امیر سرتیپ دوم ستاد مرادعلی بیژنوند روز یکشنبه و به مناسبت هفته دفاع مقدس در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اساس و پایه جنگ هشت ساله تحمیلی از سوی استکبار جهانی، به سرکردگی آمریکا و اسراییل و با حمایت بیش از ۵۰ کشوری که تابع دستورات آنها بودند، صورت گرفت و عراق را در طول هشت سال جنگ تحمیلی مورد حمایت همه جانبه خود قرار دادند.
وی تصریح کرد: در واقع، دفاع ما در طول هشت سال از سرزمین، دین، ناموس، استقلال و تمامیت ارضی انجام گرفت و امروز ما از آن به دفاع مقدس یاد می کنیم زیرا هر چه که مولفه ارزشمند از جمله دفاع جانانه و همه جانبه بود، شهدا، ایثارگران و رزمندگان ما به انجام رساندند تا یک وجب از خاک میهن اسلامی ما در نهایت به تصرف دشمن نرسد.
وی از دفاع مقدس به عنوان یک دانشگاه بزرگ یاد کرد که بسیاری از عملیات های آن امروزه در بزرگترین دانشگاه های جهان تدریس می شود و افزود: این اتفاق باید به نسل های آینده منتقل شود تا آنان درک کنند جوانمردان و ایثارگرانی از خود گذشته بودند که این مملکت را برای آنها حفظ کردند و اگر خدای ناخواسته و در راستای دشمنی های استکبار، اگر روزی چشم طمع دوباره به کشور اسلامی ما دوختند این مساله در ذهنشان باشد که آزادی آنها در گرو این شهدا بود و باید آنان نیز مثل شهدا از کیان سرزمینی خود دفاع کنند.
امیر بیژنوند با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری که فرمودند باید یاد و خاطره شهدا و دفاع مقدس زنده نگاه داشته شود و هیچ شخص، ارگان و سازمانی حق تحریف آن را ندارد، یادآور شد: آن چه که واقعیت بوده باید به نسل های آینده منتقل شود تا همین مساله انگیزه و افتخاری باشد برای آنان که بدانند با تقدیم بیش از ۲۵۰ هزار شهید و چند هزار ایثارگر، جانباز و آزاده بود که انقلاب حفظ شد و در نهایت نیز آزادی، استقلال و عزت آنها در سایه از خود گذشتگی شهدا و ایثارگران و جانبازان دفاع مقدس بوده است.
وی در پاسخ به این سووال که دفاع مقدس چه نقشی در پایداری نظام اسلامی داشته، گفت: در هر جامعه و کشوری عناصری مانند نیروهای مسلح و مردم هستند که در برخی مواقع برای حفظ و پایداری نظام خود به دفاع از آن روی بیاورند و ملت ایران نیز در عمل این موضوع را ثابت کرد تا جایی که دفاع مقدس باعث حفظ نظام اسلامی شد و حفظ نظام یعنی پایدار ماندن نظام جمهوری اسلامی در سراسر دنیا.
فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۱۶ زرهی قزوین تاکید کرد: زمانی که دشمن با تمام قدرت و توان رزمی خود به مرزهای ما حمله کرد و ما مظلومانه در برابر آنها ایستادگی کردیم هنوز یگان های ارتش و سپاه ما به علت نوپا بودن انقلاب و درگیری های قومی و قبیله ای که دشمنان در داخل به راه انداخته بودند، سازماندهی نشده بود و از نگاه دشمن نیز آمادگی دفاعی لازم را نداشتیم اما با همین شرایط و امکاناتی که به ما تحمیل شد، جانانه در برابر آنان ایستادیم و در همان ابتدای جنگ تحمیلی نیز ارتش با استقرار در مرزهای میهن اسلامی به این سخن امام راحل که باید ماشین جنگی دشمن توسط نیروهای مسلح و با کمک مردم متوقف شود، لبیک گفتیم.
وی ادامه داد: پس از آنکه توانستیم ماشین جنگی دشمن را متوقف کنیم، امام راحل فرمودند که باید دشمن از خاک کشورمان بیرون برود، به همین منظور دستور شکسته شدن حصر آبادان و آزادسازی خرمشهر صادر شد و بدین ترتیب بود که با قطره قطره خون شهدا توانستیم دشمن را به عقب رانده و آنان را با آن همه تجهیزات و حمایت کنندگان شرقی و غربی در پشت مرزهای بین المللی زمین گیر کنیم.
این مسوول نظامی یادآور شد: نیروهای مسلح ما پس از پایان جنگ و در کنار همه سختی ها، به بازسازی تجهیزات خود در حوزه نظامی پرداخت و تا بدان جا پیش رفت که امروز تجهیزات بومی آن با پیشرفته ترین تجهیزات نظامی دنیا برابر می کند و این یعنی پایداری نظام مقدس و امروز نیز دشمن ما را به عنوان یکی از قدرت های منطقه می شناسد.
به گفته وی، زمانی آمریکا و حامیانش، صدام را برای سرنگونی ایران تحریک کردند اما امروز این کشور به یک پایگاه برای ما تبدیل شده و در اربعین حسینی نیز میلیون زائر برای پابوسی آقا امام حسین (ع) به آن کشور سفر می کنند و این یعنی پایداری و اقتدار نظام جمهوری اسلامی و در نهایت اینکه نه تنها نتوانستند جمهوری اسلامی را سرنگون کنند بلکه امروز امید عراق به کشور ما دوخته شد، چون اگر ایران نبود تکفیری ها این کشور را نابود کرده بودند.
امیر بیژنوند با اشاره به نقش قرارگاه عملیاتی لشکر ۱۶ در دوران دفاع مقدس، اظهار داشت: زمانی که جنگ به کشور ما تحمیل و دفاع مقدس آغاز شد، یکی از یگان هایی که در نخستین روزهای جنگ وارد عمل شد، لشکر ۱۶ زرهی قزوین به فرماندهی مرحوم سرهنگ لطفی بود که با گذشته سه ماه و ۱۵ روز از حمله عراق علیه ایران توانست عملیات نصر را در کرخه نور اجرا کند و درس بزرگی را هم به نیروهای داخلی و هم به دشمن داد که ما نه تنها قدرت دفاع از مملکت خود را داریم بلکه توان انجام عملیات آفندی را نیز داشته و همین عملیات معادلات دشمن را به هم ریخت و در ادامه نیز دشمن را در اجرای برنامه هایش ناکام گذاشت.
وی اضافه کرد: در عملیات نصر که انعکاس جهانی گسترده ای نیز داشت بیش از یک هزار عراقی کشته و زخمی شدند و ۸۰۰ تن از آنان نیز به اسارت نیروهای ایرانی درآمده و در نهایت نیز بیش از ۵۰ کیلومتر از خاک میهن اسلامی ما آزاد شد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در این رابطه فرمودند که من لشکر ۱۶ زرهی را در کرخه نور شناختم، خاطرنشان کرد: این لشکر در بسیاری از عملیات های سرنوشت ساز همچون فتح المبین، بیت المقدس، طریق القدس، شکست حصر آبادان و والفجر ۵ نقش اساسی داشت و کارنامه بسیار درخشانی نیز در دوران دفاع مقد از خود برجای گذاشته است.
امیر بیژنوند به وظیفه ارتش و نیروهای مسلح در دوران پس از جنگ اشاره کرد و گفت: بعد از جنگ ارتش، نیروهای مرزبانی و سپاه برای صیانت و حفاظت از میهن اسلامی قدرتمندانه در مرزهای کشور مستقر شدند تا جایی که امروز بیش از دو سوم مزرهای بین المللی به ارتش قهرمان سپرده شده تا کشور را از هرگونه تعرض از سوی معاندان، منافقان، تکفیری ها و قاچاقچیان مصون نگاه دارد.
وی اضافه کرد: بخش دیگری از اقدامات انجام شده که باید به رویت مردم نیز برسد، پرداختن به بازسازی اماکن و تجهیزات نظامی است و کارهای انجام شده در این زمینه در تاریخ ایران اسلامی بی نظیر بوده تا جایی که امروز و پس از دوران جنگ تحمیلی باید بگوییم که تمامی تجهیزات خود را به روز کرده و در حوزه موشکی و پهبادی ارتش و سپاه نیز پیشرفت های خوب و عظیمی صورت گرفته که همه از آن واهمه دارند.
وی ادامه داد: در زمینه موشکی نیز موشک های ما نقطه زن و هدایت شونده هستند و همه اینها نتیجه تلاش های بعد از جنگ بوده که ما را امروز تبدیل به یک قدرت منطقه ای کرده و در تمامی معادلات سیاسی منطقه هم یکی از کشورهای نقش آفرین به شمار می رویم.
این مسوول نظامی یادآور شد: در عین حال و بعد از جنگ تحمیلی، ما باعث نجات بسیاری از کشورها نیز شدیم، دشمنی که در گذشته تلاش داشت تا با کمک داعش و نیروهای تکفیری کشورهای اسلامی را نابود کند و هدف نهایی آن نیز ایران بود، در عراق، سوریه، لبنان و بسیاری از کشورها نیروهای مسلح ما حماسه آفرینی های زیادی کردند.
به گفته وی، در حوادث غیرمترقبه نظیر سیل و زلزله همه مشاهده کردند که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نقشی اساسی و محوری ایفا کرده و کارهای خارق العاده ای را به انجام رساندند و در زمان شیوع بیماری کووید ۱۹ نیز نیروهای مسلح نقش اساسی و پررنگی داشتند و هر استانی که دچار بحران و ناآرامی بود، آنان با ورودشان آرامش را به آن مناطق باز می گرداندند.
امیر بیژنوند افزود: نیروی دریایی قهرمان ما در زمان جنگ تحمیلی حماسه های ماندگاری مانند عملیات مروارید را از خود برجای گذاشت و با هدایت تمام کشتی ها و نفتکش ها در خلیج فارس و تنگه هرمز امنیت آنها را به منظور جلوگیری از هرگونه آسیب، تامین می کرد.
فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۱۶ زرهی قزوین اضافه کرد: امروز جهان نظاره گر عملیات ناوگروه ۷۵ ایران در آب های جهان است تا جایی که این ناوگرو با در نوردیدن بیش از ۴۵ هزار کیلومتر از دریاها و اقیانوس ها و عبور از تنگه های مختلف، تمامی ناوگروه های آمریکا، انگلیس و فرانسه را پشت سر گذاشته و با سربلندی و سرافرازی به آب های نیلگون خلیج فارس بازگشتند.
۳۱ شهریور تا ۶ مهرماه هر سال به نام هفته دفاع مقدس نامگذاری شده است.