یاسوج - ایرنا - رییس آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: شیوع کرونا شرایطی را ایجاد کرده که نظام تعلیم و تربیت وادار به بهره گیری از فضای مجازی شد و به همین دلیل نیز باید زیرساخت های اینترنت برای دانش آموزان ساکن در مناطق عشایری این استان تأمین شود.   

مختار اندرخور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ضعف اینترنت در مناطق روستایی و عشایری کهگیلویه و بویراحمد موجب شده که بسیاری از کلاس های درس در این مناطق حضوری برگزار شود. 

وی افزود: کلاس های درس با جمعیت دانش آموزی زیر ۱۵ نفر در مناطق روستایی و عشایری کهگیلویه و بویراحمد در سال تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ حضوری برگزار خواهند شد. 

رییس آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: برگزاری حضوری کلاس های درس در مناطق روستایی و عشایری این استان  باید با رعایت شیوه نامه های بهداشتی باشد زیرا سلامت دانش آموزان خط قرمز آموزش و پرورش است. 

اندرخور عنوان کرد: بسیاری از دانش آموزان مناطق روستایی و عشایری کهگیلویه و بویراحمد به دلیل شرایط نامناسب مالی برای خرید تبلت  و گوشی تلفن همراه هوشمند با مشکل جدی مواجه هستند. 

وی ابراز داشت: مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد زیر پوشش پنج فرمانداری بوده و بازگشایی مطلوب مدارس در این مناطق در سال  تحصیلی جدید نیز مستلزم مشارکت فرمانداران و بخشداران است.  

اندرخور گفت: جمعی از نیکوکاران به تازگی ساخت یک باب مدرسه عشایری در روستای «لعل مینا» واقع در بخش مارگون شهرستان بویراحمد از توابع کهگیلویه و بویراحمد را متعهد شده اند.

وی اظهار داشت: می طلبد که همکاری لازم با آنها از سوی دستگاه های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد برای تآمین ماشین آلات از قبیل لودر و چرثقیل انجام شود.  

تعداد دانش آموزان عشایری کهگیلویه و بویراحمد در هر سه مقطع ابتدایی و متوسطه اول و دوم سه هزار و ۶۲۸ نفر است که در ۲۳۴ مدرسه تحصیل می‌ کنند. 

بیش از ۴۳۱ معلم کار تعلیم و تربیت در مدارس عشایری کهگیلویه و بویراحمد را بر عهده دارند. 

مناطق عشایری گچساران، زیلایی و پشت کوه جلیل به همراه عشایر استان ‌های فارس، بوشهر، اصفهان و چهارمحال و بختیاری زیر پوشش  مدارس عشایری کهگیلویه و بویراحمد هستند.  

بیش از ۱۲ درصد جمعیت ۷۱۳ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۱۱ هزار و ۱۲۰ خانوار در مناطق عشایری این استان سکونت دارند.