غلامرضا غفاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در این خصوص توضیح داد: به دانشجویان غیربومی که کلاس های درس حضوری، کارگاه یا آزمایشگاه داشته باشند، خوابگاه و تغذیه دانشجویی تعلق می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه، اولویت اسکان در خوابگاه های دانشجویی مربوط به دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکتری در مرحله دفاع از پایان نامه است، افزود: این دسته از دانشجویان می توانند درخواست خود برای اسکان را به دانشگاه های مربوطه ارائه دهند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم همچنین تصریح کرد: امسال به طور طبیعی در نیمسال نخست به دانشجویان نوورود به دلیل مساله کرونا و مجازی بودن کلاس ها خوابگاهی تعلق نمی گیرد و این موضوع منتفی است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه، حضور دانشجویان در خوابگاه های دانشجویی به طور حتم با رعایت پروتکلهای بهداشتی خواهد بود، افزود: البته با توجه به کاهش ظرفیت دانشجویان در خوابگاه های دانشجویی تعداد دانشجویان در اتاق های خوابگاه ها نیز کاهش محسوسی خواهد داشت.
غفاری افزود: به منظور مقابله با کرونا فاصله گذاری فیزیکی علاوه بر خوابگاه های دانشجویی در کلاس های درس نیز اعمال می شود، به طوری که علاوه بر کلاس های درسی در مکان هایی همچون آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشجویی نیز به عنوان محلی برای تجمع دانشجویان این موضوع با جدیت باید رعایت شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص زمان بازگشایی عمومی دانشگاهها اظهار داشت: این موضوع به واکسیناسیون بخش زیادی از دانشجویان و مردم بستگی دارد.
وی افزود: تغییرات و جهشهای متفاوت ویروس کرونا در طول دو سال اخیر، برنامه ریزی به منظور حضور قطعی دانشجویان در دانشگاه ها را با مشکل مواجه کرده است. در حال حاضر آموزش مجازی و بازگشایی تدریجی و گام به گام دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در دستور کار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد.