اردبیل - ایرنا - سرپرست معاونت صنایع‌ دستی اداره ‌کل‌ میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان اردبیل از ساماندهی بازارچه صنایع ‌دستی مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی خبرداد و گفت: با ارائه راهکارهای عملیاتی در این زمینه اقدامات لازم انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا ، توحید دلاورقوام روز چهارشنبه در جلسه ساماندهی بازارچه صنایع‌ دستی مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی اظهارکرد: از جمله برنامه‌های رونق صنایع‌دستی که با جدیت دنبال می‌شود، قیمت‌گذاری، تدوین شیوه‌نامه واگذاری و تشکیل کمیته فنی صنایع‌دستی براساس ضوابط تعیین شده از سوی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان است.

وی ادامه داد: انتظار می‌رود فعالان و این بخش و هنرمندان صنایع‌دستی نیز راهکارهای لازم و عملیاتی را ارائه دهند تا بتوانیم در راستای پیشبرد اهداف استفاده کنیم.

او از تشکیل انجمن صنایع‌دستی استان خبرداد و گفت: این انجمن نقش و تاثیر بسزایی در ساماندهی و رفع مشکلات حوزه صنایع‌دستی خواهد داشت که انتظار می‌رود با تشکیل این انجمن بتوانیم مطالبات صنعتگران در استان را به شکلی منسجم مظرح و برای تحقق آن تلاش کنیم.

دلاورقوام راه نجات صنایع‌دستی ‌استان را تشکیل این انجمن بر اساس شیوه‌نامه مربوطه دانست و افزود: این امر زمینه برای تقویت فعالیت‌ها در این حوزه را فراهم کرده و انجمن صنایع‌دستی تسهیل‌گر ارتباط همه هنرمندان این حوزه با مجموعه‌های دولتی خواهد بود.

سرپرست معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل‌ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل بومی‌سازی صنایع‌دستی ارائه‌شده در فروشگاه‌های موجود در بازارچه صنایع‌دستی مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی را ضروری دانست و بیان کرد: برنامه‌ریزی اساسی این است که حداقل ۵۰ درصد اقلام موجود در این فروشگاه‌ها از محصولات صنایع‌دستی تولید بومی استان باشد.

اردبیل از استان‌های برجسته در زمینه صنایع دستی در ایران محسوب می‌شود و دستان هنرمندان در هر منطقه از این استان از گذشته‌های دور کالاها و آثار ارزشمند در این زمینه خلق می‌کنند.

بیش از ۱۲۰ هزار نفر در استان اردبیل در ۶۲ رشته متنوع صنایع دستی اشتغال دارند.

چرم و ملیله اردبیل، معرق نمین، مرصع و معرق سنگ خلخال، گلیم عنبران، جاجیم بافی، قالی بافی، پالاز بافی، ورنی بافی، تراش شیشه، مسند بافی، سفالگری، چاقو سازی، قلم زنی و کاشی معرق از جمله صنایع دستی معروف استان اردبیل است.