به گزارش ایرنا، روزنامه گاردین گزارش داد: بزرگترین صخره های مرجانی جهان از استرالیا به مساحت ۲۳۰۰ کیلومتر تا جزایر مرجانی در اقیانوس هند و گونه های مختلف ماهی هایی که از آنها حمایت می کنند در یک سرازیری کاهش قرار دارند؛ روندی که پیش بینی می شود با ادامه گرمایش زمین در قرن ۲۱ همچنان ادامه یابد.
صخره های مرجانی منبع حیاتی غذا برای میلیون ها نفر از مردم سراسر جهان به ویژه جمعیت بومی ساکن در جزایر است که ماهی منبع اصلی تامین پروتئین حیوانی را تشکیل می دهد.
نتایج تحقیقات از ۱۴ هزار و ۷۰۵ صخره مرجانی در ۸۷ کشور جهان نشان داده که تلاش ها برای حفظ صید ماهی از اواسط دهه ۱۹۹۰ به شکل چشمگیری افزایش یافته است که بازتاب بدتر شدن وضعیت سلامت این گونه های جانوری است.
این تحقیقات که در مجله «یک زمین تنها» در روز جمعه منتشر شده نشان می دهد که تنوع گونه های صخره های مرجانی به میزان ۶۰ درصد کاهش یافته و پوشش کامل صخره های مرجانی تقریبا به نصف رسیده است. محققان می گویند این کاهش نگرانی هایی را درباره افزایش امنیت غذا در آینده ایجاد کرده است.
در حالی که بررسی داده ها مربوط به ۳ هزار و ۵۸۲ صخره مرجانی در بازه زمانی بین ۱۹۵۷ تا ۲۰۰۷ است، دانشمندان می گویند مطمئن هستند که این روند جهانی همچنان ادامه دارد.
تیلر ادی ، محقق دانشگاه مموریال نیوفاندلند که رهبری این مطالعه را بر عهده داشت ، گفت که اگرچه مدت هاست که کاهش اکوسیستم های صخره های مرجانی در سطح ملی ثبت شده است ، اما از میزان مقیاس کاهش جهانی شگفت زده شده است.
اقیانوس های جهان بیش از ۹۰ درصد از گرمای محبوس شده در گازهای گلخانه ای را جذب می کنند و میانگین دمای آب همچنان همزمان با گرمایش زمین رو به افزایش است.