حمید رئیسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: بهجز شهرک تخصصی آب معدنی شهرستان کوهرنگ، تامین آب مورد نیاز تمامی شهرکها و نواحی صنعتی چهارمحال و بختیاری وابسته به منابع زیرزمینی است.
وی افزود: هماکنون وضعیت تامین آب مورد نیاز شهرکهای صنعتی شهرکرد، سفیددشت، گندمان، فرادنبه و سامان۱ و ۲ فوقبحرانی و شهرک صنعتی بلداجی بحرانی شده است.
رئیسی تصریح کرد: هماینک خروجی آب چاههای تامین آب شهرکهای صنعتی در شهرستانهای شهرکرد، بروجن و سامان خشک شده یا ۲۰ تا ۲۵ درصد پروانه بهرهبرداری است.
وی یادآور شد: براساس اعلام مرکز آمار ایران، چهارمحال و بختیاری پس از استان سیستان و بلوچستان، دومین استان محروم کشور در زمینه تامین آب صنعت اعلام شد.
معاون فنی شرکت شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: از ۱۰ سال گذشته تاکنون وعدههایی برای تامین آب آشامیدنی مورد نیاز صنایع استان از محل اجرای طرح بن به بروجن مطرح شده که هنوز به نتیجه نرسیده است.
وی گفت: هماکنون بیشتر واحدهای تولیدی مستقر در شهرکها و واحدهای صنعتی چهارمحال و بختیاری آب مورد نیاز خود را از طریق تانکرهای آبرسان سیار تامین میکنند.
رئیسی تاکید کرد: همچنین شرکت شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری آب مورد نیاز شهرکهای صنعتی شهرکرد، سفیددست، فرادنبه و سامان ۱ و ۲ را از طریق سیار تامین میکند.
وی افزود: با توجه به بروز پدیده خشکسالی در چهارمحال و بختیاری، کاهش شدید منابع آب و اُفت سفرههای زیرزمینی، هیچ چاهی برای تامین آب مورد نیاز صنایع در این استان وجود ندارد.
معاون فنی شرکت شهرکهای صنعتی استان تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود، این شرکت خریداری پساب فاضلاب شهرها و تصفیه آن برای استفاده در صنایع را در دستور کار قرار داده است.
وی یادآور شد: البته این طرح هزینههای بسیار زیادی دارد اما برای حفظ میزان اشتغال و تولید موجود مجبور به اجرای آن هستیم.
رئیسی اظهار داشت: هماکنون در برخی شهرکها و نواحی صنعتی استان پساب فاضلاب تصفیه و برای فضای سبز و یا تولید برخی محصولات صنایع فلزی استفاده میشود.
وی گفت: براساس اعلام مرکز آمار ایران، بهازای هر ۵۳ لیتر بر ثانیه آب، ۵۳ شغل مستقیم ایجاد میشود و برای حفظ اشتغال کنونی در حوزه صنعت به منابع آب پایدار نیاز است.
برای شناسایی هر عارضه در واحدهای تولیدی ۱۴۰ میلیون ریال پرداخت میشود
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این شرکت عارضهیابی واحدهای تولیدی تعطیل، نیمهتعطیل و فعال با ظرفیت پایین استان را در دستور کار قرار داده است و برای هر عارضهیابی ۱۴۰ میلیون ریال پرداخت میکند.
حمیدرضا فلاح در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: شرکت شهرکهای صنعتی استان برای فصل آموزش در سالجاری ۱۰ میلیارد ریال بودجه دارد که برای حمایت از مدیران و کارکنان واحدهای صنعتی استان اختصاص مییابد.
وی با اشاره به اختصاص ۹۰ میلیارد ریال برای کمک به واحدهای تولیدی و صنعتی استان افزود: بههمین منظور باید کارگروه کارشناسی با عضویت نمایندگان پارک علم و فناوری، صنعت، معدن و تجارت، شرکت شهرکهای صنعتی، خانه صنعت و معدن، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و همچنین بخش خصوصی تشکیل و فعال شود.
فلاح تصریح کرد: شرکت شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری ۸۰ درصد هزینههای مربوط به حضور واحدهای تولیدی استان در نمایشگاههای داخلی و خارجی را تامین و پرداخت میکند.
وی یادآور شد: این شرکت برای حمایت از واحدهای تولیدی استان ۸۰ درصد هزینههای حضور در نمایشگاههای خارجی تا سقف ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، ۸۰ درصد هزینههای بازدید از نمایشگاههای خارجی تا سقف یک میلیارد ریال و ۸۰ درصد هزینههای بازدید از نمایشگاههای داخلی تا سقف ۳۰۰ میلیون ریال را تامین و پرداخت خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اظهار داشت: مدیران عامل واحدهای تولیدی و صنعتی استان باید با حضور در نمایشگاههای خارجی نسبت به بازایابی محصولات خود و همچنین شناسایی ایدههای جدید برای تولید اقدام و زمینه تقویت صادرات را فراهم کنند.
وی با اشاره به نبود شرکت مدیریت صادرات در چهارمحال و بختیاری گفت: شرکت شهرکهای صنعتی استان در صورت تشکیل و راهاندازی شرکت مدیریت صادرات میتواند برای تبلیغات در کشورهای خارجی سه تا پنج میلیارد ریال اختصاص دهد و هزینههای انبارداری ناشی از این اقدام را پرداخت کند.
فلاح تاکید کرد: واحدهای صنعتی مایل به صادرات میتوانند از کمک بلاعوض این شرکت تا سقف یک میلیارد ریال بهمنظور انجام بازدیدها، شناسایی و لحاظ استانداردهای صادراتی بهرهمند شوند.
به گزارش ایرنا، هماینک ۲۹ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در چهارمحال و بختیاری مستقر است که در ۲۲ مورد از این شهرکها شرایط برای واگذاری زمین به متقاضیان سرمایهگذاری در بخشهای مختلف تولید، خدماتی و صنفی فراهم است.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود و کارون و بخشی از رودخانه دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
خشکسالی یک پدیده طبیعی است و در طول ۱۰ سال گذشته ۱۰۰ درصد چهارمحال و بختیاری درگیر خشکسالی خفیف، متوسط، شدید و بسیار شدید بوده است تا این استان بعد از کرمانشاه دومین استان خشک لقب بگیرد.
براساس شاخصهای مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران (SPEI) در طول ۱۰ سال گذشته، هفت درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری در محدوده عادی (نُرمال)، ۲۳ درصد آن دچار خشکسالی خفیف، ۲۵ درصد دچار خشکسالی متوسط، ۳۰ درصد دچار خشکسالی شدید و ۱۵ درصد دچار خشکسالی بسیار شدید است.