به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، خبرگزاری رسمی کره شمالی KCNA به نقل از "ری تائه سونگ" معاون وزیر امور خارجه این کشور اعلام کرد: تا زمانی که شرایط سیاسی درخصوص جمهوری دموکراتیک خلق کره (شمالی) و سیاست خصمانه آمریکا تغییر نکرده باشد، هیچ چیزی عوض نخواهد شد، هر چند که توقف جنگ صدها بار اعلام شده است.
این مقام کره شمالی تصریح کرد: کنار گذاشتن سیاست خصمانه و استانداردها (معیارهای) دوگانه آمریکا اولویت اصلی و مهم در ایجاد ثبات در شرایط شبه جزیره کره و تضمین صلح است.
"مون جائه این" رئیس جمهور کره جنوبی روز سهشنبه در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد درخواست خود برای اعلام رسمی پایان جنگ کره را تکرار کرد و پیشنهاد کرد که دو کره به همراه آمریکا (یا به همراه آمریکا و چین) این موضوع را اعلام کنند.
وی با اشاره به مجموعه ای از توافقنامههای گذشته و همچنین توافقنامه پیونگ یانگ و واشنگتن در سنگاپور در سال ۲۰۱۸ گفت: امیدوارم، ببینم که شبه جزیره کره قدرت گفت وگو و همکاری در تقویت صلح را دارد.
مون در سخنان خود هیچ اشاره ای به آزمایش های اخیر کره شمالی برای پرتاب موشک های بالستیک و کروز نکرد، اما در عوض پیشنهاد از سرگیری برنامه ای بین کره ای برای اتحاد مجدد خانواده های جدا شده را داد و اظهار داشت: با توجه به اشتیاق خانواده های جدا شده که در سنین بالا هستند، نباید وقت را در پیشبرد دیدارهای مجدد آنها از دست دهیم.
جنگ کره در سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ میلادی با آتشبس به پایان رسید، اما هیچ پیمان صلحی بین دو کشور امضا نشد و دو کره هنوز بطور فنی (تکنیکال) درگیر جنگ محسوب میشوند.
مون همچنین امروز در بازگشت از نیویورک در سئول گفت که اطمینان دارد که پیونگ یانگ درک میکند که گفتوگو با واشنگتن به نفعش است، اما افزود که اطمینان ندارد این امر تا پیش از پایان دوره ریاست جمهوری او رخ بدهد. ریاست جمهوری مون در سال ۲۰۲۲ به پایان میرسد.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز روز سهشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که آمریکا خواستار "دیپلماسی مداوم" برای حل و فصل بحران در ارتباط با برنامههای هستهای و موشک بالستیک کره شمالی است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در این هفته اعلام کرد که برنامه هستهای کره شمالی با شتاب در حال پیشرفت است.