تهران- ایرنا- داور بخش «قانون» پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، گفت: مدیران فرهنگی باید به هنرمندان آزادی عمل بدهند و نگاه کارمندی به هنرمند نداشته باشند. وقتی مدیران، هنرمندان را کارمندان اداری قلمداد کنند، امکان خلاقیت را از آنها می‌گیرند.

به گزارش روز یکشنبه پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، ملیحه سعیدی که چندین دوره داوری بخش قانون جشنواره را برعهده داشت، با اشاره به این نکته که جوانان از سراسر کشور در این جشنواره شرکت می‌کنند و حتی از نقاط دور افتاده هم کسانی در جشنواره حضور دارند، اظهار داشت: این ویژگی جشنواره را باید قدر دانست و از آن برای بهبود شرایط موسیقی بهره برد.  

این نوازنده پیشکسوت قانون ادامه داد: بهترین‌ها در رقابت‌های این جشنواره شناسایی و معرفی می‌شوند اما بعد از جشنواره مورد حمایت نهادها و سازمان‌های مربوطه قرار نمی‌گیرند. 

سعیدی تاکید کرد: اگر رویکرد مناسبی برای ادامه فعالیت منتخبان این جشنواره‌ها اتخاذ نشود، تبعات نامناسبی به دنبال دارد و این استعدادها مانند آب راکد می شوند. در صورتی که جوانان بعد از انتخاب در جشنواره‌ها نتوانند به طور تخصصی در زمینه موسیقی فعالیتی انجام دهند، استعدادشان به هدر خواهد رفت. 

داور بخش قانون پانزدهمین جشنواره موسیقی جوان با بیان اینکه رها شدن برگزیدگان جشنواره باعث بی انگیزگی می شود، در خصوص کیفیت آثار و داوری شرکت کنندگان ساز قانون در این دوره از جشنواره، گفت: شرکت‌کنندگان در جشنواره موسیقی جوان، سطح کیفی متفاوتی دارند اما نکته قابل توجه، حضور پُر رنگ شرکت‌کنندگان شهرستانی است.

وی اظهار داشت: برای داشتن هنرمند خوب در عرصه موسیقی، مدیران فرهنگی باید به هنرمندان آزادی عمل بدهند و نگاه کارمندی به هنرمند نداشته باشند. وقتی مدیران، هنرمندان را کارمندان اداری قلمداد کنند، امکان خلاقیت را از آنها می‌گیرند. 

این نوازنده موسیقی‌دان، ضمن ابراز تاسف از شرایط موسیقی کشور، تاکید کرد که برگزاری جشنواره موسیقی جوان، اقدام ارزشمندی است و باید تداوم پیدا کند اما لازم است نگاه مسوولان به هنر و هنرمند تغییر یابد و درباره موانع کار حرفه‌ای، مشکلات اقتصادی و محدودیت‌های این عرصه اطلاع داشته باشند.

داور بخش قانون پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان خاطرنشان کرد: شاید در مقطعی از زمان با برپایی جشنوارهایی مانند جشنواره ملی موسیقی جوان، هنرمندانی شناسایی و شکوفا شوند اما تعداد آن‌ها اندک و کارشان مداوم نیست.

آینده برگزیدگان جشنواره نیازمند تدبیری سازنده است

 همچنین حمیدرضا نوربخش، داور چندین دوره بخش آواز جشنواره ملی موسیقی جوان، اظهار داشت: جشنواره موسیقی جوان یکی از جدی‌ترین، اثرگذارترین و حرفه‌ای‌ترین جشنواره‌هایی است که در زمینه موسیقی اجرا می‌شود و هر سال در سطح کیفی بالایی برگزار می شود.

وی با بیان اینکه این جشنواره اثرگذاری مثبتی میان جوانان و در رده‌های مختلف سنی دارد، ادامه داد: جشنواره ملی موسیقی جوان در بخش داوری هم توانست در بالاترین و با کیفیت‌ترین سطح قرار بگیرد، داورانی که هر یک استادانی تراز اول در رشته‌های مختلف موسیقی هستند و این موضوع موجب ارتقا، دوام و قوام جشنواره شده است.

نوربخش به ارزیابی عملکرد این جشنواره پرداخت و افزود: مجموعه مدیریتی این جشنواره عملکرد خوبی دارد که بی‌تردید، موجب حرکت با دوام جشنواره در مسیر پیش رو شد.

این داور جشنواره ملی موسیقی جوان، رقابت سالم و سازنده در بین جوانان و نوجوانان را از دیگر نکات مثبت این جشنواره عنوان کرد و گفت: جشنواره موسیقی جوان توانست در سراسر کشور رقابتی سالم ایجاد کند که امتیاز بسیار ارزشمندی است. البته نکته‌ای که مغفول واقع شد و در همه جشنواره‌های رقابتی هم دیده می شود، آینده برگزیدگان جشنواره است که باید تدبیری درست و سازنده برای آن اندیشیده شود.

وی تاکید کرد: برای افرادی که در این جشنواره‌ها برگزیده می‌شوند و قصد ادامه فعالیت دارند باید آینده حرفه‌ای رقم بزنند و بسترهایی برای جوان فعال در این مسیر فراهم شود.

داور پانزدهمین جشنواره موسیقی جوان اظهار داشت: فضا و بستری برای حمایت ویژه از جوانان باید آماده شود، در غیر این صورت، اگرچه کسب امتیاز و مقام از سوی استادان تراز اول اتفاق بسیار ارزشمندی است اما در آینده جوانان تاثیر چندانی ندارد و در طولانی مدت به دست فراموشی سپرده می شود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه‌های ذی‌ربط باید حمایت‌های ویژه‌ای از جشنواره ملی موسیقی جوان داشته باشند و تنها به لوح تقدیر و جایزه اکتفا نشود.

مدیرعامل خانه موسیقی در خصوص ارزش‌گذاری جشنواره موسیقی جوان، خاطرنشان کرد: در عرصه جشنواره‌های رقابتی، جشنواره موسیقی جوان حرفه‌ای‌ترین و با کیفیت‌ترین جشنواره موسیقی است و هیچ کدام از جشنواره‌های رقابتی در این حد جدی و با کیفیت نیستند.

به گفته نوربخش، با بررسی و تحلیل جشنواره ملی موسیقی جوان به این نتیجه می رسیم جشنواره یاد شده در سال های مختلف خود فراز و نشیب‌هایی داشت؛ در برخی از دوره‌ها با کیفیت ظاهر شد و در دوره‌هایی افت محسوسی داشت.

جشنوارهایی برای نوازندگان جوان فرصت مهمی است و به آنها انگیزه‌ و اشتیاق می دهد.

به گزارش ایرنا، پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان به صورت مجازی و در چهار بخش «موسیقی دستگاهی ایران»، «موسیقی کلاسیک»، «موسیقی نواحی ایران» و «آهنگسازی» برگزار می‌شود.

داوری مرحله مقدماتی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در حال انجام است که با اتمام ارزیابی آثار توسط هیئت‌های داوری، اسامی راه یافتگان به مرحله نهایی از سوی دبیرخانه جشنواره اعلام می‌شود.