به گزارش ایرنا، واکسیناسیون در تمام کشورهای جهان در حال انجام است و کشورهایی مثل چین، آلمان و کره جنوبی توانستند این بیماری را کنترل یا مرگ و میر ناشی از آن را به حداقل برسانند.
تاثیرات مثبت واکسیناسیون در سطح جهان ثابت شده است و بنا به اعلام بهداشت جهانی و کارشناسان بهداشت و درمان، واکسن هیچ گونه خطر جانی برای گیرنده ایجاد نمی کند و امکان ابتلا مجدد به کرونا را به حداقل می رساند.
بنا به اعلام کارشناسان بهداشت و درمان کشور باید واکسیناسیون همگانی نزدیک ۸۰درصد جمعیت کشور را پوشش دهد تا موج ششم کرونا که اواخر مهر و اوایل آبان ماه آن را پیش بینی می کنند، امکان بروز پیدا نکند.
روند ابتلا به بیماری کرونا در آذربایجان شرقی و کشور در چند روز گذشته کاهشی بوده و امید آن می رود که از پیک پنجم کرونا عبور کرده ایم؛ البته در امان ماندن از پاندومی کووید ۱۹ زمانی امکان پذیر خواهد بود که مردم به موقع واکسینه شده و به سرعت از واکسیناسیون بهره مند شوند؛ امری که تحقق آن در صورت اهتمام همگانی برای واکسیناسیون، با توجه به افزایش چند برابری تعداد مراکز واکسیناسیون و شبانه روزی کردن آنها، دور از ذهن نیست.
با اقدامات جدید میدانی اورژانس نیز در چند روز گذشته امکان واکسیناسیون در میادین اصلی شهر تبریز فراهم شد تا واکسن بیشتر و راحت تر از هر زمان دیگری در دسترس بوده و مردم امکان بهره مندی از آن را داشته باشند.
۶۶درصد جمعیت بالای ۱۸سال آذربایجان شرقی واکسینه شدند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: روزانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ نتیجه آزمایش کرونا در آذربایجان شرقی مثبت می شود که این روند کاهشی بوده و واکسیناسیون در آن اثر مستقیم دارد.
عباسعلی درستی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تاکنون ۶۶ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال آذربایجان شرقی واکسینه شدند و از امروز نیز متولدان ۱۳۸۵ و قبل در واقع ۱۵ و به بالا می توانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون واکسینه شوند.
وی ادامه داد: واقعیت این است که آذربایجان شرقی در موج پنجم میزان بستری و فوتی کمتری نسبت به استان های دیگر داشت و فاصله زمانی اوج گیری پنجم کرونا کوتاهتر بوده که نتیجه واکسیناسیون بیشتر نسبت به سایر نقاط کشور است.
واکسیناسیون مرگ کرونایی را کاهش می دهد
درستی تاکید کرد: واکسیناسیون مرگ و میر را کاهش می دهد و این موضوع ثابت شده است بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی نیز تمام واکسن ها برای واکسینه شدن مناسب است.
وی یادآور شد: اگر پوشش جمعیتی واکسیناسیون در استان و کشور به حدود ۸۰درصد برسد به طور قطع زنجیره انتقال قطع می شود و پیک ششم کرونا بروز پیدا نمی کند.
درستی ادامه داد: حدس می زنند قبل از آبان ماه پیک ششم کرونا در کشور نمایان شود اما اگر واکسیناسیون به بالای ۷۰درصد برسد کرونا فروکش خواهد کرد.
وی با اشاره به برخی اطلاعات غلط فضای مجازی و شایعات در خصوص واکسن، گفت: مرگ و میر به علت تزریق واکسن واقعیت نداشته و سندیت ندارد برخی از این فوتی ممکن است بر اثر بیماری هایی قلبی، سرطانی و سایر بیماری هایی که خود شخص داشته بروز پیدا کند یا پیش از واکسیناسیون دارای کرونا بوده باشد.
درستی ادامه داد: گزارش موثقی در خصوص فوت بر اثر واکسیناسیون در آذربایجان شرقی وجود نداشته است.
یکهزار و ۷۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های آذربایجان شرقی بستری هستند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: آمار ورودی بیماران کرونایی به بیمارستان های استان با شیب ملایم در حال کاهش است.
دکتر روزبه رجایی با اشاره به اینکه حدود هزار و ۷۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های آذربایجان شرقی بستری هستند، افزود: پیش بینی می شود این روند کاهشی در روزهای آینده نیز ادامه داشته باشد.
حدود ۴هزار در مراکز سیار اورژانس تبریز واکسینه شدند
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به استقبال گسترده مردم از استقرار مراکز سیار این نهاد برای واکسیناسیون اعلام کرد: تاکنون بیش از سه هزار نفر در این مراکز مقابل کرونا واکسینه شدهاند.
فرزاد رحمانی در یک گفت و گوی خبری افزود: فعالیت مراکز سیار واکسیناسون اورژانس در تبریز در میادین اصلی این کلان شهر از بیست و ششم شهریور ماه امسال ، آغاز شده و شهروندان استقبال خوبی از آنها داشته اند.
وی همچنین علت تزریق واکسن سرپایی کرونا در یکی از پیاده روهای تبریز را تشریح کرد و افزود: در لحظات اولیه راه اندازی مرکز واکسیناسیون سیار و ازدحام مراجعه کنندگان، چند نفر با عجله و اصرار درخواست تزریق سرپایی واکسن کردند که این کار پیش از آماده سازی محل انجام شد.
وی اضافه کرد: پس از چند دقیقه با استقرار کامل عوامل و میز و صندلی و اتوبوس، بقیه افراد در حالت نشسته واکسینه شدند و تنها در دقایق اولیه تزریق سرپایی صورت گرفت.
رئیس مرکز اورژانس آذربایجان شرقی یادآوری کرد: پیش از این قرار بود به مناسبت فرا رسیدن ۲۶ شهریورماه، روز اورژانس و فوریتهای پزشکی، تزریق واکسن کرونا در مراکز واکسیناسیون سیار یک روزه مستقر در میادین اصلی تبریز، توسط عوامل اورژانس انجام گیرد، اما با توجه به استقبال شهروندان عزیز، این روند تا به امروز ادامه یافته است.
وی افزود: از ساعت هشت صبح تا هشت شب مراکز واکسیناسیون سیار در میادین یکه دکان، آبرسان، عینالی و میدان ساعت تبریز، شهروندان را مقابل کرونا واکسینه می کنند.
وی اظهار کرد: این اقدام در جهت کمک به تسریع در تکمیل واکسیناسیون کرونایی شهروندان و بهبود وضعیت کرونایی استان انجام میگیرد.
واکسیناسیون علیه کرونا در آذربایجان شرقی در روزهای اخیر سرعت گرفته، به گونه ای که بنا بر اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکنون بیش از ۶۲ درصد جمعیت بالای ۱۸ استان در برابر کرونا واکسینه شده اند.
تمام توان دولت برای تامین واکسن داخلی و خارجی معطوف شده است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: مشکل واکسن در سطح کشور نخواهیم داشت و تمام توان دولت برای تامین واکسن داخلی و خارجی معطوف شده است.
بهرام عین اللهی همچنین اظهار کرد: برای بازگشایی مدارس لازم است که هر دو دُز واکسن تزریق شود.
وی افزود: براساس مطالعات علمی و تصمیمات کمیته علمی وزارت بهداشت، قرار شد در تمام مراکز واکسیناسیون کشور دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال واکسن دریافت کنند.
عین الهی ادامه داد: بر اساس میزان واکسنهای موجود در کشور کار واکسیناسیون دانش آموزان را آغاز خواهیم کرد و در مرحله بعدی هم کودکان ۷ تا ۱۲ سال واکسینه خواهند شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه به تمام مراکز اعلام شده تا برای دانش آموزان حق تقدم قائل شوند، گفت: برای بازگشایی مدارس لازم است هر دو دز واکسن تزریق شود و توصیه میکنیم از فردا دانش آموزان به مراکز تزریق مراجعه کنند.
عین اللهی افزود: واکسنی که مطالعه شده و به تایید رسیده در حال حاضر واکسن سینوفارم است که به این رده سنی تزریق میشود.
وزیر بهداشت ادامه داد: پایگاههای واکسیناسیون در کشور ۳۰ درصد افزایش یافته و اکنون هزار و ۹۰ واحد تجمیعی در کشور ایجاد شده است و این اختیار به استانها داده شده که هر استانی با توجه به تعداد مراکز و تعداد تزریقهای روزانه، بتوانند محدودیت سنی برای تزریق را بردارند.
وی افزود: تاکنون در کشور حدود ۴۳ میلیون نفر واکسن دریافت کردهاند، این در حالی است که تا پایان تیرماه امسال فقط پنج میلیون نفر واکسن زده بودند.
عین اللهی گفت: واکسن به معنای پایان کرونا نیست و همه افراد واکسینه شده حتما باید ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.