مشهد- ایرنا- واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله و عوارض احتمالی آن در کنار نگرانی از آغاز موج ششم شیوع کرونا به سرفصل جدیدی از دغدغه‌های ذهنی و نگرانی‌های والدین در آستانه بازگشایی تدریجی مدارس تبدیل شده است.

مهر امسال دومین مهر ماه است که اغلب مدارس بخاطر شیوع ویروس کرونا تعطیل هستند و کلاس‌های درس به صورت مجازی برگزار می‌شود.

در حال حاضر بازگشایی مدارس و آموزش حضوری دانش‌آموزان بحث داغ مردم و مسوولان است تا جایی که چند روزی است مسوولان وزارت بهداشت و آموزش و پرورش واکسینه کردن دانش‌آموزان پشت کنکوری را آغاز کرده‌اند.

آنها می‌خواهند تا آبان ماه برخی از دانش‌آموزان را واکسینه کنند تا بلکه بتوانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی درهای مدارس را باز کنند.

از طرف دیگر برخی خانواده‌ها موافق واکسیناسیون دانش‌آموزان هستند و می‌خواهند شرایط ایمن برای رفتن فرزندانشان به مدرسه فراهم شود و برخی دیگر به خاطر ترس‌ و نگرانی‌هایی که دارند مخالف واکسینه شدن فرزندانشان یا بازگشایی مدارس هستند.

واگویه های والدین دانش‌آموزان پیرامون واکسیناسیون

اما و اگرهای تزریق واکسن به کودکان و نوجوانان بحث این روزهای خانواده‌ها است. واکسیناسیون دانش‌آموزان برای آن دسته از خانواده‌هایی که تصمیم دارند فرزندانشان را راهی مدرسه کنند خبر امیدوارکننده است.

راضیه شجاعی، مادر ۲ دانش‌آموز کلاسهای هشتم و چهارم با بیان اینکه شرایط آموزش مجازی در این مدت بسیار سخت بوده و تعطیلی مدارس باعث افت تحصیلی فرزندانش شده است به خبرنگار ایرنا گفت: سلامتی فرزندانم دغدغه‌ مهمی است که با آغاز واکسیناسیون دانش آموزان با خاطر آسوده می‌توانم فرزندانم را به مدرسه بفرستم تا از امکانات تحصیل حضوری بهرمند شوند و افت تحصیلی آنها با برگزاری کلاسهای حضوری جبران شود.

مریم دهقان نیز که فرزندش کلاس هشتم است در این خصوص گفت: سلامتی فرزندم در اولویت است و برای حضور در مدرسه به دنبال واکسیناسیون فرزندم هستم چرا که فکر می‌کنم واکسن زدن بهتر از واکسن نزدن است و همین که می‌دانم ایمنی افراد با استفاده از واکسن افزایش می‌یابد خیالم راحت است و با توجه به اینکه پسرم به درس علاقه‌مند است و شاگرد ممتاز می‌باشد آموزش حضوری را بخاطر تاثیر مثبت آن به آموزش مجازی ترجیح می‌دهم.

فاطمه باغشنی هم که فرزندش کلاس چهارم ابتدایی است در گفتگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه فرزندش به شدت دچار افت تحصیلی شده و در انتظار واکسیناسیون فرزندش برای رفتن به مدرسه است گفت: امیدوارم هرچه زودتر ویروس کرونا از بین برود و مدارس باز شوند چرا که آموزش به آن درستی که در کلاس و با حضور معلم صورت می‌گیرد در منزل صورت نمی‌گیرد و دوران تعطیلی مدارس باعث تنبلی دانش‌آموزان شده است.

آرزو اکبری نیز که فرزندش کلاس ششم است با بیان اینکه از عوارض احتمالی واکسیناسیون می‌ترسد و سلامتی فرزندش را مهمتر از رفتن وی به مدرسه می داند و با بازگشایی مدارس در این دوران مخالف است به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به اینکه عوارض واکسن را در برخی اطرافیان دیده‌ام اعتقادی به زدن واکسن ندارم.

مهتاب باغانی هم که پسرش کلاس چهارم است و خودش نیز واکسن زده است به خبرنگار ایرنا گفت: می‌خواهم فرزندم هرچه زودتر واکسن مورد تأیید وزارت بهداشت را بزند چرا که پسرم همیشه در کوچه و خیابان بازی می‌کند و در این ۲ سال درس نخوانده است بنابراین از واکسن استقبال می‌کنم تا به مدرسه برود چرا که به نظرم مدرسه ایمن‌تر از خیابان است.

آغاز واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۷ ساله در مشهد

با بازگشایی تدریجی مدارس در سال تحصیلی جدید برای پیشگیری از شیوع کرونا، واکسیناسیون دانش‌آموزان پایه دوازدهم ساکن مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از روز چهارشنبه ۳۱ شهریور ماه آغاز شده است.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: برنامه واکسیناسیون دانش‌آموزان بر اساس دستورالعمل‌های وزارتی آغاز شده و دانش‌آموزان ۱۷ ساله می‌توانند برای دریافت واکسن سینوفارم به مراکز واکسیناسیون مراجعه نمایند.

دکتر محمد احمدیان افزود: در خصوص بازگشایی مدارس طی جلسه‌ای که با مسوولان اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی داشتیم و براساس اعلام وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به این نتیجه رسیدیم که برگزاری کلاس‌های حضوری منوط به انجام واکسیناسیون باشد.

وی ادامه داد: تعداد دانش‌آموزان مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی طی سال تحصیلی جدید ۹۴۶ هزار و ۶۵ نفر است که در گام نخست تزریق واکسن به دانش‌آموزان پایه دوزادهم و متولدان اول مهر ۱۳۸۲ تا اول مهر ۱۳۸۳ انجام می‌شود که تعداد آنان در این مناطق ۷۰ هزار و ۶۲۱ نفر است.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برنامه بازگشایی مدارس براساس دستورالعمل‌های ابلاغی و با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در مدارس دولتی و غیردولتی و اجرای موارد خواسته شده در دستورالعمل‌ها و برنامه‌های آموزش و پرورش خواهد بود.

اجرای واکسیناسیون گروههای سنی ۱۲ تا ۱۸ سال

رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد اجرایی مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز از فراهم سازی زیرساختهای لازم برای اجرای عملیات واکسیناسیون گروه‌های سنی ۱۲ تا ۱۸ سال در مناطق زیرپوشش این دانشگاه خبر داد.

دکتر حمیدرضا رحیمی گفت: در خصوص چگونگی برنامه واکسیناسیون این گروه سنی از وزارت بهداشت استعلام شده است که به محض دریافت پاسخ، اقدامات لازم انجام می‌شود.

وی با اشاره به سخنان وزیر بهداشت در خصوص واکسیناسیون گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال در کشور افزود: واکسنی که باید به این گروه سنی تزریق شود واکسن ساخت ایران و کوبا یا سینوفارم تک دُزی است.

رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد اجرایی مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: به محض دریافت و تامین واکسن‌های مورد نیاز و دستورالعمل‌های مرتبط، فراخوان دانش آموزان در مناطق زیر پوشش این دانشگاه انجام خواهد شد.

آغاز آموزش حضوری در سه هزار و ۵۰۰ مدرسه خراسان رضوی 

پس از گذشت حدود ۱۹ ماه از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی نسبی مدارس "شیوه‌نامه گشایش مدارس" ابلاغ و برنامه فعالیت آنها در خراسان رضوی نیز مشخص شده و بازگشایی تدریجی مدارس به محور اصلی برنامه آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید تبدیل شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار ایرنا به ابلاغ شیوه‌نامه بازگشایی مدارس از سوی وزارتخانه اشاره و بیان کرد: بازگشایی مدارس و حضور فیزیکی دانش‌آموزان در کلاس درس برای سال تحصیلی جدید به صورت تدریجی انجام می‌شود و در همه مراحل این روند اولویت اصلی و نخست حفظ سلامت معلمان و دانش‌آموزان است.

قاسمعلی خدابنده افزود: سه هزار و ۵۰۰ مدرسه در این قالب مشمول بازگشایی و آغاز آموزش حضوری همزمان با سال تحصیلی جدید هستند.

وی ادامه داد: بر این اساس آموزشهای سال تحصیلی جدید در قالبهای حضوری، مجازی و ترکیبی ارائه خواهد شد که دانش‌آموزان باید آن را پذیرفته و آمادگی لازم برای هر یک از این مدلها داشته باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی همچنین اولویت برگزاری کلاسهای درس را برای پایه‌های اول و دوم ابتدایی "حضور فیزیکی دانش‌آموزان" اعلام کرد و گفت: مدیران مدارس ابتدایی باید بر همین مبنا زمینه حضور دانش‌آموزان پایه‌های اول و دوم را در مدرسه فراهم نمایند تا علاوه بر آشنایی دانش‌آموز با معلم، حروف و اعداد به آنها آموزش داده شده و ادامه فعالیت آموزشی از طریق "شبکه شاد" نیز پیگیری شود.

وی افزود: آموزش محصلان در مدارس شبانه‌روزی و همچنین دروس مهارتی و کارگاهی هنرجویان هنرستانها از دومین هفته مهر ماه صرفا به صورت حضوری در کلاس درس و کارگاه خواهد بود.

خدابنده ادامه داد: حداکثر مدت حضور دانش‌آموزان در کلاس درس برای پایه اول ابتدایی ۴۵ دقیقه و برای دوره دوم ابتدایی و هر یک از پایه‌های مقاطع متوسطه اول و دوم ۶۰ دقیقه در نظر گرفته شده است.

وی گفت: مدت کلاسهای مجازی نیز برای دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی ۳۰ دقیقه، پایه دوم ابتدایی ۳۵ دقیقه و هر یک از پایه‌های مقاطع متوسطه اول و دوم ۴۵ دقیقه خواهد بود.

تزریق روزانه ۱۴۰ هزار دُز واکسن کرونا در خراسان رضوی

استاندار خراسان رضوی نیز در خصوص روند واکسیناسیون در این استان گفت: بسترسازی مناسب برای واکسیناسیون در استان انجام شده و ظرفیت این بخش به ۱۴۰ هزار دُز در روز رسیده‌ است که با توجه به میزان واکسن تعلق گرفته هم اکنون روزانه بیش از ۹۰ هزار دُز واکسن در استان تزریق می‌شود که بیش از ۷۰ هزار دز آن مربوط به مشهد است.

محمدصادق معتمدیان افزود: در حال حاضر ۱۳۰ مرکز تجمیعی و پایگاه واکسیناسیون متعلق به دانشگاه علوم‌ پزشکی مشهد در حال خدمت‌رسانی هستند و چهار مرکز نیز تا ساعت ۲۴ ارائه خدمت می‌کنند و متناسب با مراجعه مردم آمادگی ایجاد مراکز ۲۴ ساعته بیشتری نیز در استان وجود دارد.

وی ادامه داد: در مجموع بیش از ۵۰ درصد از جمعیت جامعه هدف بالای ۱۸ سال در این استان دُز اول و ۲۲ درصد نیز دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

استاندار خراسان رضوی گفت: در صورت غفلت از مدیریت و کنترل کرونا موج ششم شیوع آن نیز وارد کشور خواهد شد لذا نیازمند انجام واکسیناسیون در سطح گسترده هستیم تا مانع از شیوع موج ششم این ویروس شویم.

استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی افزون بر یک میلیون و ۳۵۰ هزار دانش‌آموز شاغل به تحصیل در مقاطع مختلف ۴۷ منطقه آموزش و پرورش دارد.

این استان دارای ۱۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه است که بیش از ۵۴ هزار کلاس درس دارد.

۸۰ درصد جمعیت خراسان رضوی زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند. این دانشگاه به عنوان قطب پزشکی در شرق کشور دارای حدود ۱۰ هزار دانشجو و ۲۵ هزار کارمند بهداشتی و درمانی است.

براساس آخرین آمار رسمی تاکنون پنج میلیون و ۴۷۷ هزار و ۲۲۹ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۲۸۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته مجموع جانباختگان ناشی از این بیماری در کشور به ۱۱۸ هزار و ۱۹۱ نفر رسیده است. 

همچنین تاکنون چهار میلیون و ۸۴۶ هزار و ۷۷۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.