محسن انصاری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خیریه پایان کارتن خوابی امید از حدود ۱۰ سال گذشته در این زمینه فعالیت داشت اما در هفت سال گذشته اقدام به راه اندازی سرپناهی برای افراد بی خانمان کرد که تنها گرمخانه مردمی در سطح کشور است.
وی با تاکید بر اینکه هزینه این گرمخانه با کمکهای مردمی و خیران تامین می شود، اظهار داشت: ماهیانه به طور میانگین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان هزینه این مرکز و تامین آن نیازمند همراهی و کمک بیشتر مردم و خیران است.
انصاری با بیان اینکه در چند سال گذشته مکان این گرمخانه تغییر کرد و در زمان حاضر از ساختمان ۴۰۰ ساله ای که از سوی استانداری اصفهان در اختیارمان قرار گرفته است استفاده می شود، خاطرنشان کرد: امکانات این ساختمان قدیمی محدود و با مشکلاتی مانند محدودیت ظرفیت، سرمایش و گرمایش، فاضلاب و آب آشامیدنی مواجه است.
وی مهمترین نیاز و خواسته گرمخانه مردمی اصفهان را کمک خیران برای تامین زمینی جهت احداث یک گرمخانه استاندارد دانست و تاکید کرد: اگر خیران در این زمینه اقدام کنند کمک بزرگی در جهت ایجاد سرپناه مناسب برای بی خانمان ها و کاهش آسیب های اجتماعی می کنند.
مدیر گرمخانه مردمی بی خانمان های امید گفت: این مرکز در زمان حاضر بهدلیل شرایط ناشی از دوران کرونا و رعایت قرنطینه و موازین بهداشتی امکان پذیرش ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر را دارد.
انصاری با اشاره به اینکه تا قبل از دوران کرونا زنان بی خانمان نیز در این ساختمان پذیرش میشدند، افزود: پس از آن مکانی که زنان اقامت داشتند برای قرنطینه افراد ورودی جدید استفاده می شود و زنان بی خانمان به بهزیستی تحویل داده شدند.
وی مهمترین هدف از راه اندازی گرمخانه مردمی را ایجاد سرپناهی برای افراد بی خانمان، توانمندسازی آنها و بازگشت به آغوش خانواده دانست و اظهار داشت: افراد پذیرش شده در این مکان از گروههای مختلف مانند سالمندان، بیماران اعصاب و روان و معتادان هستند که بهدلایل مختلف مانند طرد شدن از خانه، بی سرپناه شدند.
انصاری با بیان اینکا حدود ۱۵ درصد از افرادی که تا کنون در گرمخانه مردمی اصفهان پذیرش شدند بانوان بودند، اضافه کرد: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد مردان بی خانمان پذیرش شده غیر بومی هستند که این سهم در بین زنان تا حدود ۹۰ درصد است.
وی در پاسخ به اینکه چرا این افراد تحویل مراکز بهزیستی نمیشوند، توضیح داد: ما بارها با اداره بهزیستی در این زمینه نامه نگاری داشتیم اما آنها پاسخ دادند که با محدودیت ظرفیت مواجه هستند.
وی ادامه داد: در سه سال گذشته فقط یک بیمار اعصاب و روان را توانستیم تحویل یکی از مراکز بهزیستی بدهیم.
وی درباره اینکه مدت زمان ماندگاری افراد بی خانمان در این مرکز چند روز است، گفت: نمیتوان زمان دقیقی برای آن اعلام کرد زیرا بسیار متفاوت است بهعنوان مثال فرد مبتلا به ایدزی داریم که پدر و مادر خود را از دست داده است و توانایی کار کردن ندارد و به مدت ۶ سال در گرمخانه زندگی میکند.
انصاری با بیان اینکه در ۲ سال گذشته بهدلیل کرونا، پذیرش این مرکز محدود شده و هر ۲۰ روز یا یک ماه یک بار پذیرش داریم، خاطرنشان کرد: افراد جدید ابتدا تست کرونا میدهند و ۱۵ تا ۲۰ روز قرنطینه میشوند تا از انتشار ویروس کرونا جلوگیری شود.
به گفته وی در این گرمخانه تاکنون از همه گیری بیماری کووید-۱۹ جلوگیری شده و مددجویان آن واکسن کرونا را دریافت کردند.
انصاری همچنین با بیان اینکه در هفت سال گذشته از بین مددجویان پذیرش شده در گرمخانه افراد تکراری کم داشتیم و بیشتر آنها سامان یافتند یا به خانواده برگشتند، افزود: سال گذشته حدود ۶۰۰ نفر در این گرمخانه پذیرش شدند، که از بین آنها فقط حدود ۴۰ نفر مجدد بازگشتند.
این فعال اجتماعی تاکید کرد: فعالیت گرمخانه مردمی اصفهان نقش بسزایی در کاهش آسیب های اجتماعی دارد زیرا کاهش افراد بی خانمان و کارتن خواب از بسیاری از آسیبها مانند سرقت خرد و زورگیری جلوگیری میکند.
کلانشهر اصفهان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و برخی از مناطق حاشیه نشین آن با معضلاتی مانند افراد بی خانمان و آسیب های اجتماعی مواجه است.
تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۷
اصفهان - ایرنا - مدیر عامل خیریه پایان کارتن خوابی امید گفت: گرمخانه مردمی در کلانشهر اصفهان در هفت سال گذشته حدود پنج هزار نفر بیخانمان را پذیرش و به آنها خدماترسانی کرد.