مشهد- ایرنا- استاد دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد گفت: بانوان افزون بر ۳۰ درصد از جامعه آماری مهندسان خراسان رضوی را شامل می‌شوند.

مریم استادی، پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت نهمین دوره انتخابات نظام مهندسی خراسان رضوی افزود: اکنون در دانشگاه‌ها شاهد حضور بانوان در رشته‌های معماری و شهرسازی در مقایسه با آقایان هستیم، اما میزان مشارکت‌ آنان در کارهای اجرایی و مدیریتی کمتر است، چراکه در نظام مهندسی با مدیریتی کاملا مردانه مواجه هستیم.

وی در خصوص نهمین دوره انتخابات نظام مهندسی خراسان رضوی نیز گفت: این دوره از انتخابات نظام مهندسی در روز هفتم مهرماه به ‌صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود.
استادی بیان کرد: در این دوره از انتخابات ۱۱۵ نفر داوطلب و کاندیدای هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی هستند که تنها هفت نفر آنان زن هستند و ضروری است انگیزه‌ بیشتری برای حضور جدی‌تر بانوان در این عرصه به‌ وجود آید.
عضو سابق ششمین دوره شورای اسلامی مشهد نیز در این جلسه گفت: وظیفه‌ اصلی سازمان نظام مهندسی، حفاظت و صیانت از مطالبات مهندسان و حمایت از جامعه‌ گروهِ هدف است.  
محمدهادی مهدی‌نیا افزود: اکنون نقدهای منصفانه زیادی به سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی در مواردی نظیرِ صدور پروانه و مراحل اداری میان شهرداری و سازمان نظام مهندسی وجود دارد.  
وی ادامه داد: خدمات مهندسی باید در کوتاه‌ترین زمان به انجام برسد و اکنون مشکلات مدیریتی چالش پیش روی این حوزه است.

مهدی نیا گفت: برای کوتاه‌کردنِ زمانِ خدمات مهندسی، کنار گذاشتن کاغذ بازی، حذفِ زواید و شفاف‌سازی، به مدیرانی جسور و با اراده نیازمندیم که جسارتِ حذفِ مقررات‌ کاذب را داشته باشند.  
به گفته وی، جسارت یعنی تفسیر از قانون به شکلی که بتوان کار اجرایی کرد، بنابراین پرونده‌های نظام مهندسی ساختمان این قابلیت را دارد که در کمتر از ۱۵ روز پاسخ داده شود.
وی با بیان اینکه سازمان‌های مردم‌نهاد یکی از ارکان اصلی جامعه مدنی هستند، افزود: یکی از قوی‌ترین سازمان‌های مردم‌نهاد کشور، نظام مهندسی ساختمان است که از سال ۱۳۷۴ آغاز به کار کرده و اکنون در ۳۱ استان کشور فعال است.
به گفته وی،  وظیفه اصلی سازمان نظام مهندسی ساختمان حمایت از جامعه گروه هدف برای مهندسی کردن فرآیند ساخت و ساز  در جامعه است.
مهدی نیا گفت: در هشت دوره قبلی انتخابات هیات مدیره نظام مهندسی در استان، آنگونه که باید به پرسشها و نیازهای گروه هدف در اموری مانند حقوق و دستمزد کارگران و اصلاح فرآیندهای مهندسی پاسخ داده نشده است.

سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی بیش از ۳۷ هزار عضو مهندس در هفت رشته ساختمانی دارد که در ۲۳ دفتر نمایندگی استان مشغول فعالیت هستند.