کم شده و به ١٠ درصد رسیده و زندگی من و فرزندانم را تحت تاثیر قرار داده است و آنچه مرا آزار می‌دهد و به گرفتن غرامت از عاملان ترور وامی دارد این است که عاملان هیچ گونه ابراز ندامت و عذرخواهی نکردند بلکه جری‌تر نیز شده آمد.

وی با اشاره به شهادت شهید فخری‌زاده گفت: آنها با این اقدام نشان دادند که برنامه ریزی طولانی مدت برای تهدید مملکت عزیز ما دارند.

شبان آزاد اظهارداشت: به عنوان یک ایرانی مسلمان اخذ غرامت از رژیم غاصب و همکار و حامی وی بابت سلب آسایش حقوق بشری خود و خانواده را خواستارم.

سپس آرمیتا رضایی‌نژاد فرزند شهید داریوش رضایی‌نژاد در جایگاه قرار گرفت و گفت: پدر من در اوج شرایط سخت و جنگ تحصیل کرده بود و در طول دوران تحصیلی همیشه شاگرد اول و ممتاز بود و تنها هدف ایشان پیشرفت کشور بود و مگر حب وطن گناه است؟

وی افزود: این اتفاق وقتی برای من افتاد که تنها  ۴ سال داشتم و در فکر نشان دادن عروسک تازه ام به دوستانم در مهد کودک بودم.


دختر شهید رضایی‌نژاد اضافه کرد: وقتی پدرم را غرق در خون دیدم؛ خانه ما با ۶ گلوله فرو ریخت. همیشه با خودم می‌گویم تولد من سال ۱۳۸۵ نیست بلکه یکم مرداد ۱۳۹۰ است، از آن روز آرمیتا جدید متولد شد.  

وی ادامه داد: آرمیتا بزرگ شد وقتی مرگ را فهمید و ذات آدم‌ها را شناخت. پدر من به بی رحمانه ترین شکل مقابل چشمان من که فقط ۴ سال داشتم، کشته شد و دختر بچه چهار ساله چه می داند؟

فرزند شهید رضایی نژاد خطاب به قاضی دادگاه گفت: آقای رئیس از شما تقاضا می‌کنم ما را برای دادخواهی یاری کنید. هدف ما برای تظلم‌خواهی این است که کسانی که این کار را انجام دادند از تکرار این اقدامات بپرهیزند.

رئیس دادگاه با قدردانی از خانواده‌های شهدای علمی و هسته‌ای اظهارداشت: قواعد حقوقی باید این مظلومیت را بدانند و امروز دادگاه ما روضه حقوق بود.

قاضی پورمریدی افزود: رأی دادگاه در فرصت قانونی صادر خواهد شد.