شیراز- ایرنا- معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای فعال کردن تدریجی آموزش حضوری در کشور گفت: در گام نخست حدود چهار و نیم میلیون دانش آموز در مناطق روستایی و عشایری و همچنین در حوزه فنی و حرفه‌ای وارد سیستم آموزش حضوری می‌شوند.

به گزارش ایرنا، علیرضا کمرئی، شنبه در آیین نواختن زنگ نمادین آغاز سال تحصیلی که در دبیرستان شاهد ۱۶ شیراز برگزار شد، افزود: این روند در آبان ماه شتاب خواهد گرفت و با گسترش واکسیناسیون و اطمینانی که نسبت به ایمنی دانش آموزان ایجاد خواهد شد، تعداد بیشتری از دانش آموزان در مدارس و فضاهای آموزشی حضور خواهند یافت.
وی ادامه داد: تعلیم و تربیت در فضای واقعی و در ارتباط رویارو و تعاملی بین معلم و دانش‌آموز، دانش آموزان با یکدیگر و دانش آموزان با فضای مدرسه اتفاق می‌افتد.
او اظهار داشت: آنچه که برنامه درسی پنهان نامیده می‌شود همین فضای فیزیکی مدرسه است که در فرایند جامعه پذیری و اجتماعی شدن دانش آموزان بی نهایت اثرگذار است و حتی گاهی اوقات از اراده معلمان برای انتقال ماده درسی بیشتر تعیین کننده است و بیشتر در رفتار و نگاه دانش آموزان اثر دارد.
رئیس ستاد پروژه مهر بازگشایی مدارس کشور، با بیان اینکه آموزش را از هر وسیله ای می‌توان منتقل کرد افزود: باید کمک شود تا با ایمن شدن فضا و گسترس واکسیناسیون، دانش آموزان به فضای تعلیم و تربیت بازگردند.
کمرئی ادامه داد: آموزش و پرورش در این زمینه سه رویکرد را دنبال می‌کند که رویکرد نخست بازگشایی مدارس در فضای پیرامون و مناطق روستایی و عشایری است چرا که آنها طی ۱۹ ماه گذشته دسترسی محدودتری به امکانات و فضاهای مجازی برای آموزش دانشتند و بیشتر آسیب دیدند و بنابراین نیازمند توجه بیشتری هستند.
او گفت: علاوه بر این، کنترل شرایط و ایمن کردن فضا نیز راحت‌تر انجام می‌شود و بنابراین دانش آموزان روستایی و عشایری در کنار دانش آموزان شاخه فنی و حرفه ای در گروه اول حضور در فضاهای آموزشی قرار گرفته‌اند.
وی گفت: امیدواریم در مهرماه شاهد حضور حداقل ۳۰ درصدی دانش‌آموزان در فضای مدرسه باشیم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: خانواده‌ها اطمینان داشته باشند که تا نسبت به ایمن بودن فضا و شرایط برای دانش آموزان یقین پیدا نکنیم به سمت آموزش‌های حضوری حرکت نخواهیم کرد.


۱۹ هزار برنامه آموزشی غیرحضوری طی ۱۹ ماه
کمرئی، با اشاره به برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش در جهت تعلیم و تربیت دانش آموزان و تعطیل نشدن آموزش در ایام شیوع کرونا گفت: طی ۱۹ ماه گذشته ۱۹ هزار برنامه آموزشی از طریق صدا و سیما برای دانش آموزان پخش شد. این اتفاق بیانگر این مطلب است که حاکمیت به مساله تعلیم و تربیت دانش آموزان می‌اندیشد.
او افزود: علاوه بر این، مناطق آموزشی و جامعه تعلیم و تربیت نیز با تولید بسته‌های یادگیری اجازه ندادند حتی در دوردست ترین نقاط هم دانش آموزی از تحصیل باز بماند.
وی گفت: در سال تحصیلی جدید نیز برنامه‌ریزی جامعی در آموزش و پرورش انجام شده و برنامه‌های تلویزیونی از امروز در سطح وسیعی برای تمام دروس پخش خواهد شد.
او افزود: اراده وزارت آموزش و پرورش، ارائه آموزش‌های حضوری برای دانش آموزان است.

والدین بر بازگشایی مدارس اصرار کنند
مدیر کل آموزش و پرورش فارس هم گفت: دانش آموزان نیاز عاطفی و اجتماعی دارند و انتظار ما از والدین آنها این است که برای بازگشای مدارس اصرار و پافشاری کنند.
فرهاد اسماعیلی افزود: امروز تمام سازمان‌های جهانی و علمی و در راس آنها یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد) تقاضا کردند مدارس باز شوند، به ویژه در این ایامی که تعداد فرزندان خانواده‌ها نسبت به گذشته کمتر است و کودکان جامعه پذیری را در مدرسه به شکل کاملا قالب یاد می‌گیرند.
وی ادامه داد: امیدواریم با کمک تمام مجموعه‌ها و فراهم شدن شرایط و همچنین رعایت دستورالعمل‌ها، مدارس هرچه سریعتر باز شوند.
 همزمان با آغاز مهرماه افزون بر ۹۰۰ هزار دانش آموز در فارس سال تحصیلی جدید را در مقاطع مختلف آغاز می‌کنند.