به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، نمایشگاه سیمای اماکن مقدسه مکه و مدینه در هنرهای تجسمی اسلامی در چهار سالن نمایشگاه دایر شده و تصاویر مینیاتوری و خوشنویسی خطی در معرض نمایش عموم قرار گرفته است.
در این نمایشگاه هنری، تصاویر مینیاتوری و خوشنویسی خطی قرن های ۱۸ و ۱۹ میلادی از موزه های مسکو، کازان، نووسیبیرسک و یالتا و نیز شمایل های با تصاویری از مکه و مدینه هنرهای تاتاری، هندی و پاکستانی از موزه شرق مسکو و بنیاد مرجانی در معرض دید عموم قرار گرفته است.
در مجموع ۳۸ شی از هنرهای اسلامی در این نمایشگاه عرضه شده است.
دانشجویی که خود را یوگنی معرفی کرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت که قبلا چنین مینیاتورهای اسلامی سده های قبل را ندیده بود و به همین خاطر این نمایشگاه برای وی بسیار جالب است.
به گفته وی، فرهنگ و هنر اسلامی برای مردم روسیه جالب است و بسیاری با علاقه فراوان در این مورد تحقیق می کنند.
فرد دیگری که خود را الکساندر و استاد یک رشته هنری در دانشگاه دولتی مسکو معرفی کرد از این که در روسیه چنین نمایشگاه هنری برگزار و هنرهای اسلامی در آن به نمایش در می آید ابراز خرسندی کرد.
این استاد دانشگاه روس گفت: معمولا به نمایشگاه های هنری که در مسکو دایر می شود، می روم و اگر نمایشگاهی هنرهای اسلامی بویژه ایرانی را معرفی کند با علاقه فراوان از آن دیدن می کنم.
الکساندر از اینکه همکاریهای فرهنگی گسترده ای بین ایران و روسیه برقرار شده و دو کشور در سال های اخیر هفته های فیلم برگزار کرده و در نمایشگاه های کتاب در دو کشور شرکت می کنند، ابراز رضایت کرد.
ایلیا زایتسف معاون موزه شرق مسکو نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تلاش کردیم در نمایشگاه سیمای اماکن مقدسه مکه و مدینه در هنرهای تجسمی اسلامی، آثار مینیاتوری و خطی خوشنویسی که قبلا در هیچ نمایشگاه در معرض نمایش قرار نگرفته است، عرضه کنیم.
زایتسف که مسئول برگزاری نمایشگاه «سیمای اماکن مقدسه. مکه و مدینه در هنرهای تجسمی اسلامی» است خاطرنشان کرد که این نمایشگاه را موزه دولتی شرق مسکو با حمایت وزارت فرهنگ روسیه برگزار می کند.
به گفته زایتسف، این نمایشگاه به مناسبت یکهزار و صدمین سالگرد پذیرفتن اسلام از سوی قوم بلگار در منطقه ولگای روسیه دایر شده است و به نوعی نشانگر سنت ابدایی در هنر اسلامی است.
زایتسف که کارشناس هنری اسلامی است خاطرنشان کرد که در این نمایشگاه تاثیر تصاویر اروپایی در مینیاتورهای «دلایل خیرات» و تمثال های اسلامی قرون ۱۹ و ۲۰ میلادی نشان داده شده است.
نمایشگاه «سیمای اماکن مقدسه. مکه و مدینه در هنرهای تجسمی اسلامی» تا چهار روز دیگر در موزه شرق مسکو به آدرس به آدرس نیکیتسکی بلوار ۱۲ دایر است.
این موزه در دو ماه گذشته "نمایشگاه تاریخ و هنر ایرانی از اواخر قرن ۱۸ تا آغاز قرن ۲۰" دایر کرده بود که با استقبال روس ها مواجه شد و به تازگی به کار خود پایان داد.
موزه شرق مسکو دنیای ایران در عصر قاجار را (اواخر قرن ۱۸ تا ۱۹۲۵)» را از سوم خرداد به مدت ۶۵ روز به نمایش گذاشت. علاوه بر آن این نمایشگاه بیش از ۲۵۰ تمبر کمیاب کلکسیون ایرانی این موزه، آثار بنیاد مرجانی، اسناد آرشیو دولتی و عکس های موزه کنست کامرا این دوره تاریخی را به تصویر کشید.
آثار به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه در قالب هفت سالن بصورت موضوعی ابعاد گوناگون زندگی جامعه ایرانی در قرن ۱۹ تا اوایل قرن ۲۰ را در معرض دید علاقه مندان قرار داد.