به گزارش ایرنا، از درب ورودی حیاط مدرسه که وارد شدم تعدادی دانش آموز با لباس فرم رنگی و البته با ماسک و در دست داشتن پرچم جمهوری اسلامی به مهمانان با صدای بلند سلام و خوش آمدگویی می کردند.
وارد حیاط که شدم از این همه شور و و شوق دانش آموزان و خندههای از ته دلشان به شوق آمدم تعدادی از آنان بر روی صندلیهای یک درمیان و با فاصله قرار گرفته بودند اما از همان فاصله هم با هم صحبت کرده و هربار با اعتراض معلمان خنده هایشان را قطع می کردند.
تعدادی دیگر نیز به عنوان گارد پرچم و گروه سرود با لباسهای مخصوص گوشه ای از حیاط مدرسه ایستاده بودند و منتظر شروع برنامه بودند و گاهگاهی دور از چشم معلمانشان با هم پچ پچ می کردند.
در این میان با چند نفر از دانش اموزان صحبت کردم به اندازه ای از باز شدن مدرسه خوشحال بودند که وقتی صحبت می کردند آنقدر هیجان داشتند که قابل وصف نیست.
دعای هرشبم بازگشایی مدارس و دیدن دوباره دوستانم بود
هلیا رحیمی نیا دانش آموز پایه نهم مدرسه شهید نامدار مرادی می گوید: نمی توانم خوشحالی ام از بازگشایی مدارس را با زبان بیان کنم در تمام این مدت تعطیلی دعای هر روز و شبم این بود که دوباره مثل گذشته سرکلاس های درس و کنار دوستانم قرار بگیرم.
وی با بیان اینکه در این شرایط که تعداد زیادی از جامعه و همچنین معلمان واکسینه شده اند نه خودم و نه خانواده ام هیچ ترسی از بازگشایی مدارس نداریم اظهار داشت: وقتی پروتکل های بهداشتی رعایت شود به نظرم می توانیم بدون هیچ مشکلی در مدرسه حضور پیدا کنیم.
این دانش آموز کردستانی یادآور شد: در این مدت که کلاس ها آنلایم بود من خودم به شخصه خیلی در درس هایم افت کردم و قطعا هیچ آموزشض جای آموزش حضوری را نمی گیرد چون همیشه این استرس را داشتیم که وسط درس یا امتحان اینترنت قطع نشود.
وی اضافه کرد: در این مدت به شدت دلم برای کلاس های حضوری و دوستانم تنگ شده بود و امروز خیلی خوشحالم و امیدوارم که امسال روند ۲ سال گذشته تکرار نشود و بتوانیم در مدرسه حضور پیدا کنیم.
این دانش آموز کردستانی همچنین در مورد واکسیناسیون دانش آموزان نیز گفت: به محض اینکه اعلام وشد که دانش آموزان در سن من نیز واکیسنه شوند بدون هیچ درنگی استقبال کرده و حتما واکسن خود را تزریق خواهم کرد.
درسا مشهدی بابایی نیز که به دوستش چسپیده و با خوشحالی می گوید، چقدر دلم برایت تنگ شده بود نیز در جواب سوالم که می پرسم خیلی خوشحالی که مدرسه بازشده می گوید: مگر مشخص نیست چقدر خوشحالم و بازهم به دوسشت نگاه می کند.
وی نیز می گوید: به نظر من فضای مجازی اصلا نمی تواند جایگزین حضور در مدرسه باشد البته در آن شرایط خوب ود و مجبور بودیم اما الان که معلکمان واکیسنه شده اند و قرار است دانش آموزان نیز واکیسنه شوند و می توانیم بازهم کنار دوستانمان و در مدرسه باشیم خیلی خوب است و امدیوارم تداوم داشته باشد.
در حین صحبت با دانش آموزان بودم که صدای مجری برنامه بلند شد و مراسم نمادین بازگشایی مدارس و پایان ۱۹ ماه انتظار با حضور جمع زیادی از مسوولان استانی و کشوری در مدرسه شهید نامدار مرادی سنندج َآغاز شد.
پس از خیر مقدم گویی مجری برنامه و تبریک به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید به معلمان و کادر آموزشی و البته پس از قرائت قرآن کریم و سرود ملی جمهوری اسلامی سخنرانی سخنرانان شروع شد.
موضوع مدرسه کسب علم است
نماینده ولی فقیه در کردستان یکی از سخنرانان مراسم بود که به جایگاه دعوت شد، ویبا تبریک آغاز سال تحصیلی از دانش اموزان خواست شادابی و طراوت را مدنظر قرار داده و از فرصتی که در اختیار دارند نهایت استفاده را ببرند.
حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی با بیان اینکه موضوع مدرسه کسب علم، دانش و آگاهی است، اگفت: در این زمینه معلمان و مربیان نیز باید تلاش کنند خود را علوم روز مجهز کرده و همواره در حال فراگیری باشند و دانش اموزان را نیز از این علوم بهره مند سازند.
وی از دانش آموزان خواست به طراوت و شادابی خود بیش از هر چیز دیگری اهمیت داده و تلاش کنند هر کاری که مشروع باشد و شدابی ایجاد کند را انجام داده و با همین طراوت شادبی به فراگیری علم و دانش بپردازند.
نماینده ولی فقیه در کردستان با بیان اینکه معنویت و توجه به دین، عبادت، خویشتن داری و تقوا را نیز باید مورد توجه دانش آموزان و معلمان باشد، گفت: این مساله که انسان حس کشور دوستی کند و برسااس ارزش های دنی به مسائل کشور توجه کند زمینه ساز پیشرفت و توسعه خواهد شد.
خانواده ها همکاری لازم برای حضور دانش آموزان در مدارس را داشته باشند
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز در این مراسم اظهار داشت: در این ۱۹ ماه گذشته مدارس تعطیل و نیمه تعطیل بوده آسیب هایی از لحاظ مختلف به دانش آموزان وارد شده است و امروز رویکرد جهانی و همجنین رویکرد مسوولان کشور بر بازگشایی مدارس و اموزش حضوری است.
رشید قربانی افزود: مطالعات بین المللی هم که انجام شده نشان داده است که با استفاده از فضای مجازی حداکثر ۵۰درصد اموزش یادگیری محقق نمی شود و رشد اجتماعی و فرهنگی که در تعامل با معلمان یا سایر دانشآموزان اتفاق می افتد نیز در این شرایط صفر است.
وی یادآور شد: درحال حاضر دانش آموزان ۲۰درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند و براساس آمار اعلام شده کمتر از ۲۰درصد این تعداد با آسیب های ناشی از کرونا مواجه شدند لذا نگرانی زیادی در این زمینه وجود ندارد چون امسال اکثر معلمان واکسینه شده و واکسیناسون دانش اموزان نیز بزودی انجام خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان اضافه کرد: قطعا دغدغه و نگرانی وجود دارد اما مثل گدشته نیست وبستر تا حدود زیادی فراهم است و امسال و برای باز بودن مدارس و نحوه آموزش حضوری تصمیم گیری به شورای مدارس داده شده مگر در شرایط خاص و اضطراری مسوولان ورود پیدا کنند.
وی از خانواده ها خواست در زمینه حضور دانش آموزان در کلاس درس البته براساس مقتضیات و تصمیماتی که گرفته می شود با ما همکاری داشته و آموزش و پرورش و کادر مدرسه را تنها نگذارند.
در ادامه این مراسم و پس از نواختن زنگ آغاز سال تحصیلی توسط مسوولان، دانش آموزان وارد کلاس های درس شدند و سال تحصیلی جدید در سایه کرونا رسما در سه هزار و ۸۰۰ واحد آموزشی کردستان آغاز شد.