حمید رضایی روز یکشنبه در جلسه شورای پدافند غیر عامل این شهرستان اظهار داشت: تکثیر این گیاه مهاجم در سطح آب بندان ها موجب به خطر افتادن گونه های مختلف زیست محیطی شده و ذخیره آب کشاورزی را با مشکل روبرو می کند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون سنبل آبی دو آب بندان سلیم چاف و گیلده بخش بندرکیاشهر این شهرستان را با خطر روبرو ساخته یادآور شد: پرشدن آب بندان های منطقه با سنبل آبی ، تامین آب زراعی مزارع را با مشکل روبرو خواهد کرد و صدمات جبران ناپذیری را در بخش تولید محصولات کشاورزی ایجاد می کند.
وی با تاکید بر اینکه ضروری است تهدیدات این گیاه مهاجم با حساسیت بیشتری از سوی ادارات و دستگاه های مرتبط به ویژه جهاد کشاورزی و محیط زیست پیگیری شود افزود: مقابله با خطر تکثیر سنبل آبی در منطقه به مشارکت عمومی نیاز دارد.
رضایی با بیان اینکه مردم باید نسبت به مضرات و تهدیدات سنبل آبی آشنا شوند اظهار داشت: با ارائه آموزش ها و اطلاع رسانی مناسب باید از تکثیر و انتشار این گیاه خطرناک جلوگیری شود.
فرماندار آستانه اشرفیه با اشاره به این که تاکنون در چندین مرحله نسبت به جمع آوری سنبل آبی از آب بندان های این شهرستان اقدام شده متذکر شد: نیاز است با استمرار این اقدامات از تکثیر آن جلوگیری شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهداف شورای پدافند غیر عامل نیز گفت: کاهش آسیب پذیری و تداوم فعالیت های ضروری در جامعه و ارتقاء امنیت پایدار در کشور از جمله اهدف مهم شورای پدافند غیر عامل است.
رضایی با اشاره به اینکه پدافند غیر عامل تلاش می کند تهدیدات موجود در جامعه را شناسایی و نسبت به رفع این خطرات برنامه ریزی کند ادامه داد: هرقدر مردم با اصول و اهداف پدافند غیر عامل آشنا تر شوند ، تهدیدات این حوزه نیز کاهش می یابد.
وی با تاکید بر نقش پدافند غیر عامل در حفظ سرمایه های ملی و اجتماعی متذکر شد: عدم توجه به اصول پدافند غیر عامل می تواند خسارت های جبران ناپذیری را برای جامعه به همراه داشته باشد.
رضایی، توجه به اصول پدافند غیر عامل از سوی کلیه دستگاه ها را ضروری دانست و خاطر نشان کرد: ضرورت دارد به منظور تحقق اهداف پدافند غیر عامل اقدامات موثرتری در بحث آموزش همگانی صورت گیرد.
وی یادآور شد :کلیه ادارات و نهادهای شهرستان نیز باید با کسب اطلاعات مناسب در حوزه فعالیت خود ، نسبت به شناسایی هرگونه تهدید احتمالی اقدام و موارد را به کمیته های پنج گانه شورای پدافند غیر عامل منطقه اطلاع رسانی کنند تا برنامه ریزی و اقدامات موثر جهت رفع این چالش ها صورت گیرد.
فرماندار آستانه اشرفیه در پایان از کلیه اعضای شورای پدافند غیر عامل شهرستان خواست تا از هم اکنون نسبت به ارائه برنامه های موثر در جهت شناساندن اهداف این شورا در هفته پدافند ( ۸ تا ۱۴ آبان) اقدام و در این برنامه ها ارائه آموزش ها را مورد توجه قرار دهند.
پدافند غیرعامل نوعی دفاع غیر نظامی است و به مجموعه اقداماتی اطلاق می شود که به جنگ افزار نیاز ندارد و با اجرای آن می توان از وارد شدن خسارات مالی به تجهیزات و تاسیسات حیاتی و حساس نظامی و غیر نظامی و تلفات انسانی جلوگیری نموده یا میزان این خسارات و تلفات را به حداقل ممکن کاهش داد.
شهرستان آستانه اشرفیه در شرق استان گیلان با داشتن دو بخش مرکزی و بندرکیاشهر دارای ۱۰۵ روستا و حدود ۱۰۸ هزار نفر جمعیت است.
شهرستان آستانه اشرفیه با داشتن حدود ۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۲۳ هزار و ۵۷۰ هکتار شالیزار ، ۲ هزار و ۵۰۷ هکتار بادام زمینی و بیش از ۳ هزار هکتار محصولات باغی و صیفی جات یکی از کانون های اصلی کشاورزی در استان گیلان است.