تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۳

تهران- ایرنا- آتشفشان منطقه لا پالما در جزایر قناری اسپانیا که صدها خانه را بلعیده و حدود ۶ هزار نفر را مجبور به تخلیه خانه‌های خود کرده است، بار دیگر با فوران گدازه‌های مذاب خود، مردم منطقه پارائیسو  (بهشت) اسپانیا را با وحشتی جهنمی روبرو کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس اسپانیا، آتشفشان لاپالما که این روزها نخستین فوران خود را پس از آخرین جهش‌های آتشفشانی در سال ۱۹۷۱ شاهد است، جزایر قناری اسپانیا را با جبهه ای ۶ متری از گدازه های آتش و گاز مواجه کرده است؛  هیولایی دهشتناک در حجم یک ساختمان دوطبقه که در مسیر خود خانه ها، مزارع و زیرساخت های مناطقی مانند ال پارائیسو (بهشت) اسپانیا را در خود فرو می بلعد.

بنابه اعلام گارد شهری منطقه، حدود ساعت ۱۰ شب به وقت محلی با ظهور فوران جدید دهانه آتشفشان، ۷۰۰ نفر ساکن منطقه تاکانده اسپانیا نیز شروع به تخلیه محل زندگی خود کردند.  

اگرچه تا این لحظه فوران آتشفشان شهرستان پالمرو در منطقه ال پاسو هیچ کشته ای نداشته، اما نزدیک به ۶ هزار نفر را مجبور به تخلیه منازل مسکونی خود کرده است.

طبق اعلام توئیتری موسسه نظامی جزایر قناری اسپانیا ریزش گدازه های آتشفشانی به بیرون، با مسدود کردن مسیرها، باعث ترافیکی سنگین در جاده های اصلی این جزیره شده است. همچنین به گفته رئیس منطقه کابیلدو، پیشروی گدازه‌های آتش منطقه را «تیره و تار» کرده است. گدازه ها در مسیر خود عملا منازل، زیرساخت ها و زمین های زراعی را تا دره ویران کرده اند.

«پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا با حضور در این جزیره و دیدار با وزیر کشور و رئیس منطقه ای جزایر قناری ضمن ابراز همدردی با مردم این منطقه گفت: همه اسپانیا در کنار لاپالما ایستاده است. همچنین تمام منابع و امکانات دولت در اختیار شهروندان لاپالما قرار گرفته است.

کارلوس رودریگز یک مهندس برق شرکت چندملیتی اندسا به عنوان یکی از شاهدان حادثه روایت کرد: مزرعه مادرشوهرم جان سالم بدر برد. گدازه ها دو یا سه متر آن سوی دیوار خانه برخورد کرد. همه چیز به مویی بند بود و نمی توانم توضیح دهم که چطور توانستیم از مهلکه فرار کنیم!

گرهارد بک و همسرش که یک شب را در پادگان نظامی صبح کرده اند نیز با نگرانی گفتند: نمی دانیم چه بر سر خانه مان آمده است. اما خودمان خیلی وحشت کرده بودیم. الان می خواهیم به هتل برویم، با ما خوب رفتار کرده اند، اما ما همچنان وحشت زده ایم.

از سوی دیگر، «آنخل ویکتور تورس» رئیس منطقه ای جزایر قناری گزارش داد: با فوران آتشفشانی بیش از ۲۰ هزار تن دی اکسید کربن در هوا ساطع شده است. همچنین مدیریت بحران آتشفشانی جزایر قناری اطمینان داد که با پیش بینی فعالیت کمتر آتشفشان، فوران گدازه ها به دریا نخواهد رسید.

منطقه لاپالما اسپانیا، یکشنبه (۲۸ شهریور) پس از هفت فوران آتشفشانی از قرن ۱۵ میلادی، شاهد هشتمین خروش آتشفشانی تاریخی خود بود. فوران‌های آتشفشانی پیشین متمرکز در دهانه «کومبره ویخا» و طول مدت آنها از یک تا سه ماه بود.

به دنبال وقوع بیش از ۲۵ هزار زمین لرزه ضعیف که در هشت روز گذشته جزیره پالما در جزایر قناری اسپانیا را لرزاند، از ساعت ۱۵:۱۳ دقیقه به وقت محلی روز یکشنبه، آتشفشان «کومبره ویِخا» فعال شد و هزاران نفر را مجبور به ترک منازلشان کرد.

طولانی‌ترین فوران آتشفشانی اسپانیا تا کنون در سال ۱۵۸۶ در جزیره زیبای تخویا بود که ۸۴ روز طول کشید و کوتاه ترین دوره فعالیت های گدازه های آتشین نیز در سال ۱۹۷۱ به مدت ۲۴ روز در منطقه تنگیا در این جزیره جریان داشت.