به گزارش ایرنا، «ابراهیم فراشیانی» روز چهارشنبه در نشستی با خبرنگاران که در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید در محل اداره آموزش و پرورش برگزار شد، افزود: در حوزه نیروهای خدمات نیز این اداره با کمبود دست کم ۱۲۰ نیرو مواجه است.
وی افزود: امسال حدود ۳۰۰ تن از معلمان باسابقه شهرستان ساوه بازنشسته خواهند شد و جایگزینی این نیروها یک مساله ضروری است تا فرایند تعلیم و تربیت با مشکل مواجه نشود.
وی همچنین با اشاره به در دست احداث بودن سه پروژه مسکن ملی در شهر ساوه و در مناطق شهرک علوی، کوی مهر و شهرک فجر، اظهار داشت: با توجه به اینکه قرار است حدود ۲ هزار خانوار در این منازل ساکن شوند لازم است از هم اکنون برای تهمید زیرساخت های آموزشی این مناطق تدبیری اتخاذ شود زیرا مدارس موجود در این نواحی پاسخگوی جمعیت فعلی است.
رئیس اداره آموزش و پرروش شهرستان ساوه با اشاره به اجرای طرح مهر برای آماده سازی مدارس و شروع سال تحصیلی جدید، گفت: در این طرح که برنامه ای فراگیر به شمار می آید، اقداماتی مانند انجام نقل و انتقال نیروهای انسانی، اطلاع رسانی و ارزیابی، تعمیرات، تجهیز و نوسازی مدارس برای فراهم کردن زمینه بازگشایی مدارس باید اجرا شود.
فراشیانی در مورد نقل و انتقال نیروی انسانی در سیستم آموزش و پرورش شهرستان ساوه، گفت: امسال ۱۵۱ نیروی بازنشسته داشتیم که در مقابل ۲۲۰ نیروی جدید جذب شد اما همچنان با کمبود نیروی آموزشی و خدماتی مواجه هستیم هرچند کلاس ها را با نیروهای حق التدریس برگزار می کنیم.
وی ادامه داد: در تابستان امسال ۳۲ مدیر در سطوح مختلف آموزش و پرورش شهرستان ساوه بازنشسته و چهار مدیر جدید هم منصوب شدند.
رئیس اداره آموزش و پرورش شاوه در مورد اقداماتی که برای تعمیر، تجهیز و نوسازی مدارس انجام شده است، گفت: هر سال در ساوه تعدادی مدارس جدید به چرخه آموزشی افزوده می شوند و در چهار سال گذشته ۹ باب مدرسه از سوی خیرین احداث و ۹ باب مدرسه دیگر هم هم بازسازی و در مدار استفاده قرار گرفتند و امسال نیز چهار شیفت مدرسه جدید از جمله یک مدرسه در محله امیرکبیر به صورت نوبت ثابت عصر به چرخه آموزش افزوده شد.
وی در مورد بازگشایی مدارس به صورت حضوری نیز، گفت: در این راستا منتظر اعلام الگوی بازگشایی از سوی وزارتخانه هستیم تا با رعایت پروتکل های بهداشتی و تفکیک مقاطع تحصیلی این اقدام را عملیاتی کنیم.
به گفته فراشیانی، در مناطق روستایی هم قرار است مدارس دارای کمتر از ۱۵ دانش آموز به صورت حضوری فعالیت کنند و هنرستان ها نیز فقط در دروس کارگاهی به خصوص در پایه دوازدهم حضوری است که این اقدام با هماهنگی دانشکده علوم پزشکی تحقق خواهد یافت.
وی تاکید کرد: اگر مدرسه ای قرار است بازگشایی شود حتما باید هماهنگی میان مدیران مدرسه و اولیای دانش آموزان باشد و شرط اصلی هم انجام واکسیناسیون معلمین و دانش آموزان است و فاصله گذاری اجتماعی در مدارس نیز باید به گونه ای رعایت شود که هر دانش آموز دارای فضایی بیش از ۲ مترمربع در کلاس ها باشد.
رئیس اداره آموزش و پرورش ساوه گفت: با توجه به قرمز بودن وضعیت شهرستان از حیث شیوع ویروس کرونا، قرار است تا اطلاع ثانوی مدارس ابتدایی، متوسطه اول و پایه های دهم و یازدهم نظری به شیوه مجازی دایر باشند و شرط برگزاری کلاس های پایه دوازدهم نیز انجام کامل واکسیناسیون دانش آموزان این مقطع است.
به گفته او، تاکنون بیش از ۹۰ درصد از مجموع افزون بر ۲ هزار کادر آموزشی شهرستان ساوه واکسینه شده اند.
فراشیانی اظهار داشت: هنوز دستورالعمل واکسیناسیون دانش آموزان را از سوی مراجع ذیربط ملی دریافت نکرده ایم اما به محض ابلاغ، این اقدامات را اجرا خواهیم کرد.
وی ادامه داد: مبنای آموزش های مجازی هم از طریق تلویزیون است زیرا هم کامل تر است و هم در مناطقی که پوشش اینترنتی خوبی ندارند امکان استفاده از برنامه های صدا و سیما به راحتی وجود دارد اما در شبکه شاد جدید که دارای قابلیت های بیشتری نسبت به نسخه سال گذشته است و امکان مانند گفت و گوی صوتی و تعامل مستقیم معلم و شاگرد فراهم است، نیز برنامه های آموزشی را پیگیری خواهیم کرد.
وی گفت: کتابهای درسی هم تغییراتی داشته اند و بصورت چند رسانه ای دارای نسخه های صوتی و انیمیشن هستند که فرایند آموزش و یادگیری را تسهیل می کند.
در شهرستان ساوه افزون بر ۵۵ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل هستند.