تهران - ایرنا - سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۷۰ درصد ارزش‌افزوده بخش کشاورزی به حوزه زراعت تعلق دارد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «علی‌اکبر متکان» در مراسم معارفه سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، افزود: این زیر بخش، سهم بالایی در تأمین امنیت غذایی (تأمین مستقیم غذا و هم به‌طور غیرمستقیم در تأمین مواد پروتئینی) و اشتغال‌زایی دارد.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: زراعت می‌تواند پیشران بخش کشاورزی باشد و هرگونه مدیریت و برنامه‌ریزی مطلوب علمی و کار جهادی میدانی در این حوزه، می‌تواند سایر بخش‌ها را وادار به حرکت کند.

متکان گفت: زراعت به‌شدت تابع شرایط آب و هوایی و در نتیجه ریسک‌های متنوع ناشی از آن است که این مهم ضرورت «مدیریت ریسک کشاورزی» و «هوشمندسازی کشاورزی» را طلب می‌کند که امیدوارم در دستور کار قرار گیرد.

وی بابیان اینکه بخشی از تولیدات این زیربخش مانند گندم و دانه‌های روغنی نقش استراتژیک در سبد غذایی خانوارها دارد، افزود: به همین جهت دولت حمایت‌های ویژه‌ای را از این محصولات در دستور کار دارد و لازم است سیاست‌های حمایتی جدید دیگری نیز در دستور کار دولت قرار گیرد تا به اجرایی شدن «الگوی کشت و کشاورزی قراردادی» منجر شود.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: اگر این اتفاق بیفتد بسیاری از مشکلات در حوزه تأمین آب، نوسانات قیمتی و آشوب در بازار محصولات کشاورزی حل خواهد شد.

وی، ظرفیت سرمایه‌پذیری بخش کشاورزی به‌ویژه زراعت را بسیار بالا دانست و افزود: به همین دلیل باید تلاش کرد از یک‌سو زیرساخت‌های آب‌وخاک را با ارتقای سرمایه‌گذاری برای ایجاد جهش تولید محصولات زراعی فراهم و از سوی دیگر با تزریق اعتبارات ارزان، مشکلات مالی کشاورزان در تأمین نهاده‌های کشاورزی برطرف شود.

به گفته وی، «کشاورز کارت» ابتکار خوبی بوده است که باید ادامه پیدا کند.

متکان، گفت: سرعت عملیات مدیریتی و ارائه خدمات در تولید محصولات زراعی به دلیل حجم بالای عملیات مزرعه‌ای از جمله پراکندگی و کوچک بودن مزارع بسیار با اهمیت است زیرا به‌شدت از زمان کاشت تأثیر می‌پذیرد و هرگونه تأخیر در عملیات زراعی به‌ویژه کاشت محصولات، اثرات نامطلوبی بر کاهش عملکرد و به‌تبع آن تهدید امنیت غذایی خواهد داشت.

سرپرست معاونت منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی، وابستگی در برخی از محصولات زراعی مانند دانه‌های روغنی و نهادهای دام و طیور را بسیار بالا عنوان کرد و افزود: امید می‌رود باتجربه علیرضا مهاجر و همراهی همه همکاران در ستاد و استان‌ها می‌توان منطبق بر برنامه‌های پیشنهادی وزیر جهاد کشاورزی، نرخ وابستگی را با شتاب و سرعت‌بالا و البته در چارچوب آمایش سرزمین، توان و ظرفیت اکولوژیکی کاهش داد.

 وی خاطرنشان کرد: امروزه استفاده از راهکارهایی مانند سیاست‌های خلاقانه و نوآورانه، حمایت از استارتاپ ها، ارتقای بهره‌وری، ضریب مکانیزاسیون، ضریب نفوذ دانش و فناوری به حوزه تولید محصولات زراعی نیاز جدی بخش کشاورزی است که امیدوارم با مدیریت سرپرست معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی این موضوع موردتوجه قرار گیرد.

ارتباط بخش زراعت با ۳.۶ میلیون بهره بردار

« علیرضا مهاجر » سرپرست معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در این مراسم با اشاره به این که معاونت زراعت پیشخوان، پیاده‌نظام و خط مقدم وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: سه میلیون و ۶۰۰ هزار بهره‌بردار با این حوزه سروکار دارند و معاونت زراعت به‌ طور مستقیم یا غیرمستقیم با آنان در ارتباط است.

وی اظهار داشت: مهم‌ترین اصل، امنیت غذایی است و برای این منظور باید با تمام وجود وارد صحنه شویم.

پیش از این «جواد وفابخش» در سمت معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در دولت دوازدهم فعالیت داشت.