به گزارش روز یکشنبه گروه پژوهش ایرنا، هفته دفاع مقدس فرصتی مغتنم برای واکاوی حماسه سترگ ملتی است که با هدایت رهبر عظیمالشان انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و با سلحشوری رزمندگان غیور میهن اسلامی، افسانه شکستناپذیری قدرتهای جهانی را باطل و برتری ایمان و اراده ملت استوار ایران را به عنوان یکی از عبرتهای بزرگ تاریخ معاصر اثبات کرد.
تجاوز همه جانبه ارتش عراق به خاک ایران در ۳۱ شهریورماه ۱۳۵۹ که با 'استراتژی جنگ پرشدت و کوتاه مدت ' برای اشغال چند روزه کشور طراحی شده بود با واکنش امام (ره)، مردم و نیروهای مسلح این استراتژی شکست خورد و رژیم صدام چند روز پس از آغاز جنگ ناچار به تغییر استراتژی خود به جنگ 'فرسایشی و بلند مدت' شد.
صدامیان در این توهم بودند که این ملت در بحران های بعد انقلاب همچون درگیری ها قومی ضد انقلاب در خوزستان، کردستان و گنبد، فقدان ارتشی منسجم، محاصره سیاسی و اقتصادی، بایکوت دیپلماسی و تبلیغاتی جمهوری اسلامی ایران می توانند یک هفته خود را به پایتخت این سرزمین مقدس برساند.
اما صدام و حامیانش شاید یک چیز را محاسبه نکرده بودند؛ آن که اینجا ایران است سرزمینی با دلاوران و پهلوانان بزرگ و روحیه غیرت، ایثارگری و رشادت که با ذره ذره وجود این مردمان آمیخته بود و ایمانی که در طول جنگ همه در برابر آن خرد شده و شکستند.
سرزمینی مقدس که تجاوز دشمن و شکستن حریم ملت در آن، طوفانی از نفرت به پا کرد و سینه های مملو از کینه های اهریمنی دشمن را شکافت و چون آذرخشی برای همیشه بر تارک تاریخ این ملت همیشه سرافراز، افسانه ای جاوید خلق کرد.
در این نبرد سرخ بود که جلوه های درخشان ایمان، معنویت، ایثار، شهامت، شهادت و بصیرت این ملت بیش از هر زمان نمود یافت و امروز بعد از سالها شاهد پیروزی های روز افزون این ملت به یمن و برکت آن خون ها، رشادت ها و دلاورمردی ها هستیم.
محمد اسماعیل کوثری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه پژوهش ایرنا اظهار داشت: فرهنگ ایثار و شهادت در حقیقت مربوط به امروز و چهل سال گذشته و در دفاع مقدس نیست بلکه این برخواسته از اعمال و رفتار ائمه معصومین (ع)، پیامبران خدا و خصوصا اباعبدالله الحسین (ع) است.
وی گفت: رزمندگان اسلام اگر طی هشت سال جنگ تحمیلی ، ایثار ، فداکاری، ازخودگذشتگی و در نهایت شهادت طلبی را در عمل نشان دادند؛ در اصل برگرفته شده از حرکت و نهضت الهی امام حسین (ع) بود که همه آنها در انقلاب اسلامی توسط امام خمینی (ره) به صورت دقیق و متقن تبیین شد.
فرمانده اسبق لشکر ۲۷ محمد رسولالله افزود: بسیاری از جوانان در آن مقطع زمانی آمادگی این امر را داشتند که در صورت نیاز بتوانند در عمل مکتب حسینی را پیاده کرده و لبیک شان را به ولی امر مسلمین نشان دهند.
وی ادامه داد: مکتب حسینی که بنیانگذار انقلاب اسلامی آنرا به صورتی شفاف تبیین کردند علاوه بر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت سبب شکل گیری و افزایش خلاقیت، ابتکار، شعار ما می توانیم و غیره شد و بر همین اساس به طور نمونه در امر نظامی امروزه دارای موشک نقطه زن ۲هزار کیلومتری هستیم.
جانشین سابق قرارگاه ثارالله یادآور شد: جوانان کشور به دلیل خلاقیت و ابتکاری که داشتند تمام هستی خود را برای رسیدن به اهداف مقدس نظام گذاشتند که خوشبختانه به این هدف هم نایل شدند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز هم در اصل جوانان بسیار زیادی هستند که آن مسیر را در مسائل علمی و هسته ای طی می کنند؛ اما اگر خدایی نکرده مشکلی پیش بیاد و کسی کوچکترین تعرضی به کشور داشته باشد قطعا همچون جوانان دوران دفاع مقدس وارد میدان می شوند.
وی گفت: نمونه بارز این امر مقابله با داعش و استکبار جهانی وارد عرصه شدند و صحنه های بسیار زیبایی را خلق کردند؛ شهدایی همچون حججی ها و در نهایت حاج قاسم سلیمانی که هم از نسل دفاع مقدس و هم نسل حضور از حرم آل الله بود.
رییس سابق اداره امنیت ستاد کل نیروهای مسلح افزود: بر همین اساس معتقدم اگر روزی اتفاقی روی دهد جوانان این کشور از همان الگوی عاشورای ۶۱ هجری قمری و دفاع مقدس تبعیت می کنند.
وی ادامه داد: امروز هم جوانان با تفکر انقلابی و جهادی در پی حل و برطرف ساختن مشکلات مردم در تمامی حوزه ها از جمله اقتصادی هستند و دولت سیزدهم و مجلس شورای اسلامی نیز بر همان اساس انتخاب شدند.
کوثری اظهار داشت: دولت سیزدهم بر همین تفکر شکل گرفته و پایه گذاری شده است و در عملکرد آیت الله دکتر ابراهیم رییسی، وزیران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز بر همین اساس است و امیدوارم با همین تفکر و انجام وظایف ، بتوان مشکلات مردم را حل و فصل کرد.
وی گفت: یکی از مولفه های اصلی موفقیت این نوع مدیریت ، شاخص خستگی ناپذیری است که خوشبختانه رییس جمهوری و وزرایش در عمل آنرا نشان می دهند و مجلس شورای اسلامی هم بر همین اساس کارش را دنبال می کند.