پس از چند ماهی که از آغاز واردات واکسن کرونا به کشور و شروع واکسیناسیون بر اساس سن و اولویت گروههای پر خطر میگذرد، حالا قرار است که طرح ضربتی واکسیناسیون انجام شود و تمامی گروه های سنی از دانش آموزان گرفته تا گروه های هدف همگی واکسینه شوند. در نهایت توجه به پروتکل ها برای گذر ایمن از این پاندمی برای همه مردم الزامی است تا با انجام واکسیناسیون با سرعت حداکثری بتوان از این شرایط سخت عبور کرد.
رسانه های اعتدال گرا
حذف محدودیت سنی واکسیناسیون در سراسر کشور
روزنامه ایران در گزارشی نوشت: سر انجام پس از ماهها انتظار و وعده وعیدهای مسئولان در نهایت روز گذشته به دستور وزیر بهداشت، محدویدت سنی تزریق واکسن علیه ویروس کرونا در سراسر کشور برداشته شد و از این پس همه افراد بالای ۱۸ سال در ۳۱ استان میتوانند با مراجعه به سامانه ثبتنام واکسیناسیون به نشانی salamat.gov.ir نوبت دریافت کنند. برداشتن محدودیت سنی واکسیناسیون برای افراد بالای ۱۸ سال خبر خوشی بود که وزیر بهداشت هفته پیش در سفر به استان همدان وعده آن را داد و حالا علاوه بر سه دانشگاه علوم پزشکی در تهران همه دانشگاههای علوم پزشکی در سراسر کشور اعلام آمادگی کردهاند که با افزایش جایگاههای تزریق واکسن محدودیت سنی واکسیناسیون علاوه بر پایتخت در همه استانها برداشته شود. بر این اساس و طبق دستور وزیر بهداشت مقرر شده واکسیناسیون کامل جمعیت مشمول در پایتخت تا نیمه آبان ماه به پایان برسد. مطالب بیان شده از سوی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه کمیتههای علمی کرونا همچنین نشان میدهد تاکنون با واکسینه کردن حدود ۴۵ میلیون نفر بیش از ۵۰ درصد ایرانیها واکسینه شدهاند و با حذف محدودیت سنی، واکسیناسیون مردم تا هفته آینده به ۷۰ میلیون نفر افزایش خواهد یافت. از اینرو نظر مسئولان وزارت بهداشت بر این است با افزایش واکسیناسیون کرونا لاک داون هوشمند جایگزین دستورالعملهای بهداشتی قبلی شود تا با استفاده از مطالب به روز دنیا به سمت و سوی قطع و کاهش زنجیره انتقال ویروس کرونا حرکت کنیم. بهعنوان مثال و بنا به اعلام وزیر بهداشت باید تغییراتی در زمینه قرنطینه و لاکداونی که در کشور اعمال میشود، ایجاد شود. اقداماتی مانند عدم تردد شبانه، مسافرت نرفتن، عدم خروج ماشینها و... نمیتواند همیشه ادامه داشته باشد و با توجه به وضعیت موجود برایش فکری کرده و تغییر دهیم. نه اینکه یک چیزی را بهعنوان دستورالعمل قرار داده و روی آن بایستیم. اگرچه این روزها روند واردات واکسن شتاب فراوانی به خود گرفته و طبق گفته معاون فنی گمرک نیز دیروز پنجاه و پنجمین محموله واکسن وارداتی کرونا شامل دو میلیون دوز واکسن سینوفارم وارد کشور شد، با این حال نگرانی مسئولان وزارت بهداشت متوجه این موضوع است که مردم بدون ثبتنام در سامانه سلامت به پایگاهها مراجعه کنند و باعث ایجاد ازدحام و شلوغی شوند؛ در همین زمینه وزارت بهداشتیها مدام تأکید میکنند داشتن نوبت از سامانه نوبتدهی واکسن الزامی است و افراد تحت هیچ شرایطی بدون نوبت به پایگاههای واکسیناسیون مراجعه نکنند. وزیر بهداشت در حالی روز گذشته در جلسه کمیتههای علمی کرونا این خبر خوش را به مردم ایران داد که روزانه بیش از یک و نیم میلیون واکسن کرونا در کشور تزریق میشود. تنها در یک هفته گذشته بیش از ۸ میلیون واکسن در کشور تزریق شده است و هر هفته نیز واکسنهایی با حجم انبوه از نوع سینوفارم و آسترازنکا به سبد واردات واکسن اضافه میشود. همچنین طبق دستور وزیر بهداشت قرار بود چنانچه دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تعداد جایگاههای تزریق واکسن و همچنین مراکز تجمیعی واکسیناسیون را افزایش دهند پس از دسترسی به تعداد دوز زیاد واکسن بدون در نظر گرفتن گروه سنی، واکسیناسیون علیه کووید۱۹ را انجام دهند.
واکسیناسیون نوجوانان؛ سینوفارم کمترین عوارض را دارد اما مطالعات هنوز مبهم است
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اگرچه شیوع ویروس کرونا سبب شد بسیاری از مراکز از جمله مراکز آموزشی مانند مدارس و دانشگاهها تعطیل شود، اما آموزش در بستر فضای مجازی همچنان ادامه پیدا کرد. آموزشی که جدا از کم و کیف آن توانست لنگان لنگان خودش را بهامید بازگشایی مدارس تا امروز جلو بکشد و حالا زمزمههایی از شروع مجدد آموزش حضوری شنیده میشود. اینکه دقیقاً چه زمانی مدارس بعد از حدود دو سال یک بار دیگر میتوانند میزبان دانشآموزان باشند همچنان مشخص نیست، طوریکه آموزشوپرورش در اطلاعیهای توفیق در بازگشایی مدارس را به «جلب مشارکت حداکثری خانوادهها و معلمان» منوط کرده است. با این وجود گاهی آبان و گاهی آذر موعد بازگشایی مدارس معرفی میشود اما آنچه مشخص است آغاز واکسیناسیون نوجوانان زیر ۱۸سال برای تحقق این خواسته است؛ طوریکه چند روز قبل وزیر بهداشت از آغاز واکسیناسیون برای دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ سال خبر داد. حالا آنطورکه روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرده متولدین مهرِ سالهای ۱۳۸۲ و ۱۳۸۳ میتوانند برای ثبت نام وارد سامانه نوبتدهی واکسیناسیون شوند تا مراحل اولیه را برای دریافت واکسن طی کنند. البته ایران تنها کشوری نیست که وارد مرحله واکسیناسیون گروه سنی زیر ۱۸سال شده است. بهگزارش رسانهها ماه مه (اردیبهشت) آژانس دارویی اروپا تزریق واکسن فایزر را برای کودکان ۱۲ تا ۱۵ سال تایید کرد. همچنین در همان ماه ایالات متحده و کانادا مقررات تزریق واکسن فایزر به گروه سنی ۱۲سال به بالا را تصویب کردند. در میان کشورهای منطقه عربستان سعودی در مردادماه گذشته از واکسیناسیون ۱۲ تا ۱۸سال با واکسنهای فایزر-بیونتک خبر داد. وزارت بهداشت قطر هم اردیبهشت سال جاری اعلام کرد کودکان و نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ سال را با واکسن فایزر برای شروع سال تحصیلی جدید واکسینه میکند. همچنین در میان کشورهای منطقه بحرین و امارات برای واکسیناسیون افراد زیر ۱۸سال از واکسن سینوفارم استفاده کردند تا بتوانند با نگرانی کمتر اقدام به بازگشایی مدارس کنند.
نباید برای بازگشایی مدارس عجله کنیم
حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی ستاد کرونا در گفتوگو با خبرآنلاین میگوید: درصد درگیری بچهها نسبت به افراد بزرگسال خیلی کمتر است، در مطالعاتی که انجام شده شاید تقریباً ۵ درصد بچهها به کووید درگیر شدند. همچنین بیماری بچهها خفیف است و درصدی از آنها که وارد بیمارستان و آیسییو میشوند نسبت به بزرگسالان بهشکل چشمگیری کمتر است. منتهی نکتهای که وجود دارد این است که چرخش ویروس میتواند از طریق بچهها انجام شود، درنتیجه تاکید بر بسته شدن مدارس بهاین دلیل بود که ویروس از طریق بچهها میتوانست در خانوادهها چرخش پیدا کند و به افراد مسن مانند پدربزرگ و مادربزرگها منتقل شود. بنابراین افرادی که در ریسک بالا هستند بهدلیل درگیری به ویروس کارشان به بیمارستان و آیسییو و خدایی ناکرده به فوت میرسید. لذا یکی از عواملی که میتواند سبب کنترل پاندمی در جهان شود این است چرخش ویروس را در میان بچهها کنترل کنیم. الان ۱۲ تا ۱۸ سالهها مدنظر ما هستند. البته در بعضی از کشورها واکسیناسیون این گروه سنی را برای زیر ۱۲ سالهها هم انجام میدهند. یعنی آنها از ۳ سال به بالا دارند همه افراد جامعه را واکسن میزنند که شامل حال ۱۲ تا ۱۸ سالهها هم میشود. مام واکسنهایی که بهوسیله وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بهعنوان واکسن ضد کرونا تایید میشود برای این گروه سنی قابل استفاده است. بنابراین اهمیت ندارد که بگوییم حتماً باید این یا آن واکسن باشد. هر واکسنی که وزارت بهداشت تایید کند میتواند مورد استفاده قرار بگیرد بهخاطر اینکه در بچهها دیده شده که واکسیناسیون عوارض جدی ندارد و معمولاً عوارض کمی دارد و تازه همین عوارض کم را هم در تعداد محدودی از بچهها از خودش نشان میدهد.
دمیدن جان دوباره به بخش گردشگری با واکسیناسیون
به گزارش روزنامه ایران، واکسیناسیون سراسری شدت گرفت. نوبت سنی فعالان گردشگری هم رسید. بسیاری از آژانسدارها، هتلدارها و راهنمایان تور واکسینه شدهاند. صنعت گردشگری ایران کمکم در حال تکاندن گرد و غبار کسادی است که کووید ۱۹ به آن تحمیل کرد. این اتفاق همزمان بود با ورود وزیر جدید وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری. بسیاری از فعالان بخش خصوصی گردشگری آن را به فال نیک گرفته و چشم امید به قدرت سیاسی و چانهزنی وزیر جدید دارند. عزتالله ضرغامی هم در اولین تصمیم، گام مهمی برداشت و توانست این نگاه مثبت را پررنگتر کند. او علی اصغر شالبافیان را از بدنه کارشناسی گردشگری روی صندلی معاونت گردشگری نشاند که این انتخاب هم با واکنش مثبت بخش خصوصی روبهرو شد. همچنین ضرغامی همزمان از برداشته شدن منع صدور روادید گردشگری ایران خبر داد. صدور روادید گردشگری ایران همزمان با همهگیری ویروس کرونا به دستور ستاد ملی کرونا متوقف شد. بیشتر از یک سال است که در سطح وزارت امور خارجه و ستاد ملی کرونا برای ازسرگیری صدور این روادید مذاکره میشود و حتی صدور آن در کمیتههای ستاد ملی کرونا مصوبه میگیرد، اما هربار در صحن ستاد با آن مخالفت شده است. تنها گردشگرانی که اجازه ورود به ایران دارند گردشگران سلامت، تجارت و دانشجوها هستند. برخی از فعالان گردشگری در گفتوگو با «ایران» میگویند با توجه به سختگیریهای ستاد ملی کرونا، برخی از آژانسها با رایزنی با پزشکان فعال در گردشگری سلامت برای گردشگرانی که مایل به سفر به ایران هستند ویزای توریستی سلامت میگیرند. قیمت این ویزا بستگی به توافق با پزشکان دارد و به ایجاد یک بازار سایه در کشور منجر شده است.
رسانه های اصولگرا
همه مردم زیر چتر واکسیناسیون محدودیت سنی برداشته شد
روزنامه کیهان در گزارشی نوشت: با تامین چشمگیر واکسن توسط دولت در هفتههای اخیر و سرعت گرفتن قابل توجه واکسیناسیون، محدودیت سنی برای دریافت واکسن برداشته شد تا همه افراد متولد سال ۱۳۸۳ و قبل از آن نیز واکسینه شوند. شرایطی که پس از ۷ ماه تلاش دولت دوازدهم از بهمن سال قبل تا مرداد امسال برای واردات واکسن تا این مقطع مجموعاً بیش از ۲۶ میلیون دز واکسن خارجی تامین شد، پس از آن و با آغاز فعالیت دولت جدید این روند سرعتی چشمگیر گرفته است به حدی که دیروز با ورود پنجاه و پنجمین محموله وارداتی واکسن به کشور که شامل دو میلیون دز واکسن چینی سینوفارم بود، مجموع واکسنهای وارداتی به کشور از ۶۰ میلیون دز گذشت. این در حالی است که در کنار افزایش تولید واکسن داخلی برکت که تا کنون به ۱۴ میلیون دز رسیده و ورود تعداد دیگری از واکسنهای داخلی به چرخه تولید در روزهای پیش رو، برنامهریزیهای اعلام شده مسئولان وزارت بهداشت و هلال احمر و وزارت امور خارجه حکایت از واردات انبوه واکسن در ماههای آتی برای رفع کامل نیاز کشور دارد. البته نکته مهمی که باید مورد توجه همگان قرار بگیرد این است که در کنار سرعت گرفتن واکسیناسیون، نباید از لزوم ادامه رعایت پروتکلها حتی در کسانی که واکسن دریافت کردهاند غافل شد. این امید وجود دارد تا در کنار رعایت شیوه نامهها و گسترش پوشش واکسیناسیون بتوان به لطف الهی ویروس کرونا را شکست دهیم.
همه بیایند
روزنامه صبح نو در گزارشی نوشت: تا چند روز قبل که موج پنجم کرونا در کشور تاختوتاز میکرد اما با تسریع روند واکسیناسیون حالا این امید در دلها زنده شده است که تا ابتدای زمستان تمام گروههای سنی لازم در کشور واکسن کرونا را دریافت کنند تا شاید زندگی و کسبوکار تا حدودی به روال عادی بازگردد. البته این مهم دور از دسترس نیست چه آنکه براساس آمار وزارت بهداشت و درمان تا صبح دیروز ۱۴میلیون و ۴۱۶هزار و ۸۵۱نفر هر دو دوز واکسن خود را دریافت کردهاند. همچنین ۳۱میلیون و ۳۵۸هزار و ۴۸۵نفر نیز دوز نخست واکسن را دریافت کردهاند که مابهالتفاوت این دو جمعیت افرادی را تشکیل میدهند که در روزهای آینده باید دوز دوم واکسن خود را بزنند؛ جمعیتی در حدود ۱۷میلیون نفر. اما وزارت بهداشت هم روز گذشته یکبار دیگر رقم میلیونی واکسیناسیون را ثبت کرد و بر این اساس بیش از یکمیلیون و ۳۵۱هزار دوز واکسن در کشور تزریق شد. واکسن برکت نخستین واکسن ایرانی کروناست که حالا گفته میشود ۶میلیون دوز آن تحویل وزارت بهداشت و درمان شده است. این خبر را حسن جلیلی، مدیر پروژه تولید واکسن کووبرکت داده و گفته است: تاکنون ۱۴میلیون دوز واکسن در کارخانه شفافارمد تولید و روانه بخش کنترل کیفیت شده که در این مرحله ۱۶ تا ۲۰روز بررسی کیفیت واکسنها به زمان نیاز دارد و پس از تایید کیفیت تحویل وزارت بهداشت میشوند.
واکسیناسیون جهادی در تهران کلید خورد
به گزارش خبرگزاری مهر، با افزایش واردات واکسن، روند واکسیناسیون هموطنان نیز سرعت گرفته و برخی استانها حتی تزریق واکسن برای افراد بالای ۱۸ سال را شروع کردهاند. در چنین شرایطی، استان تهران به عنوان پرجمعیتترین استان کشور، برنامه گستردهتری را برای سرعت بخشیدن به برنامه واکسیناسیون در پیش گرفته است که این برنامه از صبح سه شنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ کلید خورد. بر اساس این طرح ضربتی، قرار است ظرف مدت ۱۰ روز تا دو هفته، جمعیت واکسن نزده در استان تهران که گفته میشود ۷.۷ میلیون نفر هستند، واکسن دریافت کنند. سایت واکسیناسیون مهدی کلینیک به عنوان یکی از بزرگترین سایتهای واکسیناسیون کرونا در استان تهران با همکاری بیمارستان امام خمینی (ره) آغاز به کارکرد.
خسرو صادق نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، گفت: مهدی کلینیک به لحاظ وسعت یکی از بزرگترین، آمادهترین و زیباترین مراکز واکسیناسیون در استان تهران است تا مردم بتوانند خدمات واکسیناسیون را به خوبی دریافت کنند. برای بزرگترین پروژه بیمارستانی کشور شروع بسیار خوبی بود تا نخستین خدمت را در راه پیشگیری از بروز بیماری کرونا ارائه کند و آرزوی همه ما این است که مردم بیمار نشوند و در صورت ابتلاء در بهترین مراکز مانند همین مرکز به آنها خدمات ارائه شود و امیدوارم سرعت واکسیناسیون با افتتاح این مراکز افزایش پیدا کند تا از بروز پیک ششم جلوگیری شود. سایت واکسیناسیون مهدی کلینیک یکی از سریعترین سایتهایی است که با سرعت بالا راهاندازی شد و بیش از ۳ هزار تزریق واکسیناسیون در هر شیفت کاری در این مرکز انجام میشود.
کلاف سر در گم آموزش دانش آموزان در شرایط کرونا کی باز میشود؟
به گزارش خبرگزاری دانشجو، تا رسیدن ماه مهر چیزی باقی نمانده و تکاپوی دانش آموزان و خانواده آنها برای شروع سال تحصیلی جدید در مقاطع مختلف هم آغاز شده است. تکاپویی که البته جنس و حال و هوای آن با ۲ سال پیش و سالهای پیش از آن حسابی فرق دارد و انگار بوی ماه مهر مشهور و همیشگی نیست و جایش را اینترنت و کلاسهای مجازی و آنلاین گرفته است و ظاهراً قرار شده است که کلاس درس دانش آموزان تهرانی با تأخیر بیشتری نسبت به دانش آموزان سایر شهرهای کشور دایر شود. برخی افراد مسائلی چون کم شدن هزینهها، صرفهجویی در وقت، افزایش سرعت و عدم محدودیت در زمان و مکان آموزش را ازجمله فرصتهای آموزش مجازی میدانند که البته هر کدام از موارد فوق به طور مفصل جای بحث و تبادل نظر دارد. عدهای هم نبود فضای مناسب برای آموزش مجازی در بسیاری از خانوادهها حتی در شهر تهران که وضعیت مالی و رفاهی خانوادههای دارای دانش آموز نسبت به سایر شهرهای کشور بهتر است را از معایب آموزش و تدریس مجازی برمیشمرند و از این رو شرکت دانش آموزان در کلاسهای آموزشی آنلاین را با چالش روبرو تلقی میکنند. آموزشهای مجازی یا همان غیرحضوری و آنلاین بیش از ۹۰ درصد مدل آموزشی یک سال و نیم ۲ سال گذشته را شامل میشود و البته به دلیل نبود واکسن، قدرت و سرعت انتقال بالای بیماری کرونا و بالا بودن رقم مرگ و میر افراد چاره دیگری را هم پیش پای مسئولان مجموعه آموزش و پرورش نگذاشته بود. در حال حاضر اما شرایط با آن روزهای سخت و طاقت فرسا بسیار متفاوت است و به جز دانش آموزان که به گفته کارشناسان پزشکی جزو گروههای کم خطر در برابر بیماری کرونا محسوب میشوند، سایر گروههای مرتبط با هر دو دُز واکسن کرونا را دریافت کردهاند و یا در نوبت دریافت قرار دارند.
رسانه های اصلاح طلب
«فایزر» ازبلژیکمیآید
روزنامه آرمان ملی در گزارشی نوشت: طبق آمار وزارت بهداشت، نیمی از جمعیت ایران واکسینه شدهاند، اما هنوز این واکسیناسیون سراسری سبب کاهش آمار مرگ و میر و ابتلا از کرونا نشده است و روزانه بیش از ۳۵۰ نفر در کشور جانشان را از دست میدهند. طبق آماری که وزارت بهداشت در روز گذشته اعلام کرد، بیش از ۱۷ هزار و ۵۶۴ بیمار مبتلا به کرونا شناسایی شده و در همین مدت نیز ۳۷۹ تن جان سپردهاند. همچنین در حال حاضر ۵۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۸ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۷ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. در این شرایط عدم کاهش مرگ و میر کرونایی در روزهای اخیر و با سیل واکسن به کشور، موضوعی است که باعث نگرانی وزیر بهداشت شده و او باور دارد که «مرگ و میر روزانه کرونا، فاجعه است» در این رابطه بهدام عین اللهی روز گذشته در جلسه کمیته علمی کشوری کرونا تاکید کرد: « اینکه بیرون از کمیته برخی با گفتههایشان مردم را به خطا بیاندازند اشتباه است. مرگ و میر روزانه یک فاجعه است و هرکس که مردم را به رهنمودهای اشتباه تشویق کند جنایت میکند. اگر به نتیجهای میرسیم همه به آن احترام بگذاریم و خارج از جلسه مخالف آن صحبت نکنیم. یک صدا باید از این جا بلند شود. تنها چیزی که مصوب این جلسه باشد همان را قبول کنید.» این گفتهها درحالی مطرح میشود که از روز گذشته (سه شنبه) طرح ضربتی واکسیناسیون در استان تهران از کلید خورد و بر اساس آن قرار است جمعیتی در حدود ۷.۷ میلیون نفر در مدت ۱۰ روز واکسن دریافت کنند.
واکسیناسیون جهادی در تهران کلید خورد
روزنامه ابتکار در گزارشی آورده است: اجرای طرح ضربتی واکسیناسیون در استان تهران، از صبح سه شنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ کلید خورد تا جمعیتی در حدود ۷.۷ میلیون نفر در مدت ۱۰ روز واکسن دریافت کنند. بر اساس این طرح ضربتی، قرار است ظرف مدت ۱۰ روز تا دو هفته، جمعیت واکسن نزده در استان تهران که گفته میشود ۷.۷ میلیون نفر هستند، واکسن دریافت کنند. در همین حال، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، مهمترین راه پیشگیری از گسترش ویروس را واکسیناسیون و ایمنی جمعی دانست و گفت: راهاندازی مرکز واکسیناسیون مصلی تهران در شتاب بخشیدن به روند واکسیناسیون بسیار موثر خواهد بود، چرا که این مرکز پتانسیل ارائه خدمات ۲۴ ساعته را دارد تا سهم عمدهای از واکسیناسیون تهران را پشتیبانی کند. وی از آغاز طرح واکسیناسیون افراد ۱۸ سال به بالا به زودی با گسترش مراکز شبانه روزی خبر داد و گفت: امیدواریم روند واکسیناسیون این افراد طی ۱۰ روز تا ۲ هفته به اتمام برسد. سایت واکسیناسیون مهدی کلینیک به عنوان یکی از بزرگترین سایتهای واکسیناسیون کرونا در استان تهران با همکاری بیمارستان امام خمینی (ره) آغاز به کارکرد.
مرگهای کرونایی تهران ۲ رقمی شد
نادر توکلی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، درباره وضعیت کرونا در استان تهران، گفت: در حال حاضر وضعیت تهران خوب است و روند بیماری در تهران رو به کاهش است. میزان مراجعات سرپایی هم نسبت به زمان پیک ۵۵ درصد کاهش یافته است. در عین حال وضعیت بیماری در تهران رو به کاهش است و میزان فوتیها و تعداد بیماران بدحال هم کاهش یافته است. طبق آخرین آمارها تقریبا بستری روزانهمان ۱۴۰۰ مورد است، تعداد کل بیماران هم حدود ۶ هزار و ۳۰۰ نفر است و میزان مرگ هم به زیر ۱۰۰ آمده است و مرگهای کرونایی تهران چند روز است که دو رقمی شده است. در عین حال مشکل تخت بیمارستانی هم نداریم و اعمال الکتیو بیمارستانها هم به تدریج آغاز شده و خدمات جاریشان را به تدریج ارائه میدهند. یک طرح جهادی از امروز درباره واکسیناسیون در تهران آغاز میشود که بر اساس آن طی ۱۰ روز تقریبا به صورت مشخص و ضربتی واکسیناسیون تسریع پیدا میکند. بر همین اساس هم بیمارستانهای مشخصی را هم در نظر گرفتیم تا واکسیناسیون در آن بیمارستانها هم انجام شود که این طرح از امروز آغاز میشود. متولی و هماهنگکننده این طرح استانداری تهران به عنوان ستاد کرونای استان بوده است و تمام ظرفیت نهادهای مختلف از جمله مراکز بهداشت، مراکز تجمیعی واکسیناسیون، بیمارستانها و ... به کارگیری میشوند تا این طرح ضربتی را هم در شهرستانهای اطراف تهران و هم در کلانشهر تهران داشته باشیم. در این طرح ضربتی، مراکز به صورت دو شیفت صبح و عصر فعالیت میکنند.
اگر به جای سینوفارم، واکسن برکت تامین شود، مردم بیشتر استقبال میکنند
حسین رئیسی نماینده مردم جاسک و میناب در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا، اظهار داشت: خدا را شکر واکسیناسیون در حال انجام است، اما در منطقه ما واکسن برکت را بیشتر داوطلبانه حاضرند تزریق کنند اما اینجا کمتر وجود دارد. اگر به جای سینوفارم، واکسن برکت تامین شود مردم بیشتر استقبال میکنند، اما در کل کمبودی نیست؛ سینوفارم و استرازنکا در حال تزریق است و امیدواریم در اسرع وقت واکسیناسیون مردم انجام شود.
کرونا فقط با واکسن تمام نمیشود
روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم محمدرضا محبوب فر کارشناس حوزه سلامت، نوشت: همزمان با ادعای وزیر بهداشت و درمان مبنی بر واکسیناسیون ۵۰ و ۷۰ درصدی جمعیت کشور و روند کاهشی آمار بیماری کرونا در ایران متوقف شده است، نشانههایی از آغاز پیک ششم کرونا در شرق و شمال کشور بروز و ظهور یافته است. افزایش دوباره آمار بیماری بر چنین تئوری که «در صورت ادامه روند افزایشی واکسیناسیون، پیک ششم کرونا را نخواهیم داشت» خط بطلان کشیده است. اما این پرسش که «چرا با وجود سرعت گیری بیسابقه واکسیناسیون در کشور آمار بیماری پایین نمیآید؟» در افکار عمومی ایرانیان نقش بسته است. پاسخ به این پرسش بسیار ساده است! علت را باید در فقر، بیکاری و سوء تغذیه و استرس و فشارهای روانی و عصبی و در نتیجه ضعیف شدن جسم و روح مردم و افت سطح ایمنی بدن آنها جستوجو کرد. امروز مردم در بحبوحه کرونا و تحریم برای زنده ماندن تلاش میکنند.