شیراز - ایرنا- همه گیری کرونا که می رفت تا زخم کاری بر پیکره استان پهناور فارس وارد کند و همچنان نیز موجب نگرانی بسیاری از شهروندان است، طی روزهای گذشته در برابر عزم راسخ مدافعان سلامت قد خم کرد و از التهاب آن کاسته و اعلام شد: ۶۲.۵ درصد از افراد بالای ۱۸ سال فارس دز اول واکسن دریافت کرده‌اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز روز یکشنبه در چهارصد و هشتمین نشست ستاد مدیریت بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه اعلام کرد: فارس در سرعت تزریق واکسن کرونا از زمان تحویل تا تزریق در کشور پیشگام است و ۶۲و نیم درصد از افراد بالای ۱۸ سال استان فارس، نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

مهرزاد لطفی  با اعلام اینکه ۲۵ و چهار دهم درصد از گروه هدف نیز دز دوم واکسن را دریافت کرده اند و از تلاش تیم واکسیناسیون دانشگاه در سطح استان، پیگیری ها، رصد و اقدامات مسوولان شبکه های بهداشت و درمان، بهورزان و مراقبان سلامت برای تزریق واکسن گروه های هدف در استان قدردانی کرد.

او با بیان اینکه مراکز واکسیناسیون در شیراز توسعه یافته و دسترسی برای دریافت واکسن گروه های هدف نیز میسر شده است، افزود: مجموعه سلامت با همکاری دستگاه های اجرایی استان، مجموعه های نظامی و انتظامی به ویژه نیروی انتظامی، سپاه فجر استان و ارتش، دو مرکز شهید «نصرفرد» و حسینیه عاشقان ثارالله(ع) را به صورت شبانه روزی و مرکز ثامن الحجج(ع) در دو نوبت صبح و عصر راه اندازی کرده و تزریق واکسن کرونا برای نوبت های اول و دوم در حال انجام است.

لطفی از افزایش مراجعه به مراکز منتخب تشخیص و درمان سرپایی کرونا (۱۶ ساعته) در بعضی از شهرستان های استان خبر داد و از مردم خواست تا به صورت جدی نسبت به رعایت شیوه نامه های بهداشتی عمل کرده و کماکان از هرگونه حضور در تجمعات به ویژه دورهمی های خانوادگی پرهیز کنند و بدون ماسک از منزل خارج نشوند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن پیگیری آمار نمونه های انجام شده آزمایش کرونا طی روز گذشته تاکنون در فارس؛ به بررسی آمار مبتلایان، موارد مرگ و میر، افراد بستری و بهبودیافته، روند خدمت رسانی به مبتلایان و موارد مشکوک در مراکز درمانی، آمار جانباختگان کووید۱۹ در استان و کشور و همچنین پایش عملکرد مراکز آزمایشگاهی تشخیصی کروناویروس در فارس پرداخت.

مجموع قربانیان کرونا در فارس به ۶ هزار و ۵۴۱ نفر رسید

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، مجموع قربانیان کرونا در فارس به ۶ هزار و ۵۴۱ نفر رسید.

عبدالرسول همتی  با بیان اینکه متاسفانه ۱۲ هم استانی در شبانه روز گذشته بر اثر ابتلا به کرونا  جان خود را از دست دادند، مجموع جانباختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون را ۶ هزار و ۵۴۱ نفر اعلام کرد.

این مقام مسوول در دانشگاه اظهار کرد: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون،  یک میلیون و ۳۱۲ هزار و ۱۵۰ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۳۹۴ هزار و ۹۴۳ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

 همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۱۷۷ هزار و ۹۷۹مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۳۹ هزار و ۱۵۲ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۴۳۴ هزار و ۹۵ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

او با بستری  ۲۸۱بیمار جدید مبتلا و دارای علائم کرونا  طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان، مجموع بیماران بستری مثبت و مشکوک دارای علایم در بیمارستان های استان را دو هزار و  ۵۵۵نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد، ۲۷۸ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین از بهبودی ۳۸۲ هزار و ۳۸ نفر از ابتدا تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.

او با اعلام اینکه تاکنون، یک میلیون و ۹۵۴ هزار و ۲۱۵  نفر نوبت اول و ۷۹۹ هزار و ۱۷۹  نفر نوبت دوم در مراکز واکسیناسیون، واکسن به مردم تزریق شده است، افزود: مجموع تعداد دور تزریق شده واکسن کرونا تا کنون در فارس به  دو میلیون و ۷۵۳ هزار و ۳۹۴ دور رسیده است، بنابراین تا به امروز ۶۴ درصد جمعیت هدف فارس نوبت اول و ۲۶ درصد نیز نوبت دوم واکسن را دریافت کردند.

این مقام مسوول در دانشگاه از آغاز نام نویسی دانش‌آموزان سال آخر متوسطه دوم (متولدین ۱ مهر ۱۳۸۲ تا ۱ مهر ۱۳۸۳) در سامانهsalamat.gov.ir  خبر داد و گفت: دانش آموزان متولد یک مهر سال ۱۳۸۲ تا یک مهر سال ۱۳۸۳ پس از نام نویسی در سامانه وزارت بهداشت، منتظر پیامک نوبت دهی برای دریافت واکسن علیه کرونا باشند.

  همتی با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته، هزار و ۹۶۷ بیمار مبتلا و یا مشکوک دارای علائم کرونا  در مراکز ۱۶ ساعته خدمات درمانی دریافت کردند، توصیه کرد: برای پیشگیری از ابتلا به کروناو و قطع زنجیره انتقال، پروتکل های بهداشتی مانند استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، شست و شوی مرتب دست ها، پرهیز از ترددهای غیرضرور و دوری از دورهمی های خانوادگی را جدی بگیرند.