تبریز - ایرنا - مدیر شیلات و امور آبزیان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه سرانه مصرف ماهی و آبزیان در استان ۷.۵ کیلوگرم است، گفت: این رقم با میانگین ۱۲.۵ کیلوگرمی کشور فاصله زیادی دارد.

قاسم جعفروند روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: در این راستا صدور و ساماندهی مجوزهای مراکز عرضه ماهی زنده به جهت استقبال مصرف کنندگان به دلیل قیمت مناسب و کیفیت بالای ماهی و همچنین سود بیشتر ناشی از عرضه مستقیم برای تولید کنندگان به خاطر حذف واسطه ها و نیز اصلاح سیاست های بهبود در زنجیره ارزش از مزرعه تا سفره، در دستور کار مدیریت شیلات استان قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته با تسهیل جهت سرمایه گذاری و رفع برخی از موانع تولید و نیز با اصلاح و بهبود در زنجیره ارزش از مزرعه تا سفره و همراهی متولیان دولتی و خصوصی و تولید کنندگان، با وجود مشکلات فراوان، تولید آبزیان به خصوص در زمینه ماهیان سردآبی، شتابی قابل قبول داشت و در تولید قزل آلا ۲۱درصد افزایش تولید ثبت شد.

جعفروند گفت: پرورش دهندگان با توجه به شرایط فعلی باید الگوهای مدیریتی و تولیدی مزارع خود را تغییر دهند و در کنار آن اصلاح ساختار بازار و تهیه و بکارگیری نهاده ها انجام شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزود: در حال حاضر برای بازاریابی محصولات تولیدی بی واسطه و جهت افزایش حاشیه سود بیشتر برای تولید کنندگان برنامه ریزی کرده و در استان اجرا می کنیم.

وی گفت: ارتقای آبزی مصرفی تنها درصورتی ممکن است که یک الگوی مناسب برای تولید کنندگان و عرضه کنندگان محصولات آبزیان داشته باشیم و با بکار بستن آنها بتوانیم نارسائی های عرضه محصولات در بازار را اصلاح نماییم.

جعفروند ادامه داد: از آنجا که استخرهای پرورشی در مسافت های کوتاه نسبت به مرکز زنده فروشی ماهی قرار دارند هزینه کمی صرف حمل ونقل شده و ماهی زنده باقیمت مناسب و با کیفیت بالا عرضه می شود و در همین راستا پروانه عرضه زنده فروشی ماهی قزل آلا طی سالیان اخیر در آذربایجان شرقی صادر شده است.

به گزارش ایرنا،  ظرفیت سالیانه تولید شیلات و آبزیان در آذربایجان شرقی ۳۵ هزار تن است که تنها ۲۵ درصد آن تا به امروز محقق شده است.