به گزارش ایرنا، حجت الاسلام عباس امینی روز دوشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان شاهرود افزود: یکی از باورهای دینی که باید در بنیان خانواده تقویت شود مقاومت در برابر مشکلات است که اگر این مقاومت استمرار داشته باشد، بنیان هیچ خانواده ای از بین نمی رود.
وی به آیه ای از قرآن کریم اشاره کرد و ابراز داشت: آنهایی که به وحدانیت خداوند ایمان آوردند و در پی آن در برابر مشکلات مقاومت و ایستادگی کردند خداوند به آنان وعده بهشت و کمک از امدادهای غیبی داده است.
امینی با بیان اینکه مقاومت اگر در حوزه های گوناگون از جمله فرهنگی، امنیتی و اقتصاد باشد، خدواند یاری گر است، اظهار داشت: هر موفقیتی برای دنیا و آخرت در صورتی محقق می شود که پای هدف آن مقاومت باشد.
امام جمعه شاهرود به مقاومت امام حسین(ع) در کربلا اشاره کرد و گفت: راه، مکتب و مرام ایشان برای همه دوران ها زنده است و برای این مقاومت امدادهای غیبی زیادی از جمله محرم، عاشورا و اربعین به یادگار مانده است.
وی با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی با فرهنگ مقاومت شکل گرفت، ابراز داشت: امروزه در حوزه آسیب های اجتماعی از جمله طلاق خانواده ها با کمترین مشکل مقاومت خود را از دست داده و این خیمه مقدس را ویران می کنند.
امینی تقویت باورهای دینی و فضایل اخلاقی را مهمترین عوامل پیشگیری از طلاق برشمرد و افزود: مسوولان و متولیان در جامعه باید تلاش کنند که فرهنگ مقاومت در همه حوزه ها شکل گیرد.
امام جمعه شاهرود با بیان اینکه اربعین در ایجاد فرهنگ عمومی نقش بسزایی دارد، ابراز داشت: امسال بیشتر مردم توفیق پیاده روی اربعین در عراق را ندارند اما آیین پیاده رویی در شاهرود در مسیری که امنیت و بهداشت در آن رعایت شود، انجام خواهد شد.
فرمانده سپاه ناحیه شاهرود هم در این نشست برنامه های هفته دفاع مقدس در این شهرستان را تبیین کرد و گفت: ۲۰ کارگروه از یک ماه گذشته در این شهرستان فعال شد تا افزون بر یکهزار و ۱۰۰ برنامه های هفته دفاع مقدس را تدوین کنند.
سرهنگ محمد خوشقدم با بیان اینکه این برنامه ها در حوزه های فرهنگی، هنری و ورزشی اجرا می شود، تصریح کرد: روز ۳۰ شهریورماه تجلیل از ۱۲۰ رزمنده دفاع مقدس به نمایندگی از ۱۵ هزار رزمنده شهرستان شاهرود در سالن ذوب آهن انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه آیین رژه نیروهای مسلح در تمامی نقاط کشور برگزار نخواهد شد، افزود: رژه موتوری در ساعت ۱۰ صبح ۳۱ شهریور در شهرهای شاهرود و بسطام برگزار می شود.
فرمانده سپاه ناحیه شاهرود ابراز داشت: در هفته دفاع مقدس ذکر وصیت نامه شهداء و روایتگری رزمندگان در بین نماز های جماعت موجب می شود جوانان بیشتر با فرهنگ شهادت و مقاومت آشنایی پیدا کنند.
خوشقدم با بیان اینکه کاهش آسیب های اجتماعی نیازمند همکاری بین تمامی دستگاه های اجرایی و نهادهای اجتماعی است، افزود: در کانون بسیج جوانان شاهرود ۶ مشاور خانواده حضور دارند که این ظرفیت می تواند به اداره بهزیستی برای کاهش آسیب های اجتماعی کمک کند.
وی ادامه داد: استفاده غیر متعارف از فضای مجازی یکی از عوامل افزایش آسیب های اجتماعی در خانواده از جمله افزایش آمار طلاق است.
مدیر آموزش و پرورش شاهرود هم در این نشست گفت: ۳۱ مدرسه از ۱۸۴ مدرسه دولتی و غیردولتی شهرستان شاهرود که در روستاها فعالیت دارند از سوم مهرماه کلاس های حضوری خود را آغاز می کنند.
سید محمد موسوی ادامه داد: بیشتر این مدارس روستایی کمتر از ۱۳۰ دانش آموز دارند که شرایط بازگشایی برای آنان فراهم شده است.
وی به دستورالعمل جدید وزارت آموزش و پرورش در خصوص بازگشایی مدارس اشاره کرد و ابراز داشت: در این دستورالعمل مدارس روستایی با کلاس های زیر ۱۵ نفر از سوم مهرماه بعد از ایمن سازی از سوی مدیر، انجمن و شورا و تایید کارگروه مراقبت سلامت، مجوز بازگشایی می گیرند و بازگشایی می شوند.
موسوی با بیان اینکه کلاس های زیر ۳۰ نفر هم در روستاها می توانند با گرفتن مجوز از کارگروه مراقبت سلامت ۲ تا سه روز در هفته فعال باشند، اظهار داشت: شهرستان شاهرود ۵۰ مدرسه بالای ۳۰۰ دانش آموز دارد که به صورت تدریجی از هفته دوم آبان ماه با شرایط اعلام شده بازگشایی خواهند شد.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان شاهرود با اشاره به اینکه تمامی کارگاه های فنی در این شهرستان از مساحت مناسبی برخوردار است و دانش آموزان هنرستان ها در کلاس های ۱۶ نفره حضور دارند، تصریح کرد: کلاس های دروس فنی هنرجویان از سوم مهرماه به صورت حضوری با رعایت شیوه نامه های بهداشتی برگزار می شود.
وی از به صدا در آمدن زنگ غنچه ها برای پیش دبستانی ها روز ۳۱ شهریور در مدرسه امام هادی(ع) شاهرود خبر داد و ابراز داشت: زنگ شکوفه ها برای کلاس اولی ها و زنگ جوانه ها برای پایه هفتم نواخته خواهد شد همچنین زنگ مهر، مقاومت، ایثار، شهادت هم روز شنبه سوم مهرماه در مدرسه خیرساز حاج موسی عضدی در شهرک دانشگاه نواخته می شود.
وی ادامه داد: سه هزار و ۲۰۰ نفر از فرهنگیان این شهرستان تاکنون دُز اول واکسن و تعدای هم دُز دوم را تزریق کردند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شاهرود هم در این نشست گفت: ظرفیت فرهنگ و رسانه برای کاهش مدیریت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ظرفیت بالایی است.
رضا مهدیان با بیان اینکه از ظرفیت شورای فرهنگ عمومی نیز می توان برای کاهش آسیب های اجتماعی بهره برد، افزود: به همین منظور شورای فرهنگ عمومی شهرستان با پیگیری و فعال کردن کمیته تخصصی کاهش آسیب های اجتماعی با موضوع طلاق در جهت کاهش این آسیب اجتماعی در جامعه گام مهمی برداشته است.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای اجرایی و سازمان های مردم نهاد هم می توانند در کاهش آسیبهای اجتماعی موثر باشند، تصریح کرد: دبیرخانه آسیب های اجتماعی نشست هایی ماهانه ای برگزار می کند و گزارش عملکرد به صورت فصلی در نشست های شورای فرهنگ عمومی ارائه می شود.
گرامیداشت هفته دفاع مقدس، بازگشایی مدارس، اربعین در فرهنگ عمومی، گزارش اداره بهزیستی با موضوع کاهش آسیب های اجتماعی(طلاق) از موارد مطروحه در این نشست بود.