بهروز منصورکیایی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود : با توجه به خارج شدن استان از وضعیت قرمز و نارنجی و قرار گرفتن در وضعیت زرد کرونایی و بر اساس بخشنامهای که وزارت آموزش و پرورش تدوین کرده است، همه مدارس روستایی و عشایری که کمتر از ۱۰۰ دانشآموز دارند از اول مهر به صورت حضوری میتوانند آموزش را آغاز کنند.
وی گفت : در مازندران ۲۰۲ مدرسه عشایری شامل ۱۸۷ مدرسه ابتدایی و ۱۵ مدرسه متوسطه داریم که عمدتا کمتر از ۵۰ دانشآموز در این مدارس تحصیل میکنند. از این تعداد ۱۰۰ مدرسه هم کمتر از ۱۰ دانشآموز دارند. با توجه به این که دسترسی به اینترنت در این مناطق مطلوب نیست و همچنین تعداد دانشآموزان کم است، همه این مدارس با رعایت پروتکلهای بهداشتی ابلاغ شده و فاصلهگذاری اجتماعی از اول مهر پذیرای دانشآموزان هستند.
این مسئول از بازگشایی مدارس روستایی کمتر از ۱۰۰ دانشآموز نیز طبق این بخشنامه خبر داد و خاطرنشان کرد: به جز مدارس عشایری، در استان یکهزار و ۱۳۰ مدرسه شامل ۸۰۸ مدرسه ابتدایی و ۳۲۲ مدرسه متوسطه اول و دوم هم کمتر از یکصد دانشآموز دارند و در این مدارس هم که یک سوم مدارس استان را تشکیل میدهند با توجه به شرایط موجود کرونایی و همچنین تعداد کم دانشآموزان امکان بازگشایی مدارس از اول مهر با رعایت پروتکلهای بهداشتی وجود دارد.
معاون آموزش ابتدایی مازندران گفت : تعداد دانشآموزان در کلاسهای این مدارس عمدتا کمتر از ۱۵ نفر است ، اما در صورتی که بیش از ۱۵ نفر باشد برای زمانبندی فعالیت این مدارس و پذیرش دانشآموزان طبق شیوهنامههای در نظر گرفته شده به مدیران مدارس این اختیار داده شده تا در صورت نیاز با تقسیم دانشآموزان به دو گروه و نوبتبندی حضورشان در کلاس به صورت زوج و فرد یا ضربدری کردن ساعات درس برای گروهها آموزش حضوری را از سر بگیرند.
بازگشایی مدارس زیر 300 نفر از هفته دوم آبان
منصورکیایی افزود: در همه مدارسی که بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دانشآموز دارند اعم از روستایی و شهری برنامهریزیها متفاوت است و بازگشایی تدریجی از هفته دوم آبان آغاز میشود. این مدارس باید فرم۰۶ را که مربوط به معیارهای بهداشتی بازگشایی مدارس در دوران کرونا است ، تکمیل کنند و پس از ارزیابیهای انجام شده و تایید وضعیت میتوانند نهایتا از هفته دوم آبان بسته به شرایط آن زمان کلاسهای حضوری را برگزار کنند.
وی خاطرنشان کرد: مدارس بیشتر از ۳۰۰ دانشآموز شرایط پیچیدهتری دارند و در صورت فراهم بودن شرایط و استمرار روند کنونی کرونایی طبق شیوهنامه در نظر گرفته شده از نیمه دوم آبان فعالیت حضوری را آغاز خواهند کرد.
این مسئول با بیان این که آموزش و پرورش اولویت آموزش حضوری را بر سه مقطع پیشدبستانی، اول و دوم ابتدایی قرار داده است، اظهار کرد: بچههایی که به پیشدبستانی میروند در نخستین تجربه آموزشیشان باید تا حد امکان از حضور مربی و تجربه کلاس درس بهرهمند شوند. این موضوع برای دانشآموزان کلاس اول نیز که تا کنون تجربه حضور در کلاس درس و کار مستقیم با معلم نداشتند هم صدق میکند. بچههای پایه دوم نیز با توجه به این که نخستین سال تحصیلیشان را بدون معلم گذراندند ضروری است که امسال زودتر از حضور در کلاس و آموزش مستقیم معلم بهرهمند شوند.
معاون آموزش ابتدایی مازندران خاطرنشان کرد: هدف این است که این سه گروه را از اول مهر به مدرسهها بیاوریم. یکی از راهکارهای در نظر گرفته شده پذیرش این دانشآموزان در مدارس تا پیش از حضور همه دانشآموزان سایر پایههاست. دانشاموزان این سه پایه نهایتا یک سوم ظرفیت مدرسه را تشکیل میدهند و با توجه به حضور نیافتن دانشآموزان سایر پایهها تا زمان بازگشایی تدریجی، این گروه میتوانند در مدارس حضور یابند.
منصورکیایی افزود : در این بین برای ما حضور دانشآموزانی که نیاز بیشتری به تلاش و آموزش دارند مهمترین اولویت است. پارسال در طرح تثبیت یادگیری همه دانشآموزانی را که برای یادگیری به کار بیشتر با معلم و حضور در کلاس درس نیاز دارند ، شناسایی کردیم و هدف این است که با حضور این دانشآموزان در کلاسها از اول مهر از آسیب تحصیلی به آنها جلوگیری شود.
بر اساس الگوی فعالیت آموزشی و تربیتی مدارس در شرایط کووید۱۹ که ۲۴ شهریور به همه استانها ابلاغ شد، در مدارس با جمعیت بالای ۳۰۰ نفر در سراسر کشور با توجه به جمعیت دانشآموزیشان برای بازگشایی حضوری از نیمه دوم آبان باید تقسیم کلاسها به دو یا سه گروه بسته به تعداد دانشآموزان انجام شود. در این صورت برنامهریزی برای دسترسی همه دانشآموزان به فرصتهای یادگیری در متوسطه اول و دوم قدری پیچیدهتر خواهد بود و نیازمند روشهای خلاقانه در مدرسه است که این ظرفیت برای مدارس مطابق الگو وجود دارد. همچنین در این شیوهنامه عنوان شده که معیار فاصلهگذاری کلاس درس ۲.۲۵ متر مربع برای هر دانشآموز و فاصله بین دانشآموزان نیز ۱.۵ متر باید باشد.
مازندران امسال در مقاطع مختلف تحصیلی حدود ۵۲۰ هزار دانشآموز دارد که نزدیک به ۲۶۱ هزار دانشآموز در مقطع ابتدایی تحصیل میکنند.