رسول حسام جمعه شب در گفت و گو با ایرنا افزود: تمام نیازمندی ها و ادوات انفرادی موردنیاز منابع طبیعی تهیه و به آنها واگذار شده و در این خصوص کمبودی برای اطفا حریق در عرصه های یادشده وجود ندارد.
وی ادامه داد: ده ها دستگاه خودروی آتش نشانی، تراکتور های آب پاش، ادوات راهداری و خودرو های کمک دار در منطقه جنگلی کردکوی حضور دارند.
به گفته حسام بیش از ۱۰۰ نیروی تازه نفس از دستگاه های مختلف تا بامداد فردا به نیروهای حاضر در عملیات افزود می شوند.
در همین راستا رئیس کل دادگستری گلستان هم دستور ویژه برای شناسایی و برخورد با عاملان آتش سوزی جنگل های درازنو کردکوی را صادر کرد.
حیدر آسیابی در این خصوص گفت: دادستان کردکوی ماموریت دارد موضوع آتش سوزی جنگلهای منطقه حفاظت شده جهان نما و منطقه درازنو را به صورت ویژه بررسی و عاملان آن را شناسایی کند.
وی با تاکید بر حساسیت دستگاه قضایی بر حفاظت منابع طبیعی استان افزود: عوامل انسانی این آتش سوزی ها شناسایی و در اسرع وقت به سزای عمل خود خواهند رسید.
رئیس کل دادگستری گلستان ادامه داد: جنگل های هیرکانی، گنجینه و میراث کهن کشور است و آتش سوزی گسترده جنگل های منطقه حفاظت شده جهان نما در کمتر از یک ماه، جای تاسف دارد.
مدیرعامل هلال احمر گلستان گفت: هفت تیم امدادی شامل ۱۸ نیروی عملیاتی از شعبه کردکوی، پایگاه های امدادونجات درازنو، بندرترکمن، آق قلا به همراه تیم مرکز استان و واکنش سریع برای پشتیبانی امدادی نیروهای عملیات اطفای حریق در محل حادثه مستقر شدند.
فرهاد میقانی افزود: پنج نفر از نیروهای عملیات اطفای حریق مصدوم شدند که یک مرد ۳۰ ساله به دلیل ترومای پای راست به بیمارستان امیرالمؤمنین کردکوی اعزام و سایر مصدمان با صدمه جزئی به صورت سرپایی مداوا شدند.
به گزارش ایرنا، از حوالی ظهر روز پنجشنبه جنگل های محدوده یانه سر، رادکان و درازنو در کردکوی دچار حریق شد.
گلستان ۴۵۲ هزار هکتار عرصه جنگلی و ۸۶۲ هزار هکتار عرصه مرتعی دارد که جزو مناطق پرخطر از نظر وقوع آتش سوزی هستند و گردشگران، دامداران و حاشیهنشینان جنگلها و مراتع نقش بسزایی در حفظ و نگهداری این نعمت خدادادی دارند.
خشکسالی های امسال موجب شد تا ریسک وقوع حریق در زیستگاه های استان افزایش یابد.
هواشناسی گلستان روز گذشته با اعلام افزایش دما، نسبت به احتمال آتشسوزی در جنگلهای هیرکانی هشدار داده بود.
آتش سوزی، تخریب، تصرف و خشکسالی از جمله چالش های فراروی جنگلهای شمال ایران است که به تاکید کارشناسان باید برای رفع این معضلات این اکوسیستم ارزشمند تدابیری ویژه اتخاذ کرد.