به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، «محمدحسن آصفری» در دیدار از محیط زیست این استان در اراک افزود: لزوم استفاده از ظرفیت صنایع برای عمران و آبادی است و استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعتی کشور شناخته شده اما این امر به منزله توسعه آلایندگی نیست.
وی بیان کرد: مسئولیتی که برعهده مسئولان محیط زیست قرار دارد، امانت بسیار سنگینی است و این امانت الهی باید به نسلهای بعدی نیز تعلق گیرد و در راستای حفاظت از آن همه باید تلاش مضاعفی داشته باشند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دغدغه اصلی مردم استان مرکزی به ویژه شهروندان اراکی مسئله آلودگی هوا است و جای تاسف دارد که کلانشهر اراک در ۶ ماه نخست امسال آلودهترین شهر کشور معرفی شده و این موضوع لزوم توجه خاص هیات دولت را میطلبد که در این راستا تصمیمگیری و چاره اندیشی جدی شود.
آصفری اظهار داشت: در دولت نهم و دهم طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک تصویب شد اما ۱۰۰ درصد اجرایی نشد و صنایع بزرگ استان مرکزی که نقشی بزرگ در آلایندگی هوای این استان دارند باید سهم آلایندگی خود را بپردازند و به تعهدات خود در خصوص توسعه فضای سبز اقدام کنند.
«رضا میرزایی» مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این دیدار چالشهای محیط زیست استان مرکزی را تشریح و گزارشی از عملکرد اداره کل محیط زیست در برخورد با عوامل شکار و صید غیرمجاز، نظارت و پایش مستمرصنایع در سطح استان، نظارت بر واحدهای تولیدی از نظر مباحث آلایندگی و سایر شاخصهای زیست محیطی ارایه کرد.
استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در ناحیه مرکزی ایران، بین سلسله کوههای زاگرس و کویر مرکزی از آب و هوای متنوعی متأثر از اقلیم های متنوع برخوردار است.
در این استان مناطق حفاظت شده هفتاد قله اراک و الوند خمین ، پناهگاههای حیات وحش جاسب دلیجان و راسوند شازند و اثر طبیعی ملی غار نخجیر دلیجان، با وسعت ۱۳۲ هزار و ۲۳۸ هکتار که حدود ۵.۴ درصد مساحت استان میشود، به عنوان ذخیرهگاههای زیستی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد. تالاب میقان اراک و بازرجان تفرش هم در مجموع با مساحت پنج هزار و ۷۴ هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام شده اند.
همچنین قسمتی از محدوده پناهگاه حیات وحش موته اصفهان در جنوب استان و مناطق پلنگدره قم در شرق استان و گلپرآباد و آق گل همدان در غرب استان قرار دارد.