بر اساس گزارش وزارت خارجه آمریکا، بلینکن و همتای انگلیسی اش درباره موضوعات مختلف جمله وضعیت افغانستان، ایران، مقابله با بحرانهای آبوهوایی، هند و اقیانوس آرام آزاد و تقویت روابط اقتصادی دوجانبه گفتوگو کردند.
وزیر خارجه آمریکا نیز در حساب کاربری خود در توییتر نوشت که دیدار خوبی برای اولین بار با وزیر خارجه انگلیس داشته است.
بلینکن تصریح کرد که طرفین در این دیدار درباره اولویتهای مشترک از ایران و افغانستان گرفته تا منطقه هند و اقیانوس آرام گفتگو کرده اند.
اریک بارکس راگلز مقام ارشد وزارت امور خارجه در دفتر امور سازمان های بین المللی نیز روز دوشنبه افزود که ما همچنان به مسیر دیپلماسی برای دستیابی به بازگشت متقابل به اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پایبند می مانیم.
این مقام وزارت خارجه آمریکا در مورد آنکه چه زمان آمریکا دوباره به مذاکرات وین باز می گردد، گفت: من می دانم که ما گفته ایم که آماده بازگشت هستیم و امیدواریم به زودی خبری از ایرانیان دریافت کنیم.
«آنزه لوگار» وزیر امور خارجه اسلوونی نیز دوشنبه با قرائت بیانیه مشترک کشورهای عضو اتحادیه اروپا را در شصتوپنجمین نشست مجمع عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیان کرد: اتحادیه اروپا در این مقطع حساس پایبندی خود را به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و حمایت از اجرای کامل و موثر آن اعلام میکند. اتحادیه اروپا همچنین به مسائل مرتبط با خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اعمال دوباره تحریمها اعتراف میکند.
"لیندا توماس گرینفیلد" نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد نیز پیش از این گفت: می خواهیم درباره مسایل برجام رو به جلو حرکت کنیم.
گرینفیلد با بیان اینکه بلینکن در نیویورک دیدارهای دو جانبه ای دارد، افزود:ما هیچ برنامه مستقیمی برای دیدار دوجانبه در زمانی که آنها (هیات ایران) در اینجا (نیویورک) هستند، نداریم اما این بدان معنا نیست که گفتگو با ایران را ارزشمند ندانیم زیرا ما می خواهیم درباره مسایل برجام رو به جلو حرکت کنیم.
نماینده آمریکا در سازمان ملل اظهار داشت ما با ایرانی ها در وین در ارتباط هستیم و این بحث ها آنجا ادامه خواهد یافت.
سخنگوی کاخ سفید نیز اعلام کرده است که بایدن همچنان معتقد است که دیپلماسی بهترین روش پیش رو در مذاکرات هسته ای با ایران است.
جن ساکی در نشستی خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره تغییر در تیم مذاکره کننده هسته ای ایران، اظهار داشت که بایدن همچنان معتقد است دیپلماسی بهترین روش پیش رو است و بازگشت به دوره ای که در آن از قابلیت های هسته ای ایران آگاهی داشتیم و می توانستیم با شرکای بین المللی خود در این مورد همکاری کنیم، بهترین گام است.
سخنگوی کاخ سفید در عین حال گفت که این امر به عهده وزارت خارجه است تا آنچه را از طریق دیپلماسی امکان پذیر است، تعیین کند.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در پاسخ به سوالی درباره تغییر تیم مذاکره کننده ایران گفت: اینکه ایران بخواهد چه کسی را به عنوان نماینده خود انتخاب کند، به خود دولت ایران بستگی دارد.
وی افزود: سیاست ما در قبال ایران برای پیشبرد منافع مان صرف نظر از اینکه چه کسی چه سمتی دارد، طراحی شده است.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا که از زمان روی کار آمدنش وعده بازگشت به تعهدات برجامی را داده و به رغم برگزاری شش دور مذاکرات وین، وعده خود را هنوز عملی نکرده است.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری ایران در تماس تلفنی امانوئل ماکرون رییس جمهوری فرانسه اعلام کرد: ما با مذاکره مفید مخالفتی نداریم اما برنامه و نتیجه مذاکره باید لغو تحریم ها علیه ایران باشد، مذاکره برای مذاکره بی فایده است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران نیز در جمع سفرا و روسای نمایندگان خارجی مقیم تهران با بیان اینکه دولت سیزدهم مذاکره را یک ابزار موثر دیپلماسی می داند، گفت: ما به هیچ وجه از مذاکره فاصله نخواهیم گرفت.