عباس متولیان، اپیدمیولوژیست روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در این خصوص توضیح داد: باید روی اقناع حدود نیمی از مردمی که تمایل به بازگشایی مدارس ندارند، کار شود و ضمن اعمال دقیق و صحیح پروتکل ها و شاخص های مورد نیاز، فواید بازگشایی مدارس به آنان بیان تا زمینه همکاری بهتر والدین دانش آموزان فراهم شود.
ایران در میان کشورهای با طولانی ترین تعطیلی مدارس به دلیل بروز کرونا
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه ایران در میان کشورهای دارای طولانی ترین تعطیلی مدارس به دلیل بروز کرونا قرار دارد، گفت: در ایران ۲۲ هفته تعطیلی کامل و ۳۱ هفته هم تعطیلی نسبی داشتیم.
وی ادامه داد: تعداد هفته های تعطیل مدارس در کشورهای پیشرفته مانند چین، ژاپن، ایتالیا و فرانسه خیلی کمتر از ایران بوده است.
متولیان ادامه داد: به طور مثال جمع هفته های تعطیل مدارس در ژاپن ۱۱ هفته (۳ هفته تعطیلی کامل و بقیه تعطیلی نسبی) و در فرانسه هفت هفته تعطیلی کامل و پنج هفته تعطیلی نسبی بوده است.
وی افزود: این موضوع در کشورهایی با اقتصاد پایین تر مانند پاکستان و عراق، طولانی تر بوده، به طور مثال مدارس در عراق ۵۱ هفته تعطیلی کامل و ۱۱ هفته تعطیلی نسبی داشتند.
آسیب های تعطیلی مدارس چیست؟
متولیان در پاسخ به این سوال که تعطیلی مدارس چه آسیب هایی را به دنبال خواهد داشت، گفت: تعطیلی مدارس می تواند آسیب های اجتماعی و اقتصادی کلانی به کشور وارد کند.
وی، آسیب به سلامت روان و جسم را از دیگر آسیب های تعطیلی مدارس اعلام کرد و افزود: کم تحرکی از جمله آسیب های این اقدام است و کودکان دچار چاقی و بیماری های مرتبط با آن می شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: تعطیلی مدارس حتی خشونت خانوادگی را می تواند افزایش دهد و حتی اختلاف طبقاتی را تشدید کند.
متولیان افزود: این مساله زمینه ترک تحصیل دانش آموزان کم درآمد را فراهم می کند زیرا شرایط این خانواده ها اجازه نمی دهد که از وسایل لازم مانند گوشی تلفن همراه، تبلت یا سایر موارد بهرهمند شوند. به همین دلیل از آموزش کم بهره یا بی بهره هستند.
وی افزود: نتایج مطالعه ای در آمریکا نشان می دهد که چهار ماه تعطیلی مدارس حدود ۲ تریلون دلار (حدود ۱۲ درصد تولید ناخالص ملی) به اقتصاد این کشور در آینده صدمه وارد می کند. به همین دلیل این کشور هیچ وقت همه مدارس خود را به طور کامل تعطیل نکرده و همیشه تعطیلی مدارس به صورت نسبی و با توجه به شرایط هر منطقه یا مدرسه بوده است.
۱۴ درصد مبتلایان به کرونا کمتر از ۲۰ سال، سن دارند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: ۱۰۳ کشور در دنیا بیماران خود را بر اساس سن تفکیک کرده اند؛ بر این اساس ۳۴ درصد جمعیت آنها بیشتر از ۲۰ سال و ۱۴ درصد مبتلایان به بیماری کرونا کمتر از ۲۰ سال داشتند.
متولیان با بیان اینکه فقط سه دهم درصد مرگ های ناشی از کرونا به این گروه سنی تعلق دارد، افزود: این موضوع نشان می دهد که مرگ و میر در این سنین یک صدم افراد سنین بالاتر بوده و نگرانی در این زمینه در کودکان کمتر است.