مهران توکلی روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا با اشاره به برداشت این محصول مهم و راهبردی در روزهای اخیر، اظهار داشت: میزان کاهش تولید گندم دیم و آبی در این استان به ترتیب ۸۵ و ۵۵ درصد بوده است.
وی با اعلام جزییات کشت گندم دیم ۲ هزار و ۳۱۰ هکتار و گندم آبی ۳۷ هزار و ۲۰۰ هکتار، خاطرنشان کرد: از مجموع ۱۴۷ هزار تُن گندم تولیدی در استان، ۲۳ هزار تن آن خرید تضمینی شد.
توکلی یادآوری کرد: شهرستانهای اصفهان، برخوار، شاهینشهر، مبارکه در بخش تولید آبی و سمیرم، بویین میاندشت، فریدونشهر، و چادگان در تولید دیم به ترتیب بیشترین سهم را در استان به خود اختصاص دادهاند.
کارشناس مدیریت زراعت گندم سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با برشمردن معضلات کشت گندم، همانند افزایش نهاده ها، کودو، سم و هزینه برداشت، اضافه کرد: جاری نبودن زایندهرود و بارندگی نهچندان مناسب، کشت امسال را با چالش روبرو ساخت.
دراینارتباط معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اظهار داشت: میزان تولید محصولات راهبردی و اصلی کشتشده در حوضه آبریز زایندهرود ازجمله گندم و ذرت علوفهای نسبت به سال قبل کاهش داشته است.
اصغر رستمی ادامه داد: اما محصولاتی همانند سیبزمینی و پیاز که در غرب استان تولید میشود، با تفاوت تولید نسبت به سال گذشته روبهرو نشده است.
استان اصفهان با داشتن ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان، ۵. ۳ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
زایندهرود به طول افزون بر ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی بهویژه زردکوه سرچشمه میگیرد و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش میرود و درنهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان میریزد.
این رودخانه که نقشی اصلی و مؤثر در پایداری محیطزیست، تأمین آب آشامیدنی، رونق کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی و هستی تالاب گاوخونی دارد، به علت برداشتهای غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت، اضافه شدن برخی صنایع حساس و راهبردی مانند پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاه و کاهش نسبی بارندگیها،تبدیل به یک رودخانه با جریان دورهای و در پاییندست با خشکی مواجه شده است.
استان اصفهان افزون بر پنج میلیون نفر جمعیت و ۲۴ شهرستان دارد.