تهران -ایرنا- سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: در حال حاضر نیاز به اهدای خون در استان های گلستان، گیلان، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان بیشتر احساس می شود و مردم در این ۶ استان اقبال بیشتری برای اهدای خون داشته باشند.

بشیر حاجی بیگی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در برخی استان های جنوبی و شمالی کشور به دلیل وجود عزیزان تالاسمی میزان مصرف خون که نیاز همیشگی آنهاست، بیشتر از دیگر نقاط کشور است و بر همین اساس ۲۰ درصد از خون های اهدایی در کشور به مصرف بیماران تالاسمی می رسد.

وی با بیان اینکه اهدا کنندگان از همه گروه های خونی می توانند در این استان برای اهدای خون اقدام کنند، اما اهدا کنندگان با گروه های منفی و بخصوص گروه خونی O منفی اقبال بیشتری برای اهدای خون داشته باشند، چراکه این افراد دهنده عمومی محسوب می شوند و می توانند به همه گروه ها خون اهدا کنند.

سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه فقط ۱۰ درصد از مردم کشور دارای گروه خونی منفی هستند، تصریح کرد: نیاز به گروه های خونی منفی در مراکز اهدای خون بیشتر احساس می شود.

وی ادامه داد: در ایران؛ شبکه ملی خون‌رسانی در همه گیری بیماری کووید ۱۹ که از ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۸ در ایران آغاز شد توجه ویژه تری به تامین خون سالم و کافی استان هایی که مصرف خون بالاتری دارند داشته است.

وی تاکید کرد: این شبکه که ذخایر خون در کشور را پایش می کند در تلاش است تا خون مازاد بر مصرف استان‌هایی که مصرف خون بالایی ندارند و می‌توانند نیاز خود را برطرف کنند را به استان‌هایی که نیاز بیشتری به خون و فرآورده‌های خونی دارند ارسال کند و با توزیع متناسب با مصرف خون خدمات به هنگام‌تری را به بیماران نیازمند به خون ارائه دهد.

حاجی بیگی گفت : در برخی استان‌ها بیماران نیازمند به خون کم شمارتر هستند و از این رو نیاز کمتری به خون و فرآورده‌های خونی دارند و این در حالی است که می‌توانند خون و فرآورده‌های خونی مازاد بر مصرف استان را متناسب با زیرساخت‌های موجود خود تولید کنند و به استان‌هایی که نیاز بیشتری به خون دارند یاری برسانند.

سخنگوی سازمان انتقال خون خاطر نشان کرد:در روزهایی که کشور با اوج شیوع کرونا مواجه بود به دلیل وضع قوانین محدودیت عبور و مرور از آمار مراجعه کنندگان به مراکز انتقال خون کاسته شده و در این شرایط  شبکه ملی خون رسانی نقش مهمی را در تامین ذخایر خون استان های تالاسمی خیز همچون سیستان و بلوچستان دارد.

۱۳۵۲