به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری عمان، «تیم لیندر کینگ» نماینده ویژه آمریکا در امور یمن که به مسقط سفر کرده است امروز (یکشنبه) با «بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان دیدار و گفت و گو کرد.
بر اساس این گزارش، در این دیدار، آخرین تحولات میدانی یمن و تلاشها برای پایان دادن به جنگ در این کشور مورد بررسی قرار گرفت.
در این دیدار شیخ «خلیفه بن علی الحارثی» معاون وزیر امور خارجه در امور دیپلماتیک عمان و تعدادی از مقامات وزارت امور خارجه این کشور همراه با «لیزلی تسو» سفیر آمریکا در عمان حضور داشتند.
در همین پیوند، خبرگزاری عمان در خبری دیگر از دیدار وزیر امور خارجه این کشور با «هانس گروندبرگ» نماینده جدید سازمان ملل در امور یمن خبر داد.
بر اساس این گزارش، در این دیدار که امروز (یکشنبه) در مسقط برگزار شد، طرفین آخرین تحولات و تلاشهای انجام شده درباره آتش بس گسترده در یمن را بررسی کردند.
همچنین درباره تلاشهای انجام شده برای برقراری آتش بس گسترده و همه جانبه و دائمی توسط همه طرفها و تسهیل جریان امور ارائه کمکهای انسانی و ورود به یک فرایند سیاسی که خواستههای مردم یمن را برای برقراری امنیت، ثبات، وحدت ملی و بازسازی و سرمایه گذاری در این کشور را برآورده کند، تبادل نظر شد.
رسانههای یمن صبح امروز با اشاره به اینکه قرار است نمایندگان ویژه آمریکا و سازمان ملل در امور یمن قرار است در مسقط با هیات مذاکره کننده انصارالله به سرپرستی محمد عبدالسلام دیدار کند، نوشتند: امروز همه نگاهها به مسقط پایتخت عمان جایی که نمایندگان ویژه آمریکا و سازمان ملل در امور یمن از ریاض پایتخت عربستان سعودی به آن وارد شدهاند، معطوف شده است.
در این باره، پایگاه خبری یمن پرس به نقل از منابع رسانهای در خلیج فارس نوشت که نمایندگان ویژه آمریکا و سازمان ملل در امور یمن در روزهای گذشته در ریاض پایتخت عربستان افزون بر دیدار با مقامات این کشور با «منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن دیدار و گفت و گو کردند و اکنون آماده دیدار و مذاکره با هیات مذاکره کننده صنعا (انصارالله) به سرپرستی «محمد عبدالسلام» که در حال حاضر در مسقط اقامت دارد، هستند.
عمان کشوری است که در تلاش برای حل بحران یمن از طریق سیاسی است، به همین دلیل، در چندین نوبت میزبان مذاکره میان رهبران جنبش انصارالله و عربستان بوده است.
در همین راستا، یک هیات از عمان خردادماه سال جاری به صنعا رفت و با مقامات دولت نجات ملی یمن از جمله عبدالملک بدرالدین الحوثی رهبر جنبش انصارالله یمن دیدار و در باره مسایل و اوضاع انسانی در این کشور گفت وگو کرده بود.
از زمان جنگ عربستان علیه یمن در سال ۲۰۱۵، عمان بیطرفی و عدم شرکت در ائتلاف عربی علیه یمن به سرکردگی عربستان را ترجیح داد و حتی تلاش کرد تا مرزها و اراضی خود را بدون استثناء به روی همه یمنیها از جمله انصارالله باز کند.
عربستان سعودی همراه با امارات، بحرین، سودان، مصر و کویت در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد اما پس از گذشت تقریبا پنج سال از این تجاوز وحشیانه، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند.
در طی این سالها هزاران شهروند یمن که بیشتر آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند بر اثر حملات هوایی جنگندههای سعودی جان خود را از دست دادهاند.