به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، این بزرگترین تظاهرات اعتراضی در زمینه درخواست ها برای اقدامات مربوط به چالش تغییرات آب و هوایی از زمان آغاز همه گیری کرونا بوده است.
این تظاهراتها در چند شهر دنیا از جمله برلین، ورشو و تورین برگزار شد
این تظاهرات ها چند هفته پیش از برگزاری نشست سازمان ملل در مورد چالش تغییرات آب و هوایی در شهر گلاسکو اسکاتلند با هدف تضمین اقدامات رهبران حهان برای کاهش انتشار گازهای گل خانه ای برگزار شد.
گرتا تانبرگ فعال محیط زیستی مطرح سوئدی در جمع هزاران معترض در برلین آلمان گفت: بیشتر از هر زمان دیگری آشکارتر شده است که هیچ حزب سیاسی اقدامات کافی در راستای مقابله با تغییرات انجام نداده اند.
این تظاهرات پیش از این در بیش از ۱۵۰۰ مکان در جهان سازماندهی شده بود که در آسیا نیز برگزار شد.
یک فعال محیط زیستی ۲۲ ساله در شهر داکا نیز گفت: هر کسی را میبینید که در مورد مقابله با تغییرات آب و هوایی وعده هایی می دهد اما هیچ کس به وعده اش عمل نمی کند. ما خواهان اقدام در این زمینه هستیم و نمیخواهیم فقط شاهد وعده دادن افراد و مقامات باشیم.
دومینیکا لاسوتا فعال ۱۹ ساله در تظاهرات شهر ورشو نیز خاطر نشان کرد: ما اینجا هستم تا به سیاست های دولت در زمینه مقابله با تغییرات آب و هوایی " نه" بگوییم. دولت ما سالهاست که در مسیر هر سیاست مربوط به تغییرات آب و هوایی مانع ایجاد می کند و نسبت به درخواست های ما برای ایجاد آینده ای سالم بی توجه بوده است.
نخستوزیر انگلیس اخیرا اعلام کرد بود که اجلاس آتی تغییرات آب و هوایی در شهر گلاسکو شانس زیادی برای حصول توافق لازم به منظور جلوگیری از افزایش فاجعهبار گرمایش زمین و مقابله با تغییرات اقلیمی ندارد
بوریس جانسون معتقد است شانس موفقیت اجلاس " کاپ ۲۶" در مورد بررسی چالش های مربوط به تغییرات آب و هوایی برای حصول توافقی موثر، «۶ از ۱۰» است. به عبارت دیگر این اجلاس ۶۰ درصد شانس موفقیت دارد.
اجلاس آب و هوایی گلاسکو از ۱۰ آبان تا ۲۱ آبان ماه سال جاری با حضور شماری از رهبران جهان، کارشناسان امور زیست محیطی و فعالان حامی مقابله با چالش های مربوط به تغییرات آب و هوایی در شهر گلاسکو انگلیس برگزار می شود.
تغییرات اقلیمی و گرمای زمین ناشی از افزایش گازهای گلخانه ای که منجر به بروز حوادثی همچون خشکسالی، تخریب لایه ازن، به راه افتادن سیل های ویرانگر، ذوب شدن یخ های طبیعی، سوختن جنگل ها و ... شده، اقتصاد، معیشت و زیست بوم ها را برهم زده و حیات نسل حاضر و آینده را تهدید می کند.