«علی اصغر زارعی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: برداشت محصول از باغات استان مرکزی امسال بهدلیل خشکسالی و کاهش بارندگی ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از برآوردها است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: برداشت انگور، انار، پسته، سیب، گردو، بادام و زیتون از باغات این استان اکنون در حال انجام بوده و برداشت بقیه محصولات به پایان رسیده است.
زارعی خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود در صورت ادامه خشکسالیها و تنش آبی تولید محصولات باغی در سال زراعی آینده کاهش یابد.
وی ادامه داد: ایجاد سایبان در باغات، بهرهگیری از ارقام مقاوم به خشکی، تغذیه مناسب باغات، اجرای سامانه آبیاری قطرهای و مدیریت کف باغ(مبارزه با علفهای هرز) از برنامهها و اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی برای مقابله با خشکسالی و تنش آبی در استان است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی به باغداران توصیه کرد برای مقابله با خشکسالی بهرهگیری از سامانه آبیاری قطرهای در باغات را در دستور کار خود قرار داده و کشاورزانی که بهصورت غرق آبی اقدام به آبیاری باغات میکنند، این مهم را ساعتهای بعدظهر و قبل از طلوع آفتاب انجام دهند.
زارعی، از اجرای طرح سایبان در هفت هکتار از باغات استان مرکزی خبرداد و گفت: پیشبینی میشود تاپایان سال جاری برای کاهش مصرف آب و مقابله با خشکسالی ۶۰ هکتار از باغات استان به این طرح تجهیز شوند.
وی اظهار داشت: ایجاد طرح سایبان در اراضی باغی صرفه ویی ۳۰ درصدی مصرف آب کشاورزی در باغات استان مرکزی را به همراه دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی منابع مالی مورد نیاز اجرای طرح سایبان در هر هکتار از باغات را سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال عنوان کرد و گفت: ۸۰ درصد این منابع مالی به صورت تسهیلات در اختیار باغداران قرار میگیرد.
استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهرهبردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
این استان رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گلها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.