به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در حکمی دکتر پیمان جبلی را به ریاست سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند و پس از گذشت پنج سال و چهار ماه از دوره مسئولیت عبدالعلی علیعسگری در سازمان صداوسیما و با توجه به پایان یافتن مدت زمان حکمش، پیمان جبلی ۵۵ ساله و دانش آموخته دکترای فرهنگ و رسانه از دانشگاه امام صادق (ع) سکاندار سازمان صدا و سیما شد.
عبدالعلی علیعسگری ۶۳ ساله بیش از پنج سال، به عنوان پنجمین رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مشغول به فعالیت بود. وی با استعفای محمد سرافراز از ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ به این سمت رسید. پیش از علی عسگری، سرافراز ۱۵ آبان ۱۳۹۳ تا ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بود.
محمد هاشمی رفسنجانی (۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲) را باید اولین رئیس سازمان صدا و سیما در سال ۱۳۶۸ دانست و پس از او علی لاریجانی (۱۳۷۲ تا ۱۳۸۳)، عزتالله ضرغامی (۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳)، محمد سرافراز و عبدالعلی علیعسگری راهی ساختمان شیشهای صداوسیما شدند.
سازمان صداوسیما از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی توسط افراد مختلفی در قالب سرپرست و نه رئیس یا در مقاطعی با حضور شورای پنجنفره یا سهنفره اداره میشد و محمد هاشمی رفسنجانی اولین نفر به عنوان رئیس این سازمان بود که توسط مقام معظم رهبری در سال ۱۳۶۸ به این سمت منصوب شد و پیش از آن حکم سرپرست سازمان صداوسیما را داشت.
علی عسگری که پیش از پیمان جبلی رئیس صداوسیما بود، مسئولیتهایی همچون معاونت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ریاست هیات مدیره و مدیرعاملی سازمان مراکز ایرانگردی و جهانگردی، بنیانگذاری شرکت فروشگاههای رفاه، معاونت آموزشی صدا و سیما، ریاست دانشگاه صدا و سیما، عضویت در قرارگاه فضای مجازی و مشاورت رئیس قوه قضائیه را بر عهده داشته است. همچنین وزارت خزانهداری آمریکا در خرداد ۱۳۹۷ نام او را در فهرست تحریمهای خود قرار داده است.
پیمان جبلی دارای مدرک کارشناسی ارشد رشته معارف اسلامی و تبلیغ دانشگاه امام صادق دکتری فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق و استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی است. وی در سال ۱۳۴۵ در خانواده ای مذهبی در محله شمرانِ تهران به دنیا آمد. او سالها کارمند صداوسیما بوده و مسئولیتهای مختلفی در بخش های سیاسی و خبر بر عهده داشته است.
پیمان جبلی مسئولیتهایی همچون معاونت برون مرزی صداوسیما، عضویت در هیات علمی دانشگاه صداوسیما، معاونت سیاسی صداوسیما، دبیر اخبار خارجی بخش شامگاهی رادیو، دبیری اخبار خارجی و داخلی تلویزیون، سردبیری اخبار سراسری شبکه ۲ سیما، مدیرکلی اخبار داخلی واحد مرکزی خبر، مدیرکلی اخبار شبکه العالم و مدیریت دفتر شبکه العالم در بیروت را بر عهده داشته است.
جبلی علاوه بر سوابقش در حوزه خبر و اطلاعرسانی، طی سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳ سفیر ایران در تونس بوده است. او همچنین معاون رسانهای دبیر شورای عالی امنیت ملی در زمان تصدی این مسئولیت توسط سعید جلیلی را نیز بر عهده داشته است.
برخی سوابق کاری و شغلی
دبیر و سردبیر بخشهای مختلف صداوسیما
مؤسس بخش گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ در سال ۷۹
مدیر دفتر شبکه العالم در بیروت
معاونت رسانهای شورایعالی امنیت ملی
عضو هیئت علمی دانشگاه صداو سیمای جمهوری اسلامی
نگارش مقالات متعدد در حوزههای مرتبط با فرهنگ و ارتباطات و خبر
دبیر اخبار خارجی بخش شامگاهی صدای جمهوری اسلامی ایران ۱۳۷۰
دبیر اخبار خارجی و داخلی اخبار سیمای جمهوری اسلامی ایران
جانشین سردبیر اخبار بخش خبری (۲۱) ۱۳۷۷-۱۳۷۲
سردبیر اخبار سراسری شبکه ۲ سیما (۲۲:۳۰) ۱۳۷۸
مدیرکل اخبار داخلی واحد مرکزی خبر ۱۳۸۰-۱۳۷۸
سفیر ایران در تونس ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳