به گزارش ایرنا ، شنا در دریای مازندران در حالی امسال در فصل پاییز هم اداه یافت که طبق ابلاغ رسمی استانداری شنا کردن در دریا در سال جاری به خاطر عدم امکان اجرای طرح های سالمسازی ممنوع بود و این موضوع از سوی فرمانداری های شهرهای ساحلی با نصب بنر در ورودی سواحل به مسافران و مردم اطلاع رسانی شد.
اگر چه طرح های سالمسازی در سواحل مازندران امسال نیز مانند سال گذشته اجرایی نشد، ولی از نیمه دوم خرداد ماه ۶۰۰ ناجی غریق در مناطقی که سال های قبل طرح دریا اجرا می شد ، مستقر شدند تا از ورود شهروندان بومی و مسافران و گردشگران به آب جلوگیری کنند .
مازندران طبق بررسی ستاد اجرایی طرح سالمسازی دریا ، حدود ۴۰۰ نقطه شنا ممنوع دارد که تا پیش از شیوع کرونا ماموران انتظامی در آنجا مستقر می شدند و از ورود مردم برای شنا در این مناطق جلوگیری می کردند.
روابط عمومی نیروی انتظامی مازندران روز شنبه از قول سرهنگ نعمت الله آزادی اعلام کرد که تمامی چهار نفری که روز گذشته در آب های ساحلی دریای خزر در محدوده این استان جان باختند ، غیربومی بودند.
سرهنگ آزادی محل غرق شدن این افراد را سواحل شهرستان های نوشهر، نور، چالوس و تنکابن اعلام و تاکید کرد که این افراد به علت عدم آشنایی به فنون شنا و شنا در خارج از محدوده طرح جان باختند.
طبق این گزارش ، جسد این افراد با حضورعوامل امدادی کشف و به سردخانه منتقل شد .
ناآشنایی به فن شنا، شنا در خارج از محدوده طرح های ایجاد شده و نقاط حادثه خیز و بی توجهی به هشدارهای ناجیان غریق و ماموران انتظامی سالانه سبب غرق ده ها نفر از هموطنان و گردشگرانی می شود که نا آگاهانه تن به دریا می سپارند .
معاون عملیات فرماندهی انتظامی مازندران به هموطنان توصیه کرد تا هنگام استفاده از این موهبت الهی هشدارهای ماموران انتظامی و ناجیان غریق را جدی گرفته، از شنا در نقاط ممنوعه شنا نظیر محدوده های خارج از طرح های سالمسازی، نقاط کور دریا و ساعت های تعطیلی طرح خودداری کنند تا لذت مسافرت برای آنان و اعضای خانواده تلخ نشود.
ظبق آمار رسمی پزشکی قانونی مازندران ۶۱ نفر بر اثر غرق شدن در آبهای ساحلی دریای خزر در محدوده استان در سه ماهه خرداد، تیر و مرداد ماه امسال جان باختند که نسبت به مدت مشابه سالگذشته حدود ۲ برابر افزایش دارد.
مازندران حدود ۳۴۰ کیلومتر از ساحل دریای خزر را در اختیار دارد.